PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202887}

Biuro

The Office
2005 - 2013
8,8 97 tys. ocen
8,8 10 1 97448
8,9 41 krytyków
Biuro
powrót do forum serialu Biuro

Oglądam pierwszy raz na Amazonie, a wczoraj Netflix wrzucił u siebie odcinki które są dwa razy dłuższe i jest ich mniej niż na Amazonie, ale nie dwa razy mniej. Jak oryginalnie były transmitowane epizody?

JacQu

Nieważne. Tylko odcinki podzielone na dwie części, netflix połączył w jeden 40 minutowy.
A napisy na netflixie na pewno nie są lepsze i znajdę niedociągnięte tłumaczenie, i literówki ;)

JacQu

W innym temacie na forum około rok temu pisali, że napisy na Prime Video to nieporozumienie, bo mają najwyraźniej wiele błędów etc. Czy poprawili coś od tego czasu?

https://www.filmweb.pl/serial/Biuro-2005-202887/discussion/Napisy+w+Amazon+Prime +Video+to+jest+jakie%C5%9B+nieporozumienie,3195422

To gdzie jest lepsza jakość napisów do The Office (US) - na Prime Video czy Netflix?

No, i nie wiem czy to prawda i czy dobrze pamiętam, ale gdzieś czytałem, że jak serial Przyjaciele pojawił się na Netflix to też miał słabe polskie tłumaczenie napisowe (lektor miał inny tekst i ponoć lepszy), ale po jakimś czasie napisy zostały poprawione. Może do The Office też poprawią?

No, i jest zapowiedziane, że na Netlifx mają dodać lektora do tego serialu, więc może wtedy przy okazji poprawią napisy? (Na Prime Video nie ma lektora i nie wiem czy będzie.)

kamil950

Porównując jedną scenę, napisy były te same, jedynie różniły się gry słowne (scena z Lunch/Launch Party).

kamil950

Na Amazonie chyba jest lepiej z napisami, przykład z netflixa z tłumaczeniem bez kontekstu: "Rozwarcie 25cm. Sorki, metry, centymetry. - She's ten inches (od razu przekalkulowano w tłum. na centymetry). Sorry, meters-- centimeters."

ocenił(a) serial na 10
JacQu

W TV jak pokazywali to nie łączyli tych odcinków.