Kitty kłóci się z Sarah o jej faceta Luca, którego wiza kończy się za 3 tygodnie. Na jaw wychodzi fakt, że Luc pracował w burdelu... Kevin niby nie jest już zatrudniony na stanowisku asystenta prasowego Roberta, ale ciągle odwala robotę za Kitty i pisze jej oświadczenia (w sprawie Luca).
Norah wyjeżdża do Seattle do Tommy'ego prosić go, żeby namówił rodzeństwo do sprzedania akcji Ohai Food's niejakiemu Denis'owi York, który kiedyś przyjaźnił się z Williamem i przez niego (podobno) trafił za kratki... On chce za wszelką cenę kupić Ohai. Nora dowiaduje się, że to on i trzyma w sekrecie pewną tajemnicę związaną z nią i Denisem...
Co to za tajemnica? Ostatnio nie mam okazji oglądać regularnie 4 sezonu a
bardzo jestem ciekawa ;) dalszego ciągu :)
18 odcinek jest połączony z 19 i razem tworzą półtora godzinną historię z flashami sprzed dwudziestu lat, z których dowiadujemy się, czym Dennis może szantażować Norę.
Sarah robiła imprezę studencką w Ohai, na której jej siostra Kitty się upiła, pojawił się Tommy z Kevinem i jego kolegą, Aaronem, który przyjechał na zawody. Tommy ostrzega Sarę, że albo skończy imprezę albo zadzwoni do ojca, jednak Sara łagodzi sytuację i Tommy bawi się na imprezie. W trakcie chłopak [T] jedzie po pijaku z kolegą do sklepu, przed czym przestrzega go Kevin, jednak ten olewa brata i jedzie, powodując wypadek. I tu wszyscy myślą, że ta tajemnica jest związana z tym, że Tommy zabił tego kolegę. Wracając do flashów, jest pokazane Ohai, już puste i ktoś się po nim włóczy, okazuje się, że to Kevin z tym kolegą, Aaronem. Aaron chciał pocałować Kev'a, ale ten się wtedy wstydził tego/nie był pewny orientacji i uderzył chłopaka. Bili się, aż Aaron nie potknął się i nie spadł. Wtedy zjawia się William, żeby sprawdzić, co po tej imprezie i czy wszyscy się rozeszli, który karze wsiąść Kevinowi do samochodu, a sam kontaktuje się z Yorkiem, żeby im pomógł. Jak się okazuje rodzice powiedzieli dzieciom, że nic się nie stało, że Aaron jest zdrowy i nic mu nie jest. Tak nie było, bo chłopak miał uszkodzony kręgosłup i wylądował na wózku, a Walkerowie płacili duże pieniądze, żeby obyło się bez procesu i mogli trzymać to w tajemnicy. Ot cała tajemnica szantażu. Drugą sprawą Yorka było Narrlow Lake, ziemia Williama, o której Nora i nikt inny nie miał pojęcia. Z tego, co się orientuje to nie było wyjaśnione, dlaczego Yorkowi tak zależy na ziemii albo ja coś przegapiłam. Wiem, że źle się czyta, ale nie umiem tego pozbierać, bo właśnie oglądałam nowy odcinek BnS i roztroiło mnie to strasznie ;<