Tuxedo Mask wygład
http://www.wykop.pl/wpis/8338016/pierwszy-rzut-oka-na-nowego-tuxedo-z-anime-sail or-/
Tak prezentują się czarodziejki w zwyczajnych ubraniach
https://pbs.twimg.com/media/BpwxObpCcAIUkVv.jpg:large
Porównanie wyglądu
https://pbs.twimg.com/media/BpZDxZjCYAAXcXr.png:large
Projekty Postaci
http://www.fotka.pl/grupa/879498/Sailor_Moon_Crystal/Sailor_Moon_Crystal_3244895 7
Nowa seria nawiażywała bardziej to mangii niż starsza werscja i animacja będzie zawierała 26
odcinków
fajnie ,że nowa seria będzie bardziej nawiązywała do mangi bo podobno są różnice i to w zależności od serii bo są mniejsze i większe różnice
Też o tym czytałem np stara seria miała 46 odcinków ta będzie miała 26 podobno same czarodziejki będą miały innych charakter niż w starej serii .
Podejrzewam, że postacią, która będzie miała najbardziej zmieniony charakter względem oryginalnego anime, będzie Rei. Ponoć w mandze dziołcha miała charakter podobny do Setsuny.
Mhm no to troszkę szkoda. Stara Rei miała niezły charakterek, jej relacje z Usą były bezcenne ;) a Setsuna, no cóż spokojna, poważna, wyczuwało się, że jest najstarsza z nich wszystkich. Ale może taki charakter bardziej pasuje do przyszłej kapłanki.
A ja podejrzewam, że najbardziej oberwie się Usagi.
UWAGA, SPOILER!!! ...Ponieważ w anime było to duże dziecko, równie dziecinna jak Chibi-Usa, i dlatego zachowują się jak siostry, walczą o żarcie, migają się od prac domowych, pokazują sobie języki, biją się i szczypią, a ich uwielbienie Mamoru ma jeszcze niewinny charakter, Usagi z anime jest skromna i potrafi się rumienić na myśl o czymś tak niewinnym jak pocałunek, a jej marzeniem jest ślub w białej sukni z księciem z bajki. I za to ją lubię, za to, że jest taka czysta, nie zepsuta. Natomiast w mandze bohaterowie nie są tacy znowu niewinni, a klimat chwilami podchodzi pod ecchi, nie przeszkadza mi to w mangach shounen (Ranma, Dragon Ball) czy seinen (Great Teacher Onizuka), ale, kurczę, to ma być manga shoujo! Nie chcę Usagi jako przedwcześnie dojrzałej lolitki ani Rei jako bezpłciowej mniszki. KONIEC SPOILERA.
Natomiast jest wiele rzeczy w mandze, które warto poznać, m.in. Tuxedo umie rzucać własne zaklęcia, a seria SuperS nie jest zdominowana przez Chibi-Usę i przeładowana lukrem... Jest też wiele postaci, które nie wystąpiły w anime, inaczej zakończyły się losy niektórych wrogów... A znając zamiłowanie Japończyków do sequeli, na pewno powstaną kolejne odsłony serii, więc może będzie szansa zobaczyć te usunięte wątki.
Przepraszam za spoilery, mam nadzieję, że ostrzeżenia były oznaczone dostatecznie.
Bardzo ciekawe informacje przytaczasz :)
W sumie też wolałabym żeby Usagi pozostała taką uroczą sierotką, a Rei charakterną złośnicą. Obie bohaterki wzajemnie się uzupełniały. Był pomiędzy nimi wyraźny kontrast, ale to nie przeszkadzało by stały się najbliższymi przyjaciółkami ;)
Według mnie Usagi czasem zachowywała się jak idiotka i mogliby ją trochę "udojrzalić". Ale jej dziecinne zachowanie nigdy mnie jakoś nie wkurzało, więc mogliby to pozostawić bez zmian. Podejrzewam, że trochę to jednak zmienią, skoro chcą być bardziej wierni mandze. A przy okazji trochę odetną się od pierwszej wersji anime.
Mangowa Usagi z pewnością dojrzewa o wiele szybciej, praktycznie już w środku pierwszej serii, podczas gdy ta w starszym anime dziecinna jest niemal do samego końca ;)
Chociaż trzeba się przygotować na pomniejsze role pozostałych senshi, w mandze schodzą one na nieco dalszy plan i jedynie Sailor Venus jako liderka się wybija. Widać, że autorka ma swoje ulubienice, Usagi i Minako, a reszta robi za tło. Mangowa Rei rzeczywiście jest nieco poważniejsza od tej z pierwszego anime, przede wszystkim spełnia się jako kapłanka, ale ja lubię obie :) Ciekawa jestem, w jaki sposób przedstawione zostaną brutalne i straszne sceny, które mamy w mandze.
