Błagam nie, zakończenie 4tego było idealnym zwieńczeniem serialu, jeżeli po tym będą go kontynuować to go zepsują. Pls pls pls...
Było wałkowane już milion razy. Zostało jeszcze mnóstwo niedokończonych wątków, a takie zakończenie jak w czwartym sezonie nie pasuje, bo jest zwyczajnie beznadziejne jako finał całego serialu w ogóle.
Akurat żaden z wątków nie jest niedokończony do tego stopnia aby konieczna była kontynuacja.
wg mnie walt moze przejsc od konca 4 sezonu jeszcze spora transformacje, mam nadzieje ze 5 sezon nie bedzie naciagany bo powaznie temat ciagle jest miodny
Podpisuję się pod petycją. Ostatni odcinek 4 sezonu jest idealnym zakończeniem serialu. Zamyka wszystkie główne wątki, a jednocześnie pozostawia lekkie niedomówienie co do dalszych losów bohaterów. 5 sezon oczywiście chętnie obejrzę ale już czuje w kościach, że będzie zrobiony na siłę i wyraźnie zaniży ogólną ocenę serialu.
Nie zgodzę się. Zakończenie 4 sezonu jest idealnym... zakończeniem sezony. Wątki w zasadzie zostały zakończone - zły nie żyje, kartel rozbity a Walt stracił 0.5 mln, które rozdała jego żona. Można kontynuować śledztwo Hanka, ale to raczej nic nie wnosi.
To co może się dziać ciekawego w 6 sezonie, to próba odbudowania lub jakiegoś podziału rynku po 2 organizacjach pozbawionych kadry dowódczej (chyba, że Gustavo nie był na szczycie).
Moim zdaniem, gdyby 4 sezon miałby być ostatnim, znacznie lepszym zakończeniem byłaby śmierć głównego bohatera lub jego rodziny. Jakieś inne zakończenie niż standardowe "zły człowiek gryzie ziemię".
Popatrzcie sobie na to zdjęcie:
http://www.filmweb.pl/serial/Breaking+Bad-2008-430668/photos#picture-62
i wyobraźcie sobie Walta jako bossa kartelu. To będzie coś, a serial pewnie skończy się jego śmiercią.
Wplątywanie się tak głęboko w biznes narkotykowy, nie może ujść na sucho.
Haha, no jasne, a ubiór jest z 1. sezonu, gdy White poszedł zrobić rozwałkę u Tucko :) Pamiętam te emocje, właśnie wtedy pomyślałem sobie: ten serial jest zajebisty.
jakie to było zakończenie???!!!! to dopiero środek historii. ja mam nadzieje że będzie jeszcze przynajmniej 2-3 sezony ale niestety pewnie tak jak zapowiadają zakończy się na 5. Być może i czwarty sezon byłby dobrym zakończeniem ale wiem że rezyser i scenarzyści nas jeszcze bardzo zaskoczą i ciekawie rozwiną tą historię. Będzie co oglądać.
Vince Gilligan jak zapowiada, że 5 sezon będzie ostatnim, to tak jest. Według mnie te 16 odcinków to idealna liczba, aby zakończyć ten serial. Ciągnięcie tylko dla kasy zazwyczaj powoduje diametralny spadek poziomu (patrz House, Supernatural). A co do zakończenia 4 sezonu to ono zdecydowanie nie pasuje do zakończenia całego serialu. Przede wszystkim było za bardzo happy-endowe, a po drugie nie został dokończony wątek z Hankiem. Szkoda tylko, że w 5 sezonie nie ujrzymy już Gusa, bo to była jedna z moich ulubionych postaci i to głównie dzięki niej sezony 3-4 najbardziej mi się podobały. Ale ja wierzę, że 5 sezon będzie godnym zakończeniem tego genialnego serialu i scenarzyści na pewno nas nie zawiodą.
wstępne przecieki na zagranicznych forach serialu idące od AMC mówią o połowie lipca/początku sierpnia 2012. Niestety nie zostało to oficjalnie potwierdzone.
'AMC' jakiś czas temu wydało oficjalne oświadczenie, że "Breaking Bad" wróci w 3 kwartale 2012 roku. Strzelam, że pewnie wrócą w sierpniu.
Ostatni sezon został podzielony na dwa mini-sezony. W styczniu zaczęli kręcić pierwsze 8 odcinków. Zostaną one wyemitowane prawdopodobnie w okresie sierpień-wrzesień. Potem aktorzy na plan wrócą w grudniu 2012 i zrobią ostatnie 8 epizodów, które zostaną wypuszczone zapewne gdzieś na wiosnę 2013. Czyli jeszcze sobie trochę poczekamy na finał.
Ostatnio takich informacji udzeliła w wywiadzie aktorka Anna Gunn (czyli serialowa Skyler).