Obejrzałam pierwsze 6 odcinków, i choć animacja mi się podoba, różnice w fabule też (nie czuję, że
oglądam drugi raz to samo), bardzo mnie boli brak humoru takiego jak był w pierwszej wersji Sailor
Moon. Czy tylko ja to zauważyłam?
Nie wiem czy takie było założenie twórców, ani czy tak też było w mandze, ale uważam że seria dużo
straci, jeśli cały humor zostanie wycięty. Oczywiście nadal jest to Sailor Moon więc będzie jak
najbardziej warta obejrzenia, ale i tak trudno mi przeboleć powagę i patetyczność każdego odcinka.
MademoiselleMarjorie jeśli twórcy nie odejdą bardziej od mangi to będzie bardziej poważna, ale są małe zmiany z mangą w serialu wiec mała nadzieje na humor można mieć .
ja uważam że jak by zrobili humor w tej mangi to zrobili by plagiat starej baji a tu chodzi jak zauważyłaś ogladająć tą mange masz warzenie ze jest to zupełnie nowa historia a oto w tym chodzi żeby było coś innego a nie no top to samo jak chcesz sie pośmiać to masz od tego stara mange. nowa jest zupełnie inną odsłona którą z zapałem obejrze. tak jest moja opinia
Humor w ANIME (manga to komiks) powinien być czymś oczywistym, tak jak 'śmieszne minki', nie rozumiem czemu tu z tego zrezygnowano. I tak nie trzymają się kropka w kropkę z mangą, więc mogliby dodać trochę zabawnych tekstów bądź minek, nie byłoby tak mdło.