Jak myślicie, czy ostatni odcinek drugiej serii będzie finałem całego serialu? Oglądalność nie powala-nie wiem czy stacji opłaca się ciągnąć serial dalej. Z drugiej strony robiąc serial o takiej tematyce pewnie liczyli się z dość wąskim kręgiem odbiorców.
Odcinek 2x9 miał najwyższą oglądalność w sezonie, ale nawet biorąc poprawkę na to, że jest to stacja STARZ, to jest ona tak dramatycznie niska, że może być słabo.
było by dramatycznie gdyby ten serial został zakończony tylko i wyłącznie za sprawą jakiś durnych słupków oglądalności;
rewelacyjny serial
Dokładnie - swoją drogą chciałbym poznać status osób oglądających Bossa w Stanach. Zapewne to bardzo ciekawi ludzie :)
Niestety - wszystko wskazuje, że to koniec. Słupki rządzą i tak to już będzie...seriale to biznes i nic więcej...nie ma oglądalności nie ma kontynuacji...przykład HBO i serialu LUCK, tak bardzo bali się negatywnego wpływu informacji o wypadkach z końmi (miłośnicy koni nawoływali do bojkotu wszystkich produkcji stacji), ze przerwali cały serial (a szkoda). Jak twierdzi Ike Evans (Magic City) zawsze chodzi o pieniądze...ewentualnie jeszcze czasem o kobietę lub rodzinę....
No właśnie. Pewnie w starz króluje ten badziewny Spartacus... ale głupi ci rzymianie.
no niestety...im mniej coś skomplikowane i bez charakteru tym więcej odbiorców...
Dokładnie. Przeciętny Jankes nie jest w stanie zrozumieć Bossa bez napisów :)
Luck akurat mi się średnio podobał. Hoffman już nie daje rady, motyw z Rosatti były marny by nie powiedzieć żałosny. Najciekawszą postać czyli Isreala szybko zabili... W zasadzie była to jedyna ciekawa postać. No może jeszcze ten menedżer ale to już tak na siłę. Ogólnie nie szkoda mi Lucka. Boss jest zdecydowanie lepszym serialem, z lepszą obsadą, lepszym scenariuszem. Jedynie zdjęcia w Lucku robiły fajniejsze wrażenie bo te zbliżenia w Bossie jakby kamera była 5cm od twarzy są efektowne ale po jakimś czasie bywają irytujące.
Każdy ma prawo do własnego zdania. Ciężko polemizować z ogólnie postawioną tezą bez argumentów: "Hoffman nie daje rady" czy "żałosny motyw Rosattii"...Przede wszystkim to dwa zupełnie różne gatunki serialu, techniki, fabuły itd...więc to tak jak porównywać Metallikę z The Doors....jedno i drugie muzyka/seriale...
1. Sądzę że pewnie będzie to koniec serialu a szkoda. Jeden z lepszych jaki widziałem.
2. Dziękuje yungarowi i wszyskim którzy przyczynili się do powstania tłumaczenia. Bez waszej ciężkiej pracy nie poznałbym Bossa.
3. Czy ktoś zwrócił uwagę że pierwszy i drugi sezon maja podobne zakończenie?