PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325525
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

4ty Sezon [SPOILERY]

ocenił(a) serial na 10

Na oficjalnym blogu Breaking Bad jest artykuł i praę screenów dot. 4 sezonu. Twórcy chcą skupić się przede wszsytkim na duecie Walter/Jesse. Jak myślicie, co dalej? Moim zdaniem chłopaki teraz "przejmą" interes od Gustava a dalej będą ich zmagania z kartelem.

ocenił(a) serial na 10
dako500

Jak to przejmą interes? Fakt, serial oglądałem dość dawno, ale z tego co pamiętam, to Jesse zastrzelił tylko tego kolesia, który poznał 'tajemnice' przyrządzania niebieskiej mety. Gus jest ważną osobistością, i wątpię, by jedna śmierć chemika mogła mu jakoś szczególnie zaszkodzić. Poza tym, widzieliśmy, że nasz duet W/J nie radzi sobie za bardzo z dystrybucją towaru na szerszą skalę. Według mnie Walter będzie chciał się wycofać, uprać kasę jaką ma razem ze Skyler. Ale jak się w rzeczywistości stanie, to zobaczymy za jakiś czas... Szkoda, że tak długo musimy czekać.
Btw najbardziej ciekawi mnie motyw poruszyny w 'The Fly', odcinku, który prawie w 100% był bez wpływu na fabułę. Kiedyś Walter powie Jessemu kto zabił Apologise Girl. Czekam na ten moment ;D

ocenił(a) serial na 10
ztomix

Zaraz....chyba nie masz na myśli tego, że to Walter ją zabił? Fakt, był na miejscu kiedy umierała ale bezpośrednio ręki do tego nie przyłożył.Może gdyby próbował jej udzielić pierwszej pomocy to by przeżyła. Tak czy inaczej to nie on ją zabił

ocenił(a) serial na 10
dako500

Ciekawe czy w tym sezonie, czeka Waltera nawrót choroby. Bo że kiedyś to nastąpi jestem prawie pewien.

ocenił(a) serial na 10
dako500

No, może bezpośrednio jej nie zabił, jej nie uratował. Specjalnie i z premedytacją, choć miał wręcz nieopisaną szansę. No i nie powiedział o tym Jessemu.

ztomix

@ztomix
Pewnie to wyjdzie, że był podczas śmierci ale odcinek "Fly" raczej nie będzie miał wpływu na fabułę by był tylko zapełniaczem. Trzynastooddcinkowy serial to 13-odcinkowy serial a nie 12-odcinkowy i stoi za tym olbrzymia kasa. Jednak BB ma mnóstwo smaczków ala Tarantino tylu długie monologi w których postać opowiada swoją historię. Każdy kto się w tym lubuje to doceni oraz każdy taki twórca (wiem, że w serialach jest ich dużo) marzy o takim odcinku (nie wiem czy jest na to nazwa), który występuje nawet w Family Guy'u. Chodzi o teatralne pokazanie umysłowej walki dwóch postaci niczym w "Pojedynku" lub "Interview". Szkoda tylko, że coraz częściej się po to sięga i robi się to schematyczne: ten dominuje nagle słabnie i wyznaje grzechy...