7,3 1,3 tys. ocen
7,3 10 1 1337
Bishōjo Senshi Sailor Moon Crystal
powrót do forum serialu Bishōjo Senshi Sailor Moon Crystal

Sailor Mars w roli głównej :)
http://www.youtube.com/watch?v=D_bRc-AaTVI

wort801

Zapowiada się ciekawie :)
Już nie mogę się doczekać :) Dobrze że mars jest już w 3 odcinku :)

wort801

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Sailor_Moon_Crystal_episodes

wort801

Póki ci Rei najładniej prezentuje się ze wszystkich postaci. W mandze też miała tak fioletowe oczy ? Przypomina mi tu Hotaru.

Rena39

Nie wypowiadam się na ten temat nie czytałem wiec nie wiem .

wort801

A polecam ci jednak przeczytanie 18 tomów (chyba tyle ich jest ;p) mangi, ja jak ją kupiłam jakieś 2 lata temu to przeczytałam w 2 dni, przez które praktycznie byłam nieobecna w domu co mojej mamie niezbyt się podobało, ale przejdę do rzeczy :) manga wcale nie jest długa, a na pewno po niej inaczej spojrzysz na stare anime i na nowe. W necie w sklepach można dorwać komiksy, trzeba tylko poszukać, tak więc radze kupić dla większego zrozumienia treści, bo różnic pomiędzy anime z lat 90, a mangą jest dosyć sporo (najwięcej w 5 serii)

PS: Dobra kończę mój wywód, bo nie piszę w temacie :)

aneciora11

Dzięki za radę ale nawet komiksów serii które lubie nie chce mi się kupować :(

Rena39

Na ocenę postaci Rei poczekam na jej pierwsze pojawienie się w serii ale z tego materiału muszę przyznać że zapowiada się obiecująco :)

wort801

Sailor Moon Crystal - Odcinek 3 ZAPOWIEDŹ PL
https://www.youtube.com/watch?v=4G0snLQZM1s

użytkownik usunięty
wort801

Swietny ten 3 odcinek, poprostu swietny!

Na plus, ze tym razem cala historia nie jest taka dziecinna jak ta starsza wersja sprzed 20 laty - nie, tu mamy zgodna w 90% z oryginalna manga fabule,jest poza tym bardziej mrocznie, a kreska jest naprawde urocza. :)

Rei - w mandze, w kolorowych artbookach miala rzeczywiscie fioletowe oczy, wiec i tu sie zgadza z manga. :)

Luna - jej reakcja na kazde teksty i sytuacje z Usagi... to bylo naprawde zabawne. No nie ma lekko, jesli chodzi o nia.

Na plus rowniez Jedaite - to w koncu przeciwnik walczacy sam z Sailorkami, a nie wciaz zlecjacy tzw. brudna robote komus innemu (czyli demonom) gosciu, przez ok.40-50 odcinkow.

Ja jak na razie nie widze negatywow.

Ja tak samo nie widzę negatywów nawet to melodii się juz przyzwyczaiłem

Rei ma duży plus u mnie w tej nowej wersji :)

użytkownik usunięty
wort801

No, jest piekna :)

Nawet przepiękna bym napisał :) :)

użytkownik usunięty
wort801

Ogolnie to w tej nowej wersji wszystkie sa niesamowicie "kawaii": Usagi, Ami i Rei.
Ciekawa jestem tez, jak beda wygladaly pozostale Sailorki :)

Teraz na venus najbardziej czekam :) teraz o serial jestem spokojny :) co zobaczyłem w 3 odcinku :)

wort801

A ja czekam na Jowisza najbardziej, chociaż ciekawi mnie też Venus i czy przedstawią ją jako przywódczynie (była w mandze) w starym anime to Usa "rządziła" jeśli można tak to określić :)

aneciora11

Tak można to tak określić ja bym wolał mars w tej roli :)

wort801

Ciekawie byłoby, gdyby w nowym anime ktoś inny został przywódczynią Czarodziejek, a Usagi przypadłaby "tylko" rola księżniczki ;) Myślę, że Rei albo Mako najbardziej pasowałyby do tej roli, bo obie mają mocne charaktery.

Rena39

Oj tak tego im odmówić nie można dla mnie lepiej to by wyglądało może dlatego że lubie takie kobiety z charakterem :) i więcej czarów mogło by być :)

wort801

Uwielbiam Usagi, ale nie oszukujmy się, sierota z niej niesamowita :D Bez pomocy innych nieraz nie wydostałaby się z tarapatów. Lepiej rolę przywódczyni dać osobie do tego odpowiedniej ;)
Czarów znaczy ataków ? Tak, też chciałabym zobaczyć coś ciekawego i zróżnicowanego. Fajny jest ten nowy atak Rei, bardzo mi się podobał :)

Rena39

Tak ataków wspólne ataki też są mile widziane :) no tak Rei atak był bardzo imponujący :) I masz racje bez pomocy Usagi by sama nie poradziła sobie a tu duchowa jej pomagali (ostatni odcinek pierwszej części ) i tak samo własnym ciałem ją broniły :)

Rena39

Nawet Luna w 3 odcinku powiedziała że Rei może być księżniczką którą szukamy :)

wort801

I Usagi powiedziała, że Rei jest piękna jak księżniczka :) Trzeba przyznać, że faktycznie ślicznie wygląda w nowym anime ;)

Rena39

To fakt powiem więcej jest teraz najpiękniejsza postacią :)

wort801

Myślę, że jak w anime pojawi się Michiru, to Rei będzie jej musiała odstąpić tytuł Miss ;)

Rena39

Ja jestem innej myśli ;)

wort801

Oj oj, pożyjemy zobaczymy :D

Rena39

No zobaczymy zobaczymy :)

Rena39

Akurat przywódczynią była Minako czyli Venus, a jeśli to anime ma być wierne mandze więc to właśnie nasza "Mina" :) powinna nią być, a mam nadzieje, że tak będzie :P

aneciora11

Wiem, że Minako była liderką w mandze :) Swoją drogą, czy jej postać była tam poważna ? Bo w starym anime była co najmniej tak szalona jak Usagi, zupełnie nie pasowałaby wtedy na przywódczynię ;)

ocenił(a) serial na 10
Rena39

Minako była Sailor V i ma doświadczenie, po za tym zarządza długopisami i innymi przez salon gier wraz z Artemisem - tego nie zmienią raczej.

wort801

Najlepszy atak w serii
https://www.youtube.com/watch?v=tjUEf31z2KU