PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=711518}
7,3 1,3 tys. ocen
7,3 10 1 1328
Bishōjo Senshi Sailor Moon Crystal
powrót do forum serialu Bishōjo Senshi Sailor Moon Crystal

I jak oceniacie całą serię? Start tragiczny, potem serial trochę się podciągnął, w drugiej części zyskał nawet przyzwoity poziom - jeśli chodzi o treść. Niestety główne zajawki dawnej serii czyli transformacje, ataki i walki pozostały mierne. W finałowych starciach zabrakło emocji i dodatkowych kawałków muzycznych. Ostatni odcinek bardzo rozczarowuje... tak więc pytanie, czy faktycznie doczekamy serii Super?

użytkownik usunięty
ukago

Oto moje male przemyslenia na temat odcinkow SMC (I ogolnie calej serii):

Odcinek 26 (Final) - piekny I wzruszajacy!
Neo Queen Serenity byla po prostu zjawiskowa, Krysztalowe Tokio (po przywroceniu go do normalnosci) robilo wrazenie , zaz sama milosc I oddanie Usagi i Mamoru w czasie starcia z Nemezis - to jest chyba jest ta idealna milosc, widac pomiedzy nimi to wszystko, czego brakowalo mi nieraz w starym anime, a tak pieknie zostalo ukazane w mandze!
Ogolnie, odcinki 21, 25 I 26 uwazam na najlepiej zrobione pod wzgledem animacji,i licze na kolejny arc na tym samym poziomie!
Czyz Usagi nie wygladala pieknie? - nie ma co porownywac z ta pyzata i brzydka twarza w starym anime!

Co jeszcze mi sie podobalo w SMC? zdecydowanie watek Bractwa Czarnego ksiezyca - to, ze ukazano ich jako grupe niebezpiecznych prestepcow, ktora sieje terror I zniszczenie, a ich przywodce, czyli Ksiecia Demanda - jako szalonego maniaka, majacego obsesje na punkcie kobiety, ktora go odrzucila (tak swoja droga, to czego sie spodziewal, skoro zaatakowal jej Krolestwo, naruszyl spokoj I zabijal niewinnych ludzi? Pochwaly za swoje akcje?).

No i Czarna Dama - ta byla naprawde powaznym przeciwnikiem dla Usagi I grupy, nielatwo bylo ja pokonac i juz normalnie wydawalo sie, ze wszystko szlag trafi, gdyby nie Pluto...

Mma nadzieje, ze zobacze ja w Serii Death Busters juz wkrotce :)

Po pierwsze, smiac mi sie chcce z tych wielkich znawcow I krytkw Crystala. Jak sie nie podoba to nie ogladac I juz. ikt nie zmusza.

ocenił(a) serial na 7

"Mma nadzieje, ze zobacze ja w Serii Death Busters juz wkrotce :)"
Pewnie tak ;) Usa dostała nową broszkę i broń, Chibiusa wróciła, więc pewnie będzie coś nowego. Gdyby Toei nie planowało kolejnych odcinków to chyba inaczej by zorganizowali odcinek, bez wspomnianych elementów, z większym "klimatem" końca.

Wiec ja również z przyjemność skomentuje serial :)
Crystal jak Każda seria ma swoje plusy i minusy
Plusy serii to według mnie
-W większości bardzo ciekawe odcinki np pierwsze pojawienie się Marsa i bal i wielu innych
-melodia
-Bardziej dojrzałe zachowanie postaci
-Czarna Dama bardzo dobrze pokazana
-Rodzina Czarnego Księżyca
-Walki naprawdę interesujące pod kątem emocji i animacji
-No w końcu Usagi nie robi tych min....
-Stroje postaci kobiecych
Minusu
nie zawsze animacja postaci wygląda dobrze

wort801

Ogólnie jestem zadowolony z serii i liczę na kontynuacje :)

ocenił(a) serial na 8
ukago

Nie, dopiero połowa. A właściwie 2/5. Ma być Sailor Cosmos, wszystkie w Etelnalu i Galaktyczny Kordon.

sisi252531

Faktycznie są jakieś newsy. Widocznie sprzedaż całkiem jednak się udała :) Miejmy nadzieję, że jednak poprawią trochę formułę.

użytkownik usunięty
ukago

Oby jak najszybciej to wszystko wyszlo! Choc slyszalam, ze nowa seria najpewniej na poczatku 2016 wyjdzie :)

No różne są info... Niby, że nawet w tym roku? :)

ocenił(a) serial na 8
ukago

Koniec. Ale licze na kontynuację, nowa wersja bardzo mi sie podoba. Fabuła rożni się znacznie, ale na plus.