Już nie mogę się doczekać ^^
Ja bym chciała, żeby te brutalniejsze sceny pokazali. Pierwsza wersja była moim zdaniem zbyt delikatna. A zmienić coś powinni, bo inaczej będzie dokładnie to samo tylko że w nowszej wersji.
No tak ale już w tv tego nie zobaczysz polsat niektóre odcinki starej serii nie pokazał ponieważ były zbyt brutalne
Ja i tak wątpię, by jakakolwiek stacja zainteresowała się emitowaniem tej serii. Nie puszczają nawet powtórek starszych sailorek. A polsat to już w ogóle nasiał paniki jakby w tych odcinkach flaki latały czy coś. Teraz dzieci widziały już gorsze rzeczy niż to co się dzieje np. w ostatnim odcinku serii pierwszej, który pokazali chyba o 1 w nocy.
Oby polsat nie dostał praw to nowej serii np Tvn7 miało prawo żeby pokazywać dragon balla (uważam że to było bardziej brutalne ) może niech TVN7 niech ma teraz prawa żeby pokazać nową serie o czarodziejkach ??
Nie ma co się martwić na razie o pomniejszenie rol pozostałych senshi przypominam że nowa seria będzie bardziej oparta na mangi ale nie będzie jej dokładną kopią
Rozumiem że czytałaś mange wiec mam pytanka
1 są inne demony niż w starej serii o sailor moon
2 główni zły są tacy sami ?? mam na myśl czy są jakiś inny niż w starej serii ??
3 Czarodziejki mają inne moce ???
4 czy poza Sailor Moon któraś pokonała przeciwnika ???
5 Przemiany są jakieś inne niż w starej wersji ???
6 są jakieś inne czarodziejki czy są takie same ???
7 czy można liczyć na inny happy end ?? mam na myśli czy czarodziejki ułożyły sobie życzę z kimś poza Sailor Moon ???
1 są inne demony niż w starej serii o sailor moon
Rzadziej, czarodziejki walczą przede wszystkim z głównymi przeciwnikami. W odcinku z pierwszą przemianą Sailor Moon i dołączeniem Merkurego pojawią się potwory, później dziewczyny będą walczyły już z generałami i Beryl.
2 główni zły są tacy sami ?? mam na myśl czy są jakiś inny niż w starej serii ??
Ci sami wrogowie, chociaż czasem jest ich więcej. Np. w mandze Sailor Galaxia ma więcej podwładnych sobie czarodziejek.
3 Czarodziejki mają inne moce ???
Tak, mają więcej ataków, poza tym w ostatniej serii dostają taką samą przemianę jak Eternal Sailor Moon.
4 czy poza Sailor Moon któraś pokonała przeciwnika ???
Tak, często. W pierwszej serii to głównie pozostałe będą pokonywać wrogów. Sailor Mars spali Jadeite, Sailor Wenus wykończy Zoisite i królową Beryl itp.
5 Przemiany są jakieś inne niż w starej wersji ???
Czarodziejki mają więcej form w porównaniu ze starym anime. W mandze osiągają poziom Eternal, jak Usagi i dostają nowe stroje:
http://images2.fanpop.com/images/photos/6400000/Inner-Senshi-Chibi-Moon-sailor-s enshi-6413491-450-399.jpg
6 są jakieś inne czarodziejki czy są takie same ???
Mamy nowe czarodziejki służące Galaxii, poza tym Amazonki z sagi Martwego Księżyca przechodzą na dobrą stronę, otrzymują moce i stają się czarodziejkami, które w przyszłości mają wspierać Sailor Chibi Moon.
http://0.tqn.com/w/experts/Sailor-Moon-1181/2009/03/Sailor-Quartets.jpg
7 czy można liczyć na inny happy end ?? mam na myśli czy czarodziejki ułożyły sobie życzę z kimś poza Sailor Moon ???
W mandze wyjaśnia się, że czarodziejki nie mają chłopaków, bo najbardziej kochają Usagi i to jej poświęcają swoje życie ;) Ale Haruka jest razem z Michiru i razem z Setsuną adoptują małą Hotaru ( w mandze zostaje ona sierotą, ponieważ jej ojciec ginie ).
Dzięki za odpowiedz :) i sorry że co głowę zawracam :) 7 trochę kiepsko że tylko jedna sobie ułożyła życie :( dzięki za to wszystko . :)
Widzieliście już 4-minutowy fragment pierwszego odcinka? ;D Opening jest bardzo ładny, dziewczęcy, za to przemiana trochę zbyt komputerowa. Jeszcze nie wiem co myśleć o Mamoru i Lunie, muszę się przyzwyczaić do ich nowego wyglądu. Na szczęście Luna ma wciąż ten sam zwyczaj wzdychania na zachowanie Usy ;)
https://www.youtube.com/watch?v=cBYsyJGc7DQ