PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325525
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

4 sezon ostatnim?

ocenił(a) serial na 9

Na pewnym blogu przeczytałem, że twórca serialu powiedział, że serial skończy się po 4 sezonach niezależnie od popularności. Jakieś fakty na ten temat są, czy tylko takie kiedyś powiedzonko? Bardzo chciałbym serial zacząć, a wolę to zrobić jak się zakończy.

ocenił(a) serial na 10
Pauleta

Czy ostatni to tego nie wiem, ale na pewno warto pooglądać i nie rozumiem po co czekać :) ale oczywiście mam nadzieje, że to nie będzie ostatni sezon, choć wiadomo wszystko się kiedyś kończy ( z wyjątkiem "mody na sukces" ) tylko mam nadzieje, że zakończenie będzie jakieś sensowne i mocne :D takie żeby na długo zostało w pamięci.

-" Podczas gali rozdań Saturnów, twórca serialu "Breaking Bad", Vince Gilligan opowiadał o przyszłości jego produkcji.
Twórca zdradził, że w nadchodzącym 4. sezonie będzie kilka znanych nazwisk za kamerą. Reżyserować będzie m.in. David Slade (30 dni nocy), a negocjują także ze słynnym Wernerem Herzogiem.
Najważniejsze jest jednak to, że twórca sądzi, że 5. sezon "Breaking Bad" będzie ostatnim.

- Chciałbym, aby Breaking Bad wciąż trwało, ale to się zmienia dla mnie z sezonu na sezon. Na tę chwilę mogę powiedzieć, że piąty sezon raczej będzie naszym ostatnim. Ale, wiecie, spytajcie mnie za rok, zobaczymy, czy zmienię zdanie.

Dodał także, że nie wiedząc, kiedy dokładnie serial skończy żywot, zawsze ma w zanadrzu strategię, aby bieżący sezon zakończyć w satysfakcjonujący dla fanów sposób."

znalazłem to na jednym z portali ale nie wiadomo ile w tym prawdy :)

ocenił(a) serial na 9
VeloX_1

czekam dlatego iż dużo razy spaliłem się tak na serialach, że ciężko wytrzymać tydzień w takim napięciu, a co dopiero rok przy następnym sezonie, a z tego co słyszałem w Breaking Bad sporo jest takich cliffhangerów, podobnie jak np. teraz skończyłem The Shield i gdybym miał czekać na każdy odcinek tydzień to nie byłoby fajnie

ocenił(a) serial na 10
Pauleta

Seriale takie jak te (posiadające 13 odcinków w każdym sezonie) zazwyczaj trwają ok. 5-6 sezonów, tak więc raczej jeszcze sobie trochę poczekasz.

ocenił(a) serial na 9
Pauleta

najprawdopodobniej bedzie 5 sezonow

Pauleta

narazie wiadomo że 4 sezon nie jest ostatnim, chcą jeszcze zrobić 5 i z tego co wiem tez nie wiadomo czy ten będzie ostatni, bo producenci nie mają wymyślonego zakończenia.

ocenił(a) serial na 10
Pauleta

Najprościej rzecz umując: Jest wysoka oglądalność oraz wielka kasa z tego przychodząca, to są i kolejne sezony. Nie ma potrzeby bawić się w bajki typu "producenci nie mają wymyślonego zakończenia". Mogą nie mieć wymyślonego zakończenia ale jeśli za bardzo się zmniejszy ilość widzów to od razu stacja zdejmie Breaking Bad i producenci nie będą mieli tu zbyt dużo do powiedzena. Kasa, kasa i jeszcze raz kasa.

ocenił(a) serial na 9
Mr_Grieves

ponoc jak bedzie mala ogladalnosc 4'tego to maja przygotowane awaryjne. satysfakcjonujace zakonczenie

Mr_Grieves

no ale jakby podchodzili w ten sposób KASA KASA KASA, to by ich sezony stawały się coraz słabsze, a co za tym idzie ilość widzów nieubłaganie by spadała autmatycznie więc i tak by czekał ich los jaki wymieniłeś. Muszą więc dawać troche wiecej niż takie podejscie.

ocenił(a) serial na 10
Slodkimisiu

Dużo osób twierdzi, że 3 sezon w porównaniu z 2 był słabiutki, więc może już serial się robi coraz słabszy.

Mr_Grieves

no może może, ja tak nie twierdze.

ocenił(a) serial na 8
Mr_Grieves

Nie był słabszy tylko inny. I chwała mu za to.