Jestem tego samego zdania !!! na początku dubbing był w porządku ale z drugiej serii jest do dupy to trzeba przyznać..... :/
myślałam,że tylko ja sie czepiam.niby nie taka wielka różnica,zmienili tylko imiona i kilka głosów,ale z tym nowym dubbingiem o wiele mniej mi sie podoba,ten z 1 serii był duuużo lepszy.a tak w ogóle ta bajka jest naprawde fajna
Tak. ,,maniek".. co to za ksywa.. 1 seria jest.. najlepsza przez te głosu. Bo fabuła odcinków jest nawet fajna
Masz rację! Jak usłyszałam ten dubbing, to od razu odeszłam od telewizora! To jest jeden wielki koszmar!!!!! Pierwsza seria była ok, a druga... Przez to zaniżam swoją ocenę :P. Co do tłumaczenia imion - może by to wyglądało inaczej, gdyby imiona tłumaczyli od początku.
Popieram wszystkich! Wiesz Malena, wyłaściwie to wszyskie głosy są pozmieniane, bo dubbing do 2 i 3 serii robiła TELEWIZJA TOYA. Szkoda, że nie START INTERNATIONAL POLSKA tak jak w 1 serii. Przeciesz zrobili bardzo dobry, a tu wpchała się jakaś TOYA i wszystko szlag trafił...
Popieram. Dawno nie oglądałam BC, więc gdy ostatni włączyłam CN akurat na Bliźniakach, zasiadłam z uśmiechem, by po raz kolejny zobaczyć jakąś powtórkę. Patrzę, coś nowego. Radocha. Ale potem teksty w stylu Maniek, Lucjanek, Toncio --> nie dziękuję ;] Wayne + Jacek Kawalec = genialny zły Cramp;) w ogóle, nie da się tego teraz oglądać. 1 seria była wręcz boska.
Pozdro:)
Jaki był ten wierszyk co Waynowi przygotowała pani cmok?? :P "Złom jest ekstra, i wogóle cacy! Mógłbym w nim grzebać miesiące i laty..." Co było dalej?? :P
"...rdza i metal i blachy stare... dzięki nim me życie... jest mniej szare"
plus wielkie oburzenie Luszyna: "I dlatego zabrakło miejsca na mój esej?!!!" :)
<lol>
Dokładnie.! Dugging jest straszny. :/ Aż nie chce mi się oglądać bajki :// A bajka jest naprawde fajna :D pozdro ;*
Powoli się przyzwyczajam do dubbingu z drugiej serii, ale ten z pierwszej był nie do pobicia, bo robili go prawdziwi zawodowcy, a tu.... łech :/