Oto niezaprzeczalny dowód na to, jak z super anime można zrobić beznadziejny film, nie rozumiem jak ktoś mógł do tego stopnia skrzywdzić bajkę, która dla niektórych ludzi ma wartość sentymentalną... Żal, żal i jeszcze raz ŻAL, tandeta do kwadratu, gorsze nawet od Power Rangers ;/
No... plastic-fantatic... ale fabuła jakoś lepiej poprowadzona. tak 4 punty można dać.
Zaczęłam oglądać ten serial zaraz po skończeniu anime i początkowo byłam zupełnie zdegustowana i załamana. Jednak z każdym kolejnym odcinkiem byłam coraz bardziej wciągnięta. Minęło już około pół roku od czasu kiedy skończyłam go oglądać i jestem nadal wielką jego fanką. Do kiepskich efektów można przyzwyczaić się po 3-4 odcinkach, a fabuła jest świetna. Inna niż w anime czy w mandze, ale to dobrze, ponieważ serial ogląda się z tym większym zainteresowaniem. Bardzo barwne i różnorodne charaktery, w tym chociażby ciekawe przedstawienie generałów, czarodziejek czy Mamoru, były dla mnie największym zaskoczeniem. Ogólnie serial uważam za naprawdę dobry pomimo braków w technice.