PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325620
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

5 sezon

ocenił(a) serial na 8

Błagam nie, zakończenie 4tego było idealnym zwieńczeniem serialu, jeżeli po tym będą go kontynuować to go zepsują. Pls pls pls...

ocenił(a) serial na 9
staviklotz

Było wałkowane już milion razy. Zostało jeszcze mnóstwo niedokończonych wątków, a takie zakończenie jak w czwartym sezonie nie pasuje, bo jest zwyczajnie beznadziejne jako finał całego serialu w ogóle.

ocenił(a) serial na 10
sarenkaf

Akurat żaden z wątków nie jest niedokończony do tego stopnia aby konieczna była kontynuacja.

ocenił(a) serial na 8
Motorcycle_Boy

wątek śledztwa Hanka. Znając go będzie jeszcze węszył nad tą sprawą.

ocenił(a) serial na 8
mrodnim

To prawda, takie lekkie niedopowiedzenie akurat jest na miejscu.

ocenił(a) serial na 10
staviklotz

wg mnie walt moze przejsc od konca 4 sezonu jeszcze spora transformacje, mam nadzieje ze 5 sezon nie bedzie naciagany bo powaznie temat ciagle jest miodny

staviklotz

Podpisuję się pod petycją. Ostatni odcinek 4 sezonu jest idealnym zakończeniem serialu. Zamyka wszystkie główne wątki, a jednocześnie pozostawia lekkie niedomówienie co do dalszych losów bohaterów. 5 sezon oczywiście chętnie obejrzę ale już czuje w kościach, że będzie zrobiony na siłę i wyraźnie zaniży ogólną ocenę serialu.

ocenił(a) serial na 10
staviklotz

Nie zgodzę się. Zakończenie 4 sezonu jest idealnym... zakończeniem sezony. Wątki w zasadzie zostały zakończone - zły nie żyje, kartel rozbity a Walt stracił 0.5 mln, które rozdała jego żona. Można kontynuować śledztwo Hanka, ale to raczej nic nie wnosi.
To co może się dziać ciekawego w 6 sezonie, to próba odbudowania lub jakiegoś podziału rynku po 2 organizacjach pozbawionych kadry dowódczej (chyba, że Gustavo nie był na szczycie).
Moim zdaniem, gdyby 4 sezon miałby być ostatnim, znacznie lepszym zakończeniem byłaby śmierć głównego bohatera lub jego rodziny. Jakieś inne zakończenie niż standardowe "zły człowiek gryzie ziemię".

staviklotz

Wyobraź sobie, że to był ostatni sezon i nie oglądaj więcej. Jakbyś na siłę szukał problemu.

ocenił(a) serial na 8
Sined

to najgłupsza wypowiedź jaką widziałem

ocenił(a) serial na 9
staviklotz

Niewiele widziałeś.

ocenił(a) serial na 8
wiesiek_madrala

Popatrzcie sobie na to zdjęcie:
http://www.filmweb.pl/serial/Breaking+Bad-2008-430668/photos#picture-62
i wyobraźcie sobie Walta jako bossa kartelu. To będzie coś, a serial pewnie skończy się jego śmiercią.
Wplątywanie się tak głęboko w biznes narkotykowy, nie może ujść na sucho.

ocenił(a) serial na 9
NietypowyKonsument

Haha, no jasne, a ubiór jest z 1. sezonu, gdy White poszedł zrobić rozwałkę u Tucko :) Pamiętam te emocje, właśnie wtedy pomyślałem sobie: ten serial jest zajebisty.

ocenił(a) serial na 8
wiesiek_madrala

pisze się Tuco panie madrala

ocenił(a) serial na 9
staviklotz

A, faktycznie, przepraszam.
Shame on me.

ocenił(a) serial na 10
staviklotz

jakie to było zakończenie???!!!! to dopiero środek historii. ja mam nadzieje że będzie jeszcze przynajmniej 2-3 sezony ale niestety pewnie tak jak zapowiadają zakończy się na 5. Być może i czwarty sezon byłby dobrym zakończeniem ale wiem że rezyser i scenarzyści nas jeszcze bardzo zaskoczą i ciekawie rozwiną tą historię. Będzie co oglądać.

ocenił(a) serial na 10
mario1885

Vince Gilligan jak zapowiada, że 5 sezon będzie ostatnim, to tak jest. Według mnie te 16 odcinków to idealna liczba, aby zakończyć ten serial. Ciągnięcie tylko dla kasy zazwyczaj powoduje diametralny spadek poziomu (patrz House, Supernatural). A co do zakończenia 4 sezonu to ono zdecydowanie nie pasuje do zakończenia całego serialu. Przede wszystkim było za bardzo happy-endowe, a po drugie nie został dokończony wątek z Hankiem. Szkoda tylko, że w 5 sezonie nie ujrzymy już Gusa, bo to była jedna z moich ulubionych postaci i to głównie dzięki niej sezony 3-4 najbardziej mi się podobały. Ale ja wierzę, że 5 sezon będzie godnym zakończeniem tego genialnego serialu i scenarzyści na pewno nas nie zawiodą.

ocenił(a) serial na 10
Dexter_2465

racja.

ocenił(a) serial na 9
staviklotz

wiecie może kiedy wypuszczą piąty sezon? W którym kwartale tego roku?

ocenił(a) serial na 10
jakub1118

Jesień najpewniej.

użytkownik usunięty
jakub1118

wstępne przecieki na zagranicznych forach serialu idące od AMC mówią o połowie lipca/początku sierpnia 2012. Niestety nie zostało to oficjalnie potwierdzone.

ocenił(a) serial na 10

'AMC' jakiś czas temu wydało oficjalne oświadczenie, że "Breaking Bad" wróci w 3 kwartale 2012 roku. Strzelam, że pewnie wrócą w sierpniu.

ocenił(a) serial na 10
thegoodoldtimes

Ostatni sezon został podzielony na dwa mini-sezony. W styczniu zaczęli kręcić pierwsze 8 odcinków. Zostaną one wyemitowane prawdopodobnie w okresie sierpień-wrzesień. Potem aktorzy na plan wrócą w grudniu 2012 i zrobią ostatnie 8 epizodów, które zostaną wypuszczone zapewne gdzieś na wiosnę 2013. Czyli jeszcze sobie trochę poczekamy na finał.

ocenił(a) serial na 8
Mr_Grieves

A skąd masz takie newsy?

ocenił(a) serial na 10
sysunia22

Ostatnio takich informacji udzeliła w wywiadzie aktorka Anna Gunn (czyli serialowa Skyler).

ocenił(a) serial na 8
Mr_Grieves

A dzięki. W takim razie wiarygodna informacja