PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199156}

Bleach

2004 - 2012
7,9 20 tys. ocen
7,9 10 1 20137
8,3 3 krytyków
Bleach
powrót do forum serialu Bleach

Witam mam do was takie pytanie czy filmy kinowe Bleach tyczą się fabuły serialowej?Jeśli
tak to po którym sezonie należy obejrzeć film Bleach by nie przegapić fabuły.Z tego co wiem
to jest 16 sezonów i 4 filmy Bleach;)Dziękuje

użytkownik usunięty
Kareivis

filmy to pełnometrażowe fillery - nawiązują do bleacha jako takiego i postaci z niego, ale ich fabuła jest wyssana z tyłka^^
generalnie nie polecam:P choć wiem, że pierwszy film ma tu swoje grono fanów - mi też się podobał nawet^^ generalnie widziałem 3 filmy i poziom spadał w każdym kolejnym - pierwszy był nawet fajny jak na jeden wielki filler, drugi jakoś dawał radę a przy trzecim myślałem że zabije mnie zażenowanie^^ czwartego wolałem nie włączać^^
inna sprawa, że w filmach jest przyzwoita muzyczka (o ile się nie mylę większość moich ulubionych melodii pojawiała się najpierw w filmach) no i fabuła choć bywa absurdalna (w filmach 2i3 to po prostu przeginali pałę w absurdach) daje pretekst do paru niezgorszych walk... choć żadna mi jakoś super w pamięci mi nie została: bankai, bankai, bankai, bankai i zaraki biegnący na pałę^^

użytkownik usunięty

update - czwarty film z tego co widzę nawiązuje do fabuły jednego z fillerów o piekle. co marnie mu wróży bo ten odcinek był kiepski a główni źli z filmu zostali w nim zaprezentowani i na tle espady czy nowych postaci które zaprezentował ostatni sezon wypadają gorzej niż blado...

Dzięki Rince ;)

ocenił(a) serial na 6
Kareivis

Dokładnie to 4 nawiązuje do jednej z powieści która jest kanoniczna, nowa kinówka także będzie kanoniczna, opowiadać będzie co działo się przez 17 miesięcy kiedy Ichigo stracił moc.

użytkownik usunięty
karolhamann

kanoniczna czyli co? w mandze to było? jeśli tak to byłbym szczerze zdziwiony - jestem na początku 16 sezonu i dość jasno dają tam do zrozumienia, że nic ciekawego w życiu Ichiego się nie działo. więc albo film byłby o niczym albo z dupy by musieli wyjąć nagle, że jego życie tam było jednak zagrożone przez jakieś straszne coś^^ kanoniczna czy nie ja tam kinówkom nie ufam...
a co do czwartego filmu musiałbym go obejrzeć by mieć pewność ale po tym jednym odcinku zajawki tak przeczerstwo się zapowiada...

ocenił(a) serial na 6

Nie, tylko ostatnia kinówka jest na podstawie powieści, którą Kubo uznaje za kanoniczną. Tak samo będzie z kolejną kinówką, która będzie opowiadać historię po tym jak Ichigo stracił moce.

ocenił(a) serial na 9
karolhamann

Masz na myśli tą nowelkę, która przedstawia chociażby to co dzieje się w więzieniu, w którym przebywa Aizen i tą samą, której głównym bohaterem jest Don Kanonji?

ocenił(a) serial na 6
Gotei13

Chyba tak, nie czytałem jej, tylko wiem to z zapowiedzi kinówki.

ocenił(a) serial na 9
karolhamann

A możesz dać link do trailera tej nowej kinówki?