W teleturnieju 1 z 10 dowiedziałam się że Ben Cartwright miał 4 synów, trzech biologicznych i jednego adoptowanego, wiecie coś na ten temat?
Ben Cartwright adoptował Jamie'go. Chłopiec był sierotą (grał go Mitch Vogel). To nastąpiło w późniejszych sezonach, po odejściu Pernella Robertsa z Bonanzy.
Dziadek mówil ze Adam lub Hoss zginie.. Nie za bardzo wierzylem - Teraz sie okazuje ze to prawda..
1z10 = Mój ulubiony teleturniej (zawsze jak mam czas to ogladam)
MIal 3 synów i 1 adoptowanego wg. mojego dziadka.. Aczkolweik dla mnie adoptowana rodizna to zadna rodzina wiec mial 3 synów.
Gdy Pernell Roberts odszedł z serialu, producent nadal namawiał go na powrót. Nie tracono nadziei, że powróci. Nie uśmiercono więc postaci, którą grał, tylko wysłano w podróż. W jednym odcinku wspominają, że Adam jest już w Europie ... W kontynuacjach wyjaśniono, że osiadł w Australii i osiągnął sukces finansowy. Ani slowa o jego małżeństwie, żonie itd ... wiadomo tylko było, że miał syna, też Adama, który również był inżynierem. Drugi z braci Hoss utonął w stawie ratując kobietę, która się tam topiła. Joe się ożenił, ale ... jego żonę zamordowano. Więc do końca serialu i tak pozostał wolnym facetem.