Black Summer

2019 - 2021
5,3 5,6 tys. ocen
5,3 10 1 5552
6,0 4 krytyków
Black Summer
powrót do forum serialu Black Summer

Patrząc na niską ocenę na filmwebie pomyślałem, że "Black summer" to jakaś lipa. Dobrze, że nie zasugerowałem się opiniami bo jestem na 6 odcinku i to jest konkretny film. Czekałem na coś takiego, prosta konstrukcja, trzyma w napięciu, ma swój klimat. Walka o przetrwanie. Ciekawie zarysowane są rozdziały w każdym odcinku jak również poznawanie bohaterów serialu. To nie jest "Walking dead" więc nie oczekujcie tak rozbudowanej fabuły. Tutaj wszystko jest stosunkowo proste ale takie właśnie miało być. Tutaj prostota jest zaletą. Proste nie musi oznaczać głupie. Tutaj mamy rozrywkę na dobrym poziomie. Lubię filmy o zombiakach i ten przypadł mi do gustu. Trochę podobny do "Świt żywych trupów" ...ale tylko trochę :)

ocenił(a) serial na 9
olson80

Prawda, że ta prostota fabuły jest ogromną zaletą? Oraz czas trwania? Ileś można ciągnąć serial o zombie.... Także nie rozumiem tych niskich ocen. Rozumiem że fani ZN mogą być rozczarowani, ale gdzie w opisie producenta jest informacja, że jest to prequel ZN? Tak sobie większość założyła, bo zbieżność nazw... I na tej podstawie oceniają. Litości

PMrz

To fakt, ludzie oczekują ambitnego dzieła a tutaj mamy krótko, zwięźle i na temat :) Zombie chcą nas zjeść a my się bronimy, taki jest w wielkim skrócie zarys tego filmu. I nie jest to żadna wada. Chyba następnego sezonu nie będzie... i może to lepiej. Przynajmniej unikniemy kolejnej telenoweli. Chciałem zobaczyć agresywnych "nieumarłych" w akcji i zobaczyłem. Chciałem zobaczyć ludzi zmuszonych do walki i zobaczyłem. Od razu jesteśmy w centrum akcji. Dobry klimat, dobre wykonanie chociaż wiem, że nie jest to film wybitny. Mnie "Black Summer" się podobał bo pokazywał konkretnie ekstremalną sytuację bez tworzenia głębokiej historii. Dobrze się bawiłem. "Z Nation" czy "The walking dead" już mi się przejadły. Tak jak napisałaś, ile można ciągnąć serial o zombie. Pozdrawiam :)