no widziałem pilota, i wychodzi na to że parki to niezła kopia, bo nie dośc że sposób kręcenia taki sam to humor też podobny, nawet ten cały szef kilka razy wypowiadał sie jak Leslie.
Ale czy są tu tak mocne postacie jak w Parkach? Tak wyraziste?? No po pierwszym odcinku jedynie szef sprawia mocnej postaci i ten niby jego zastępca. Kogoś tak genialnego jak Ron, Tom czy Andy, nie zauważyłem.
Ale cieszę się że zacząłem oglądanie, bo jest naprawdę dobrze.
Oglądaj oglądaj. Ja tak samo widziałem wcześniej P&R i jakoś nie mogłem się przekonać do The Office. Humor troszkę inny, ale równie przyjemny ;). Aktualnie zaczynam 8 sezon i na prawdę świetny, tak samo przywiązałem się do ekipy :)
Jestem po finale... Nie mogę przeżyć że nie ma już co oglądać...
Serial trzyma poziom do samego końca :)
właśnie skończyłam oglądać, the office i szukam czegoś nowego bo czuję teraz ogromną pustkę (jeden najlepszych seriali jakie widziałam). chyba skuszę się na parks and recreation bo widzę, że zapowiada się nieźle. z tego co tu piszecie na 100% będę porównywać te dwa seriale i zapewne the office wygra bo był "pierwszy". zapewne byłoby na odwrót gdybym zaczęła od parków. zapewniam, że postacie w biurze są mega wyraziste, mega mocne, każdy jest genialny ;)
ps. nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale IOOI twierdzisz, że parks and recreation kopiuje the office? przecież ten drugi powstał wcześniej.
ja również trafiłam na 'Office' po tym jak już z 'Parkami' byłam na bieżąco - widać sporo podobieństw, w żadnych innych komediach nie widziałam postaci tak ekscentrycznych, wyrazistych, a jednocześnie takich ludzkich. nie ma postaci, której bym nie lubiła.
jednak poczucie humoru jest trochę inne - w 'Parkach' mało jest żenującego humoru, podczas gdy w 'The Office' w większości scen z Michaelem się za niego po prostu wstydzę... dopiero po czasie zaczęło mnie to bawić. oba te tytuły są rewelacyjne :)
więcej o serialu, bez spojlerów => http://filmynakanapie.blogspot.com/2014/03/the-office-2005-2013.html