PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 325 tys. ocen
8,8 10 1 325038
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Dobra wiadomość właśnie ogłoszono ,że będzie oprócz sezonu 5 dostaniemy jeszcze
sezon 6. Wszystko niestety wskazuje na to ,że dostaniemy niestety mniej epizodów
wychodzi na to ,że chcą nakręcić 16 odcinków a potem podzielić je po 8 odcinków na
sezon.

appelton

Mnie na pewno cieszy ten fakt. Serial oglądam od pierwszego odcinka i z uwagą śledzę losy głównych bohaterów. Ostatni odcinek 4 sezonu wymiata:-0. Mam nadzieję, że losy Jessego i Waltera miło mnie zaskoczą. Pozdro

appelton

Skad ty niby wyssałes cynk o 6 sezonie? ;)

dawid1420

To był jakiś wywiad z Paulem Aaronem w którym właśnie powiedział ,że będzie 16 odcinków i dwa sezony.

appelton

Jak ? 5 i 6 po 8 odcinkow ? takim czyms funduje sobie strzal w stope.. juz 4 byl rozciagany i wyszedl bardzo zle, a jak jeszcze te 16 odcinkow dalszej fabuly chca rozbic na 2 sezony to bedzie katastrofa, bo znowu bedzie przeciaganie i nawet mija sie z celem ogladanie.. ja sobie poczekam az caly sezon zostanie wyemitowany i obejrze wszystkie jeden po drugim, bo inaczej szkoda sobie nerwow tracic.

Edit. poszukalem na sieci, na razie nie wiadomo jak zrobia.. mozliwe ze bedzie jeden 5 dlugi tak jak powinni zrobic, mozliwe ze rozbija na 2 po 8.. decyzja nie zostala podjeta, najpierw nakrecic 16 odcinkow a potem maja nad tym myslec.

Zetnakatel

8 odcinkowy sezon a pozniej roczna przerwa? chyba kogos ladnie popie,.rdolilo...
to niech juz zrobia miazdzace 13 odcinkow piątego i finito

danteusz

Już jest podjęta decyzja na 100%, że będzie 16 odcinków. Nie mniej nie więcej. Jedyne co ma się wyjaśnić, czy polecą jako 5 sez te 16, czy rozbiją na 2 sez po 8 odcinków. Twórcy chcieli zrobić 20 i zamknąć, AMC chciało rozbić na kilka sezonów 3,4 więcej.. po 6 odcinków sez!, Sony, czyli właścicel BB się nie zgodził i szukali już innej stacji, potem negocjowali i przystali na 16 i opcją albo w jednym sezonie, albo rozbicie na dwa. Znając politykę stacji, będą chcieli to rozbić na dwa.. im dłużej serial tym większy mają zarobek i widzów na AMC, a tym gorzej dla serialu.

Zetnakatel

Zostały 2 duże wątki:
1. Wojna Walta z Jessim
2. Wojna Walta z DAE na czele z Hankiem

Być może na odwrót żeby w finale całego serialu była dramatyczna walka między Jessim i Waltem

appelton

Dobra wiadomość ma być nie tylko 5 i 6 ale i 7,8,9 i10 sezon, w jakimś wywiadzie z Cranston'en tak było powiedziane.

Golden415

Wbije sobie w google i poszukaj jak Cię to interesuje, nie wiem po co tu pajacujesz.

appelton

4 sezon był na wysokim poziomie, może mniej się działo niż w 3 (który de facto był genialny) ale wysoki poziom został zachowany. 5 i 6 sezon mogłyby mieć po 13 odcinków, pokazali by jak Walt tworzy imperium mety, nie mając przeciwników w mieście prócz DEA.

Maynard666

przecież wszyscy wiedzą że historia się skończy na sezonie 5 (16 odcinków, puszczone w dwóch seriach)...a propos sezonu 5 - potwierdzili że w retrospekcjach wrócą Gus i Tito Salamanca...no i Mike wraca do stałej obsady.

appelton

Takich jak ty jest na forum pełno. Rzucają tekst, że niby gdzieś coś przeczytali, a potem nigdy nie potrafią dać do tego linka. Odpuść sobie.

Mr_Grieves

Omg co za pajac. Trzymaj link pajacu: http://www.youtube.com/watch?v=ZiPVcu-ecdg&feature=relmfu
Korzystanie z googla nie boli.

Mr_Grieves

A tu kolejny link z dedykacją dla pajaca - serio nie potrafisz korzystać z googla ? Nie znasz angielskiego czy jak ? Omg ręce opadają. http://uk.eonline.com/news/_i_Breaking_Bad__i__Star_Aaron_Paul_Spills_Show_Will_ End_After_Six_Seasons__Not_Five_/260254

appelton

Daj spokój, to jeszcze nie jest pewna informacja, a ty już prawie w majty popuściłeś. A na przyszłość radzę rozbudować swój słownik, bo ograniczanie się do jednego wyzwiska ("pajac" - naprawdę mocne, tak mnie to obraziło, że do teraz płaczę) wskazuje na twoją zerową inteligencję.

Mr_Grieves

Jeśli ktoś kilka razy powtarza że jesteś pajacem, to na pewno nim nie jesteś, bo wystarczyło by raz to stwierdzić. Co do tematu, najlepiej by było gdyby skończyli na jeszcze dwóch sezonach - tak jak powiedzieliscie, dwie połówki z tych 16 odcinków i tyle. Bo dla mnie nie liczy się w tym serialu ilość a jakość a na jakośći się do tej pory nie zawiodłem.

