PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=711518}
7,3 1,3 tys. ocen
7,3 10 1 1328
Bishōjo Senshi Sailor Moon Crystal
powrót do forum serialu Bishōjo Senshi Sailor Moon Crystal

https://www.youtube.com/watch?v=Rp8KIdLHUUw

wort801

http://www.nicovideo.jp/watch/1409800498?watch_harmful=1 tutaj w calosci

m_a_c_88

Dzięki :)

wort801

Proszę ;) Jak wrażenia po seansie?

m_a_c_88

jeszcze nie oglądałem całego

m_a_c_88

Fajny odcinek :) nie wiedziałem że ma ataki czar :)

m_a_c_88

5 odcinek z Polskimi napisami
http://anime-odcinki.pl/infusions/video/video.php?id=470

wort801

O fajnie, dzięki ;)

m_a_c_88

Spoko :)

ocenił(a) serial na 8
wort801

Nephrite wg mangi zginął w tym odcinku. Czyżby chodziło o to że wszyscy generałowie przeżyją i będzie romans nie tylko między Usagi i Mamoru, ale i pomiędzy czarodziejkami i generałami?

sisi252531

Oby nie, bo zrobi się z tego telenowela.

Co do odcinka, bardzo mi się podobał. Mako na razie wydaje się ciekawszą postacią niż w pierwszym anime.

sisi252531

Albo będą chronili królową w ostatnim odcinku .

wort801

Według mnie zginą w innych odcinkach z tych samych rąk co w mandzie

ocenił(a) serial na 8
Sailor_Mars1991

Jeśli faktycznie ma się opierać na mandze to raczej przeżyją

ocenił(a) serial na 6
Agencik22

mam nadzieję że owszem, bo jestem ich fanką, szczególnie Nephrite'a. odcinek świetny, zarówno w kwestii animacji jak i fabuły!

ocenił(a) serial na 8
slashadow95

O tak. Jak sobie przejrzałam mange..oj będzie się działo.:)

sisi252531

Na razie niby odcinki pokrywają się (w ogólności) z mangą, ale ma ich być 26, a manga miała znacznie mniej "epizodów" w historii z Beryl, więc wkrótce coś zaczną wymyślać.
Tak czy owak - muszę przyznać, że z każdym odcinkiem ten remake podoba mi się coraz bardziej. Piąty nawet mnie poruszył. :P Narysowane to świetnie, poważniejsze od wersji z lat 90-tych, co ma swój urok. :)

Davus

Chyba w mandze ta seria z Beryl miała jakieś 12-13 odc. (?). Więc dwa razy mniej niż ma mieć "Sailor Moon Crystal".

ocenił(a) serial na 8
Davus

Tak zgadzam się, ta wersja jest bardziej dojrzała:) Aż miło popatrzeć. A w tym odcinku rozwaliło mnie wycofanie się Tuxedo.. Jak w poprzedniej wersji zasłonił się peleryną i skoczył gdzieś i znikał, tak w tej zasłonił się i tup tup tup tup..uciekł :D

Agencik22

Buahahahaha myślałam, że byłam jedyną osobą, która zwróciła uwagę na ten śmieszny bieg Tuxedo. Przewijałam kilka razy tę scenę i za każdym razem rechotałam :D Czy twórcy tego anime nie wiedzieli, że to wygląda pokracznie i ujmuje mu stylu ? ;D

ocenił(a) serial na 8
Rena39

Dokładnie. Pokazali ,że się zmienia w gościa z maską i w pelerynie i nic prócz tego nie ma. A szkoda. Zabawne ,ale i dołujące.

ocenił(a) serial na 6
Davus

podobno ma się pojawić wróg z 2 części - black moon clan. :) więc na pewno nie będą tego ciągnąć w nieskończoność, zresztą zgodnie z mangą generałowie mają epizod w superS.

ocenił(a) serial na 8
sisi252531

wydaje mi się,że tak, tym bardziej,że w każdym odcinku jeden z generałów zachwycał się czarodziejką. W tym odcinku było " te oczy, znam je" więc może tak być.