PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=152724}

Bogaci bankruci

Arrested Development
2003 - 2019
7,7 3,7 tys. ocen
7,7 10 1 3743
Bogaci bankruci
powrót do forum serialu Bogaci bankruci

pod względem rozśmieszania - GOB, jego "I've made a huge mistake" jest powalające.

ale najwięcej uroku zdecydowanie ma Michael Bluth :)

użytkownik usunięty
joshlymanfan

Ja najbardziej lubię Tobiasa - taka niezdara, której foka odgryzła rękę ;P
Ale Gob chyba najzabawniejszy - tu sie z Tobą zgadzam ;)

ocenił(a) serial na 9

jeśli odgryziona ręka to Buster. Ale Tobias wpasowuje się w rolę niezdary równie dobrze.
Podoba mi się jak scenarzyści z każdej jego kwestii robią aluzje do skłonności homoseksualnych (choć polskie tłumaczenie nie oddaje tego prawie wcale).

Dla mnie czarnym koniem serialu jest Lucille; jej popijanie, puszczanie oka do Michael'a, egoizm.
Drugą ulubioną postacią (choć bardzo drugoplanową) jest J. Walter Weatherman i jego lekcje :)

ocenił(a) serial na 9
silentman

Zdecydoawnie Gob :D
Hahaha, kocham jak mowi te swoje charakterystyczne "c'mon" (garnitur za 15 tysiecy, c'mon).

ocenił(a) serial na 8
QlimaXer

wlasnie zaczalem sie smiac i nie moge przestac.... c'mon

ocenił(a) serial na 9
QlimaXer

hahaha <3 ale Lucille (to mrużenie oczu!) i narrator też nie do podrobienia, mam nadzieję, że powrócą w pełnym składzie.

ocenił(a) serial na 10
joshlymanfan

Senior Bluth rozbraja wszystkich XD Od sprawiania własnym dzieciom extrymalnych lekcji z udziałem jednorękiego inwalidy, po stawianie wszystkich przeciwko sobie i kombinowanie na potęgę

"They cannot arrest a huband and wife for the same crime" *wink* - scena rozwala mnie za każdym razem XD

Taka ciekawostka - wiecie że Gorge Senior Bluth nie miał być stałą postacią serialu, ale Jeffrey Tambor zrobił takie wrażenie na producentach że wcielili go do kadry.

Putinski

Wlansie Senior jest przezabawny. Jak moglam go pominac :-/

ocenił(a) serial na 8
joshlymanfan

Ciezko wybrac, w zasadzie kazda jest napisana i zagrana fenomenalnie, ale dla mnie numer jeden to Barry. :)

ocenił(a) serial na 10
joshlymanfan

niewatpliwie Gob

http://www.youtube.com/watch?v=5J2kc4oZTVU - nie pamietam kiedy ostatnio sie tak smialem

ocenił(a) serial na 8
joshlymanfan

Gob najzabawniejszy, Lindsay najbardziej urocza, Maeby najnudniejsza postac, Michael najbardziej denerwujacy, Bob Loblaw ma najfajniejszy blog Bob Loblaw Law Blog

ocenił(a) serial na 10
joshlymanfan

ciezko powiedziec ktora postac.... ale robienie "kurczaka" w wykonaniu wielu osob (oryginalnie Gob, ale tez Lindsay, Lucille i Sr.) ro...la mnie na kawalki za KAZDYM RAZEM. BTW: wlasnie skonczylem drugi raz ogladac cala serie i teraz czekam..... kolejy rok ;((( ...az zrobia cos nowego albo az bede mogl obejrzec od nowa wszystko... najsmieszniejszy serial jaki stworzyla ludzkosc :D (NA IMDB 3# Miejsce i 1# jako komediowy... czemu na FW tak nisko?!?!?!?!)

ocenił(a) serial na 9
mothzart

na filmwebie tak nisko, dlatego że większość Polaków ogląda z napisami albo z lektorem, a wtedy dialogi nie są już takie zabawne, serial traci wszystko co najlepsze

ocenił(a) serial na 8
realitykilledme

Dokładnie, po angielsku serial jest niesamowicie zabawny, a z napisami to już niestety nie to samo.

ocenił(a) serial na 9
Californian_

Zgadzam się!! Ja się jednak cieszę, że w ogóle ktoś tutaj pisze na forum i ogląda Arrested, bo już myślałam, że w Polsce go nikt nie widział ;p A oglądaliście 4 sezon ? Jak wrażenia?

użytkownik usunięty
joshlymanfan

Zdecydowanie Gob, nikt i nic go nie przebije

joshlymanfan

Gob i Tobias, trudno mi sie zdecydowac. Prawda jest taka, ze czasu ogladania serialu cut-off shorts najbraly czegos wiecej niz kultowego charakteru i wygodnego outfitu.

ocenił(a) serial na 9
joshlymanfan

Nie wiem; wszystkie postaci maja cos w sobie. Lindsay jest chyba najnudniejsza, ale dzieki niej mamy Tobiasa, ktory jest swietny. Maeby tez w koncu zaczyna miec swoj wklad w pozniejszej serii. Chyba hednak ulubiona dla mnie jest Ann, nie dla samej postaci, ale dla wszystkiego co jest z nia zwiazane.

ocenił(a) serial na 9
joshlymanfan

Hm...trudno qwybrać mi 1 postać. Jak dla mnie Lucille- mrużenie oka i generalnie wszystkie jej ironiczne i wrednew teksty, Gob i wybrałabym jeszcze Tobiasa=)