7,3 1,3 tys. ocen
7,3 10 1 1336
Bishōjo Senshi Sailor Moon Crystal
powrót do forum serialu Bishōjo Senshi Sailor Moon Crystal

Na wszelki wypadek informuję, że Crystal będzie opowiadać nie tylko o walce z Królestwem Ciemności, ale i z Bractwem Czarnego Księżyca. Piszę o tym, bo nawet na Tumblrze i tanuki.pl część ludzi jest przekonana, że ten serial będzie tylko o pierwszej złej organizacji, z którą przyszło walczyć wojowniczkom.

Gladka

Według mnie dużo od siebie dodadzą twórcy czyli jest możliwe że tylko z Królestwem Ciemności będą walczyły ......

wort801

Niestety nie. Już w drugiej połowie sierpnia lub na początku września (w każdym razie między premierami czwartego i piątego odcinka) ukazał się wywiad z twórcą Crystal, który powiedział wprost, że każdy kolejny odcinek tego serialu będzie odpowiednikiem każdego kolejnego epizodu mangi: a tak się składa, że w mandze Królestwu Ciemności jest poświęconych 13 epizodów, zaś kolejne 13 Bractwu Czarnego Księżyca. Nic nie wskazuje na to, żeby ludzie pracujący nad tym anime odeszli od tego zamiaru - wydarzenia z odcinka ósmego odpowiadają ósmej części mangi, w dziewiątym odcinku nastąpi przebudzenie Usagi jako Serenity (tak samo jak w dziewiątej części mangi). Poza tym już wcześniej ludzie zwracali uwagę, że np. w teledysku do "Moon Pride" pojawiają się budowle wyglądające jak zabudowania Tokio z XXX w. (które pojawia się dopiero w drugiej serii).

ocenił(a) serial na 6
Gladka

Właśnie. Bardzo mnie to zastanawia - skoro każdy kolejny odcinek ma odpowiadać mandze, to co z tymi 3 odcinkami po Bractwie? Oficjalnie ma być przecież 26 odcinków, a BMC kończy się w 23. Przez te pozostałe 3 akcja z Death Busters nieźle się już rozkręca...

ocenił(a) serial na 10
slashadow95

Może niektóre akty zostaną podzielone na dwie części? Z resztą kto wie - może pomiędzy seriami będą jakieś fillery :)

ocenił(a) serial na 6
Artemisek

A zresztą już nie wiem. Ja czytałam mangę, która jest podzielona na 54 akty. Z kolei dziś spotkałam się z jeszcze innym podziałem, w którym aktów jest 60 i wspomniany BMC kończy się w 26 akcie.

Gladka

Ja jednak liczę że twórcy jednak zrobią nam niespodziankę :)

ocenił(a) serial na 8
Gladka

Całe szczęście. Pierwsze Anime, oczywiście kultowe, zawsze będę wspominał z sentymentem, ale ta fabula wlokła sie tam w nieskończoność, każdy odcinek taki sam. po 10 takich samych odcinków, z takim samym schematem od początku do końca i dopiero cos sie zmieniało i dalej przez parę odcinków to samo, tylko finały zawsze były na poziomie. Teraz fajnie wszystko leci, nie nudzi aż tak bardzo.

ocenił(a) serial na 10
marcinouk

Mi też się podoba że teraz fabuła idzie w odpowiednim tempie i nie ciągnie się jak flaki z olejem, Teraz czuję się jakbym oglądała film a nie serial Sailor Moon. Oglądam oryginalną czarodziejkę bez przeciągania na rzecz zapchania fabuły niepotrzebnymi odcinkami. Historia wciąga i naprawdę wielki ukłon w stronę twórców nowej serii.