Hej, mam pytanie dla zorientowanych :)
Czy pełnometrażowe filmy Bleach zazębiają się z fabułą serialu? Jeśli tak, to po obejrzeniu jakich odcinków najlepiej zobaczyć poszczególne filmy?
Na Filmwebie znalazłam 4 filmy:
- Bleach: Fade to Black - Kimi no Na o Yobu
- Gekijouban Bleach: Memories of Nobody
- Gekijouban Bleach: Memories of Nobody
- Bleach - The Sealed Sword Frenzy
i jakieś jedno wideo:
- Bleach - Memories in the Rain
czy to już wszystkie?
Dzięki za pomoc :*
Fabularnie się nie zazębiają.Ale jeśli jest się fanem można obejrzeć.
Jak już byś chciała oglądać to w tej kolejności:
1.Bleach - Memories in the Rain jest to rozwinięcie 9 i 10 odcinka z nowymi scenami.Jest to special z jump festa.
2.Bleach - The Sealed Sword Frenzy druga OAV-ka nie film pełnometrażowy trwa ponad 30min.(akcja dzieje się po powrocie z Soul Society - ratunku Rukii)
3.Gekijouban Bleach: Memories of Nobody tu też po powrocie z Soul Society a przed wyprawą do Hueco-Mundo.
4.Bleach: The DiamondDust Rebellion druga kinówka przed wyprawą do Hueco-Mundo,ale po tym jak Ichigo może przywoływać maskę.
5.Bleach: Fade to Black - Kimi no Na o Yobu no i trzecia kinówka(najlepsza według mnie)też przed wyprawą do Hueco-Mundo.
W tym roku w Japonii do kin ma wejść 4 kinówka.To tyle:)
A nie wiecie skąd można ściągnąć "Memories in the Rain" bez żadnych domontowanych napisów? Bo po długich poszukiwaniach ciągle napotykam się na francuskie, hiszpańskie czy niemieckie :P A jak nałoży się na to polskie napisy, to wygląda to nieszczególnie :/