Czy ktoś wie kim jest Ojciec Ichiga? Tzn. to, że jest/był Bogiem Śmierci to już wiem... ale, jakiej rangi... i czy to, że jest/był BŚ nie jest dziwne skoro ma dzieci itd. miałem przerwę z Bleache'm może coś pominąłem, byłbym wdzięczny za wyjaśnienia. Aaaa i jeszcze jedno, skąd zna Ojca Ishidy, ep. 144 trochę zakręcił mną, może coś kiedyś pominąłem...
Mnie też bardzo intryguje ta postać. Też za dużo o niej nie wiem... Ale sądze że był kiedyś kapitanem ponieważ ma na ramieniu taki skrawek białej płachty . A to że jest na tym świecie to nie jest aż tak dziwne, bo mógł zostać wygnany (jak Urahara) albo po prostu postanowił opuścić Soul Society. Myślę, że się więcej o jego przeszłości dowiemy, kiedy Ichigo się dowie o tym, że jego ojciec jest Shinigami.
Pozdrawiam;)
Też myślałabym o kapitanie :) I to ze względu na (wydaje się że dość zażyłą) znajomość z Uraharą... Ale nic więcej na razie nie wiadomo :) Ciekawi mnie tylko, czy 'tatuśkowie' ruszą na pomoc ferajnie Ichigo ;)
Tak, chyba kapitan.. i co więcej, podejrzewam, że 10 dywizjonu. Ew., jak nie 10, to 3.
Dlaczego? ponieważ Hitsugaia jest najmłodszym z kapitanów. Ze wspomnień Hinamori wiemy, że Hitsugaia dopiero później dołączył - i jako genialne dziecko bardzo szybko osiągnął bankai, i został kapitanem. Jednakze ono nie jest do końca opanowane, co pozwala nam podejrzewać, że na tym stanowisku po prostu był wakat.
Jeśli nie 10, to 3 - chociaż to raczej mało prawdopodobne. 3 podejrzewam tylko na tej podstawie, że w wspomnieniach Hinamori gin był podwładnym Aizena, co oznacza, że to Aizen wyszkolił Gina. Ale ktoś przed nim, na stanowisku 3 dywizji musiał ktoś stać. Więc kto? Ale to, że to był ojciec Ichiga, raczej mało prawdopodobne.
A skąd zna ojca Ishidy raczej nie wiadomo - obstawiałabym moment, jak przybył na ziemie, albo jeszcze przez jego żonę - ale naprawdę, nie było powiedziane, i raczej nie mam pomysłu. No chyba, że poznali się przez Uraharę.
Hmm.. ta część jest w ogóle pewna przypuszczeń i domysłów :)
Ja obstawiam że był kapitanem ponieważ gdzieś w rozmowie Kon-Hollow-Ojciec Ichiga a później z Uraharą gdzieś przewinęło się to słowo :) a po za tym ten materiał na jego ramieniu... No a dlaczego opuścił no cóż może się zakochał w człowieku :) lub razem z Uraharą i Yourichi bo oni to chyba razem opuścili :) Znajomość z ojcem Ishidy Hmm... tego nie wiem ale się chyba zbytnio nie lubią :) ale to nie wygląda na nienawiść tylko na jakieś zatargi :)
Wszystko co dotąd wiadomo o nim jest na Wikipedi ( http://en.wikipedia.org/wiki/Isshin_Kurosaki )reszty można się domyślać lub czekać na wyjaśnienie ... a tak w skrócie to był Kapitanem nie wiadomo jeszcze którego dywizjonu. 10lat przed rozpoczęciem Bleacha zrezygnował ze swojego stanowiska. Utracił wtedy całkowicie swoje moce, które do niedawna zostały w drobnych ilościach przywrócone. Nie jest to jego maksymalny stan, wiadomo że jest dużo potężniejszy. Ry?kena Ishidae poznal gdy jego syn zaginął. Obaj też byli lekarzami... Isshin prowadził Klinike a Ryuken Szpital.