Re-we-la-cja!!!!!!!!
http://ch.nicovideo.jp/sailormoon_English
Ja szczerze mówiąc się trochę wynudziła ;p ale może za drugim razem będzie lepiej (hm czy tylko ja oglądam kilka razy pod rząd każdy odcinek?;p)
Mi też się odcinek bardzo podobał i długo na niego czekaliśmy :) Jedyne co mnie drażniło to sposób w jaki czasami pokazywali Usagi jako księżniczkę i nienaturalne linie ciała w szczególności w obrębie biustu ( dziwnie narysowane łopatki i momentami sukienka wyglądała jakby Usa nie miała jej wypełnionej biustem. Też się wam to w oczy rzuciło?
Dzięki za dodanie na forum :) piękny odcinek pełny emocji :)
Najbardziej podobało mi się
-Transformacja Usagi w , Księżniczkę Serenity
-Wspomnienia
- sceny walki
-suknie też super
Świetny był ten odcinek. Polecam obejrzeć z podkręconą głośnością bo muzyka i dubbing są cudowne i naprawdę współgrają. No i zwiększają ilość emocji dziesięć razy. :D
Co do animacji - zazwyczaj nie zwracam na to uwagi, bo się skupiam na muzyce i Kunzite'u, ale wydaje mi się, że nie ma co się tego czepiać, bo odcinek był na poziomie. Wytrzymać się da, a na BluRay poprawią. Pozostaje czekać na następny odcinek, w którym, gwarantuję wam, będzie jeszcze więcej flashbacków i akcji.
No i powinien to niby być ostatni odcinek dla Kunzite'a w ludzkiej formie... Co się stanie zamiast tego, ciężko przewidzieć. Jeszcze 4 odcinki do końca tej części.
Z tego co widzę to twórcy nie trzymają się tak w 100 % mangi, także mam nadzieję że go nie uśmiercą w kolejnym odcinku :). W tym 9 mnie zaciekawiło czy odzyskał chociaż cząstkowo swoje wspomnienia, przynajmniej tak to wyglądało.
W PGSM Jadeite pamiętał wszystko - ale mimo wszystko kochał Beryl. Zoisite przypomniał sobie wszystko ale znienawidził Mamoru i uważał go za zdrajcę ziemian... dla tego chciał go zabić. Mam wrażenie, że Kunzite wiele pamięta, i obwinia Endymiona o wszystkie te złe wydarzenia. Po za tym mam wrażenie, że Beryl i Endymion byli jakoś powiązani, i to przez związek Usagi-Endymion Beryl postanowiła uwolnić Metalię. Zobaczymy jak to się rozwinie, ale zaczyna się robić coraz ciekawiej.
Całkiem możliwe że Kunzite obwinia o wszystko Endymiona, gdyż strasznie się skrzywił jak przypomniał sobie jego imię. Szkoda że Minako nie pamięta :P, albo udaje.
Beryl była zakochana w Endym :D zazdrościła Usagi. tak się złożyło, że jakoś w tym samym czasie pojawiła się Metallia i owładnęła Beryl, a dalej już wiecie, jak to się potoczyło.