PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325525
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

O serialu dowiedziałem się jakiś czas temu, w sumie, to całkiem niedawno. Nie czytałem recenzji, nie oglądałem zwiastunów. Taki oto jestem, jednakże przed oglądnięciem postanowiłem, że zajrzę tutaj i sprawdzę ocenę; czy aby na pewno jest sens wypruwać flaki, by załatwić serial. Niestety tak to jest jak ma się internet ze śmiesznymi limitami typu 4GB na miecha:/

Ale do rzeczy. Załatwiłem sobie pierwszy sezon i powiem, że pierwszy odcinek kosi umysł na samym początku, później tempo troszkę spada. Nauczyciel w tym główny bohater, który nie ma w swoim życiu lekko tak na poważnie, stara się zdobyć gotówkę, żeby zapewnić przyszłość finansową dla swojej żony, niepełnosprawnego syna (aktor, który zagrał tą role ma moje słowo uznania, świetna w tym bardzo wyrazista kreacja chłopaka, który także lekko nie ma, ale daje sobie radę). Walter, bo tak nazywa się nasz hero, spodziewa się także dziecka i najlepsza wiadomość a zarazem najgorsza. Gościu zachorował na raka płuc, do tego dodać, że nigdy nie palił papierosów, widać jak pech to pech. Autorzy serialu chcieli pokazać, że taka rzeczywistość może istnieć, a nawet już istnieje. Dostać lub zarobić dużo szmalu za coś, w czym jest się "artystą", kwintesencja w tym, iż niekoniecznie w legalny sposób hehe. Pilot 8/10, było kilka nieciekawych scen do tego brak takiego pier****ni**ia , że tak brzydko się wyrażę :> Idąc dalej drugi odcinek całkowicie zniewala. Ciekawe akcje, dużo humoru, fakt, co jak co -krwi również nie brakowało.
I się wciągnąłem, muszę przyznać, że były odcinki (odcinek:) słabszy na 6 i te lepsze, tych było zdecydowanie więcej. Patrząc przez pryzmat całości a dokładnie siedmiu odcinkach pierwszego sezonu, zasługuje on na bardzo dobrą ósemkę.

Byłbym zapomniał. Partner Walter'a w interesach Jesse. Tutaj twórcy przeszli siebie:)

Tylko teraz skąd wytrzasnąć drugi sezon?? :) w wypożyczalni nie ma:/ A płacić prawie stówę za wersję "only english" to ja dziękuję:/ No chyba że można wstawić napisy do tych wersji, bo ja to jeszcze polskiego nie umiem a co dopiero jakiś inny hehehe

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
psq

Torrenty?

użytkownik usunięty
psq

www thepiratebay org

Tutaj znajdziesz darmowe torrenty. Nie trzeba się rejestrować.

ocenił(a) serial na 9

Jest problem, ponieważ mam limity na miesiąc. A internet jest mi potrzebny do pracy, tak więc odpada z torrentów.

użytkownik usunięty
psq

online? www ekino tv

Większość odcinków z napisami :) Problem w tym, że trzeba czekać paręnaście minut jeżeli wyczerpie się limit, ale dla chcącego nic trudnego.

Przecież online też ciągnie transfer, więc nie doradzaj mu w ten sposób ;)

użytkownik usunięty
Rivriet

Nie pomyślałem o tym, dziękuję :)

To może poproś jakiegoś znajomego, aby Ci ściągnął dany sezon, powrzucał napisy na płytę i sobie przerzucisz na PC? Przy okazji on sobie też obejrzy :D

to wtedy ściągamy HotSpot shield :)

ocenił(a) serial na 10
psq

"...niepełnosprawnego syna (aktor, który zagrał tą role ma moje słowo uznania, świetna w tym bardzo wyrazista kreacja chłopaka, który także lekko nie ma, ale daje sobie radę)." - Warto dodać, że prywatnie aktor naprawdę jest niepełnosprawny, ale w znacznie mniejszym stopniu niż w filmie - jednak pomogło mu to tak świetnie wczuć się w rolę. Oczywiście, nie ujmuje to tego, że za odegraną rolę należą mu się słowa uznania.

ocenił(a) serial na 9
psq

nie lepiej kupić w sklepie i mieć oryginał i satysfakcje że ma sie coś własnego, czy lepiej zajebać z neta bo tak wygodniej?

ocenił(a) serial na 10
caninae

Czkać aż Fox puści i to od razu z dobrym lektorem.
No jak nie masz tej stacji to współczuje.....

użytkownik usunięty
caninae

A Ty nic niby nie kradniesz ani jednej rzeczy z neta? Jesteś chodzącym przykładem dla drugiego człowieka? Wątpię.

ocenił(a) serial na 9
caninae

Kolejny pier**lony hipokryta który robi za tego ostatniego sprawiedliwego walcząc o dobro w tym plugawym świecie.....A tak na serio z tymi poglądami idź do seminarium i okradaj ludzi w każdą niedzielę na mszy a od czasu do czasu pobaw się z jakimś małym ministrantem.

ocenił(a) serial na 9
FeRu89

Trochę nie rozumiem tej wypowiedzi...

użytkownik usunięty
psq

Jest pasywno-agresywna jak to powiedział Walter :D

ocenił(a) serial na 9

Kupiłem.
No cóż, jutro zacznę się wgłębiać w historie Walter'a. Fakt.. in english, no ale cóż. Pozdro.