PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706546}

Bosch

2014 - 2021
7,8 5,9 tys. ocen
7,8 10 1 5862
8,0 6 krytyków
Bosch
powrót do forum serialu Bosch
ocenił(a) serial na 7
arcmarek

Super, mi też przypadł do gustu ;]

creep_

A o czym on tak mniej więcej jest? Bo żadnego opisu nie ma :)

ocenił(a) serial na 9
BateriaPL

"Titus Welliver gra Boscha, styranego życiem detektywa z Los Angeles, bohatera książek Michaela Connelly'ego. Fabularnie serial aż tak się nie wyróżnia na tle licznych produkcji kryminalnych, ale tego bohatera zdecydowanie chciałabym jeszcze zobaczyć. Jest wystarczająco mroczny i pokręcony, by mnie zainteresować już na etapie pilota. Dobrze wróży też nazwisko twórcy - to Eric Overmyer ("Treme"). Serial ma w tej chwili najwyższą ocenę spośród wszystkich: 4,8/5. Oznacza to, że zamówienie jest niemal pewne."

za: serialowa

Akcja skupia się na detektywie z wydziału zabójstw w Los Angeles, który poluje na mordercę 13-letniego chłopca. Jednocześnie sam stoi przed sądem za morderstwo z zimną krwią seryjnego mordercy.

ocenił(a) serial na 7
BateriaPL

Tu są też opisy:

http://www.filmweb.pl/serial/Bosch-2014-706546/contribs

Na razie to ciężko powiedzieć, o czym to jest bo wyszedł tylko pilot. Teraz dopiero produkcja ruszy, bo Amazon zamówił całą serię. Na pewno jest to kryminał. Mamy specyficzną główną postać - detektywa, którego poznajemy, gdy wikła się w proces, i to na własne życzenie. Nie chce bowiem by przełożeni poszli na ugodę w sprawie jego rzekomej pomyłki, więc dochodzi do procesu. Pomimo skomplikowanej sytuacji prawnej wraca do pracy, też na zasadzie: robię co chcę. Trafia na ślad zwłok dziecka (który zdaje się było za życia ofiarą przemocy), i jak rozumiem to będzie dłuższa sprawa, zapewne na cały sezon. To tak krótko, bez ogromnych spoilerów. Na pewno serial skupia się na charyzmie tytułowego zresztą Boscha - polubisz Boscha, polubisz serial.

arcmarek

Bosch na Amazon w lutym 2015!