Nephrite wg mangi zginął w tym odcinku. Czyżby chodziło o to że wszyscy generałowie przeżyją i będzie romans nie tylko między Usagi i Mamoru, ale i pomiędzy czarodziejkami i generałami?
Oby nie, bo zrobi się z tego telenowela.
Co do odcinka, bardzo mi się podobał. Mako na razie wydaje się ciekawszą postacią niż w pierwszym anime.
mam nadzieję że owszem, bo jestem ich fanką, szczególnie Nephrite'a. odcinek świetny, zarówno w kwestii animacji jak i fabuły!
Na razie niby odcinki pokrywają się (w ogólności) z mangą, ale ma ich być 26, a manga miała znacznie mniej "epizodów" w historii z Beryl, więc wkrótce coś zaczną wymyślać.
Tak czy owak - muszę przyznać, że z każdym odcinkiem ten remake podoba mi się coraz bardziej. Piąty nawet mnie poruszył. :P Narysowane to świetnie, poważniejsze od wersji z lat 90-tych, co ma swój urok. :)
Chyba w mandze ta seria z Beryl miała jakieś 12-13 odc. (?). Więc dwa razy mniej niż ma mieć "Sailor Moon Crystal".
Tak zgadzam się, ta wersja jest bardziej dojrzała:) Aż miło popatrzeć. A w tym odcinku rozwaliło mnie wycofanie się Tuxedo.. Jak w poprzedniej wersji zasłonił się peleryną i skoczył gdzieś i znikał, tak w tej zasłonił się i tup tup tup tup..uciekł :D
Buahahahaha myślałam, że byłam jedyną osobą, która zwróciła uwagę na ten śmieszny bieg Tuxedo. Przewijałam kilka razy tę scenę i za każdym razem rechotałam :D Czy twórcy tego anime nie wiedzieli, że to wygląda pokracznie i ujmuje mu stylu ? ;D
Dokładnie. Pokazali ,że się zmienia w gościa z maską i w pelerynie i nic prócz tego nie ma. A szkoda. Zabawne ,ale i dołujące.
podobno ma się pojawić wróg z 2 części - black moon clan. :) więc na pewno nie będą tego ciągnąć w nieskończoność, zresztą zgodnie z mangą generałowie mają epizod w superS.