Był na badaniach , które wyszły źle, podłożył książkę do toalety by Hank się zorientował co jest grane.Dał kasę Jessiemu i zakończył biznes, może to trochę za proste?
Pozdrawiam!
Całkiem fajna myśl, ale wątpię, żeby scenarzyści tak to zaplanowali. Z tą książką to musiałby się chyba za bardzo zdać na przypadek. Mimo to, też mam wrażenie, że Waltera zabije tylko rak, albo ewentualnie on sam popełni samobójstwo.
To po co Walterowi M60? Spora zagadka jak dla mnie, nie mogę się doczekać kolejnych odcinków oraz zwrotów akcji, które pchną Walta do miejsca, które otworzyło 5 sezon oraz tego co później może się pojawić... Poza tym, Walt wyglądał całkiem nieźle w tej jadłodajni. Miał już włosy na głowie... Myślę, że Pan Heisenberg ze względu na swoją zdeformowaną i zdegradowaną osobowość, zaprowadzi kogoś bliskiego jego osobie do grobu. I czy to będzie zmuszony zabić kogoś (np. Hanka), czy ktoś z rodziny popełni w końcu samobójstwo, to nie ma znaczenia. Walt pod koniec 5 sezonu był nie do ruszenia emocjonalnie, w końcu śmierć tamtego dzieciaka przyjął na luzie, ukazując tylko od czasu do czasu fałszywe pozy. Jego pierwotna strona rzadko kiedy się udzielała, w końcu będzie musiała wyjść na powierzchnię. Kończąc już, Waltera coś ruszy, będzie zmuszony uciekać, tylko po co mu ten M60...?
Nie wyglądał nieźle, włosy miał, bo nie przyjmował chemii, ale w łazience kaszlał, co świadczy o nawrocie raka.
Nic nie zaplanował. Sam reżyser mówił ,że WALT wcale nie chce byc złapany i dziwi się ,że ludziom takie pomysły wpadają do głowy.
Czytając komentarze pod tematem można stwierdzić, że Twoja teza została obalona. Dodam jeszcze tylko, że w jadłodajni, kiedy Walt już wychodził, kelnerka powiedziała do niego "Happy Birthday, Mr. Lambert!!". Jeśli chce zostać złapany to dlaczego zmienił nazwisko? Co mnie ciekawi, zmienił nazwisko i ma na dowodzie taką samą datę urodzenia? Tylko we własne urodziny układał (a raczej układała Skyler) cyfrę z plasterków bekonu.
może być i tak że gdy szwagier wyjdzie z kibla waltera nie będzie "wsiąknie" wszyscy zaczną go szukać on zadzwoni do tego gościa co zmienia dane osobowe i będzie nie uchwytny m60 czy cokolwiek to jest za broń myślę ze zrobi jeszcze jakieś wielkie BUM może na DEA ? może zabije ały kartel z meksyku któremu miał sprzedać tą substancję ? wątków może być masa