Mr_Grieves

Nie zapisuję wszystkich linków, które oglądam, czytam. Zamiast bić pianę po prostu uruchom sobie googla i poszukaj informacji jeżeli coś Cię interesuje, ale nie... po co ? Łatwiej płakać na forum niż ruszyć tyłek i w kilka minut dostać informację.

appelton

Poproszę o link owej rewelacyjnej wiadomości.

karol_azazel

Będzie tylko jeden sezon 5 ale zostanie podzielony tak jak Walking Dead2 na dwie części, niektórzy uważają widocznie że to będą dwa oddzielne sezony ale NIE, tylko jeden i koniec. A co do 4-od pierwszego do ostatniego odcinka był to najlepszy i najbardziej emocjonujący z sezonów.

appelton

Nie wiem czy chcę oglądać kolejne sezony. Sezon czwarty świetnie domyka całą od początku do ostatniej sceny trzymającą w napięciu historię.

appelton

Ciekawa jestem, czy piąty sezon będzie równie dobry jak poprzednie. Mam nadzieję, że nie będę niemile zaskoczona, jak to często bywa w przereklamowanych filmach/serialach zanim się pojawią.

http://www.facebook.com/pl.breaking.bad

appelton

Czy 8 odcinków na pewno można nazwać SEZONEM? Zauważyłam, że ten serial ma bardzo fanatycznych (często niezbyt kulturalnych) fanów, którzy zakładają tematy typu "jeszcze 10/5/4 dni, nie wytrzymam!", można też to zauważyć na youtube w gronie amerykańskich wielbicieli BB. Moim zdaniem to gruba przesada....

Mimo wszystko,serwowanie tym fanom ośmiu odcinków po wielomiesięcznej przerwie to kpina i rozmienianie się na drobne. Nawet 16 odcinków to nie jest wiele, a jeszcze rozbijać to na 2 sezony z roczną przerwą? Śmieszne...

Mikasa08

Ten serial jest tak genialny, ze ciezko nie byc fanatykiem, pewnie i sam nim jestem, przyznam sie bez bicia :x Dla mnie ten serial to szczyt mistrzostwa i kladzie wszystkie przesłodzone Dextery czy Housy na łopatki i jeszcze na nich spluwa śmiejąc sie głosno. Gdybym mógł to dałbym 20/10, no ale niestety jest tylko 10 :) Pzdr.

Mikasa08

Czy ja wiem, czy to taki fanatyzm? BB jest niezaprzeczalnie w ściesłej czołówce (o ile nie na szczycie) najlepszych seriali ostatnich lat, więc ten cały hype jest raczej dość zrozumiały. Trudno po 9 miesiącach przerwy nie odliczać dni, kiedy premiera tuż tuż. A co do ilości odcinków, to wiadomo, jak jest. Stacja chciała w ogóle zakończyć cały serial na tych ośmiu odcinkach, więc i tak mogło być gorzej. Może to i marne pocieszenie, ale sami twórcy tego odiotyzmu nie wymyślili. A jednego szesnastoodcinkowego sezonu trudno było oczekiwać - standardem dla seriali kablowych nie będących proceduralami jest 12-13 odcinków/sezon, bo też ich produkcja trwa znacznie dłużej niż sieriali lecących na tzw. "network channels"

Mnie osobiście bardziej może i od samego rozbijania wszystkiego na dwa lata drażni nazywanie tego jednym sezonem. Jakiego artykułu bym nie czytał, to wszedzie widzę "season 5, part 1 and 2". Co to ma niby być? Skoro tak, to może cały serial nazywajmy "sezon 1, część X"? No ale dzięki temu przez dwa lata można reklamować ten "ostatni, ostatniusieńki sezon". A i tak daję sobie rękę uciąć, że obie ośmioodcinkowe części na DVD będą sprzedawane w oddzielnych box setach po normalnej cenie. To jest dopiero żenada.

Mikasa08

To nie Moda Na Sukces gdzie filmowcy mogą sobie pozwolić na produkcję dwóch odcinków dziennie.
Opracowanie fabuły odcinka jak i jego zrealizowanie wymaga czasu.

MisterBlonde

wpadasz w skrajność. mówimy tutaj o 8 odcinkach na rok, to chyba nie jest normalne i nie wymaga aż tylu miesięcy. tutaj chodzi tylko o kasę,to oczywiste.

Mikasa08

tylko 8 odcinków, a może aż 8? w Breaking Bad od początku liczyła się jakość nie ilość, a to, że 5 sezon został rozbity na 2 części i przedłużony da tylko więcej czasu twórcom na spokojne zrealizowanie i zakończenie serialu tak jak na to zasługuje... taką decyzje podjęła stacja i trzeba ją przyjąć, dobrze się stało, że został dopuszczony ten sezon bo taki zamysł mieli twórcy by zakończyć na tym zakończyć... to jest wyjątkowa seria, wszyscy są tego świadomi zarówno producenci jak i fani, koniec tak genialnego serialu, który od samego początku trzyma wysoki poziom, dlatego czas wyjdzie moim zdaniem w tym wypadku na dobre i finał zyska tylko na jakości, z pewnością będzie warto zaczekać na ostatnie 8 odcinków, w co wierze, że utwierdzi tylko 1 część sezonu.... kiedy [Br]eaking [Ba]d się skończy tak jak oczekiwali tego fani, kto niby będzie pamiętał/wypominał ten długi czas czekania na 5 sezon? :P

Oskitello

Po zakonczeniu serialu ja bym chetnie poogladal Spin-off Saula :D

Oskitello

8 odcinek zakoncza jakims miazdzacym cliffem i trzeba bedzie czekac kolejny rok z kutangą w dłoni. To juz wolalbym mniej odcinkow ale bez tej przerwy

danteusz

i zakończyli , ciekawy jestem co zrobi Hank jak wyjdzie z tej toalety

Bacmanrox

wróci wytrzeć tyłek, bo zapomni z wrażenia