PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616572}

Boss

2011 - 2012
8,1 3,5 tys. ocen
8,1 10 1 3452
9,0 2 krytyków
Boss
powrót do forum serialu Boss

trochę czułem niedosyt gdy Kane'owi udało się wybrnąć z opresji uciekając się do szantażu.
niby przedstawione w wiarygodny sposób myślałem jednak "w prawdziwym życiu Keane by
tobie tak łatwo nie poszło". i oto w kolejnym odcinku faktycznie okazuje się, że burmistrzowi
faktycznie łatwo nie poszło. IV Władza podsyciła w obywatelach zbytni rwetes. tak, więc
poprzeczka poszła w górę. jak wybrną z tego główna postać i scenarzysta? wciska w fotel,
gdy rzuca na pożarcie mediów bliską osobę. z jednej strony geniusz przetrwania z drugiej
kanalia pożerająca własną latorośl. nawet, gdy bohaterem filmu/serialu jest "badass" to i
tak publika mu kibicuje, chodźby tylko z tego powodu że jest główną postacią. tutaj lojalność
widzów zostaje wystawiona na próbę. ile można jeszcze zdzierżyć poczynań głównego
bohatera? czym się kieruje czyniąc złe uczynki? no i jeszcze ta poczynająca sobie coraz
bardziej choroba Bossa. to cały czas jego naturalne zachowanie czy też zaczęło przemawiać
przez niego choróbsko? a największe spustoszenie, największą ilość efektów ubocznych
posiada nieuleczalna choroba na którą cierpi Toma Kane - żądza władzy dla samej władzy.

ocenił(a) serial na 10
motyla_noga

To zagranie, by wszystkim zgromadzić przeciw Kane'owi dość zabawne... nie było wyjścia, by widz się nie wstawił za głównym bohaterem, choć toczyło sie to wokół sprawy najwyższego kalibru - nowotwór dzieciaków... już większego hardcoru nie mogli dać. Zresztą Zajac, Ross, Cullen to mega irytujące postaci, nie ta sama liga, bez wątpienia. Ja również w czasie oglądania żałowałam, że nie znamy Toma sprzed choroby, bo nie było wiadomo czy te jego dziwne przemowy to tak naprawdę, czy po prostu te nowe okoliczności tak na niego wpłyneły. Chociaż niby Ezra nam to wyjaśnił i to raczej nie był "prawdziwy" Tom Kane.