Kapitalnym rozwiązaniem byłoby nakręcenie odcinka opisującego sytuacje następnego dnia,
informacje w wiadomościach, reakcje ludzi, co przeplatane byłoby to ze wspomnieniami
poświęconymi historii Walta, jego przemianom w trakcie rozkręcania się interesu poprzez rozwalenie
kilku gangów itd. Pozostaje mi jednak to, będące i tak jednym z najlepszych zakończeń filmów ever,
Scena z Walterem przy kuchni jest wisienką na torcie zakończeniu całej serii.
Dzięki za Breaking Bad, zawsze mi będzie brakowało tego oczekiwania następnego odcinka. Niestety
Wikingowie muszą puki co uznać wyższość kogoś innego.
Też uważam, że byłoby to dobre rozwiązanie - taki dodatkowy odcinek specjalny. Zakończenie kapitalne. Jak na razie jest to najlepszy serial jaki oglądałem i obejrzałem.
Tym bardziej cieszę się, że już 8 lutego rusza spin off - "Better Call Saul", który będzie opowiadał o losach Saula Goodmana i Mike'a Ehrmantrauta.. Podobno jest już nawet zamówiony 2 sezon i prawdopodobnie gościnnie będą się pojawiać Walter White i Jesse Pinkman.
Bardzo dobra wiadomość dla fanów BB, Mike'a i Goodmana, trzeba przyznać że znakomicie wykreowane postacie. Mam nadzieję że również będą kręcone w Nowym Teksasie a dokładniej w Albuquerque, fajnie by było :)
Akcja będzie rozgrywała się w Albuquerque. Głownie tam, czyli tak jak w BB. :)
"Akcja rozgrywa się 6 lat przed momentem, gdy Saul Goodman poznaje Waltera White'a. Bohater nazywał się wówczas Jimmy McGill i jako drobny prawniczyna ma poważne problemy, by związać koniec z końcem. Pracuje samotnie, ale często jego drogi krzyżują się z Mikiem Erhmantrautem (znany z "Breakin Bad" Jonathan Banks). W serialu zobaczymy, jak Jimmy McGill zmieni się w Saula Goodmana.
Za realizację odpowiadają Vince Gilligan i Peter Gould, odpowiedzialni za sukces "Breaking Bad". Każdy z odcinków nowej produkcji będzie trwał godzinę, a gościnnie pojawią się w nich bohaterowie "Breaking Bad", Walter White i Jesse Pinkman. W serii powróci również Anna Gunn, czyli serialowa Skyler White, żona Waltera. Pierwszy odcinek pojawi się w telewizji w lutym 2015 roku."
Podobno kiedy rozpoczynali zdjęcia do serialu, miał on być bardziej komiczny / komediowy niż BB. Jednak Bob Odenkirk, czyli Saul Goodman po zakończeniu zdjęć do 1 sezonu przyznał, że dla niego jest to zdecydowanie dramat. W 85% dramat, w 15% komedia.
Akurat z tego powodu się cieszę. Jeżeli klimat z BB zostanie utrzymany, to już będzie połowa sukcesu.
Zapowiada się świetny serial. :)