PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 324 tys. ocen
8,8 10 1 323664
9,1 62 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Breaking Bad pojawi się na Polsacie o 22 w niedzielę. Zastąpi Kości od 29 kwietnia.

ocenił(a) serial na 9
adamo001

good move

ocenił(a) serial na 10
adamo001

Aż nie chciało mi się wierzyć, że Polsat wykupił go. Szczerze mówiąc, jestem w szoku. Ale z przyjemnością obejrzę jeszcze raz 1 sezon, bo serial jest genialny.

użytkownik usunięty
Dexter_2465

Też nie mogłem uwierzyć, bardzo mnie to ucieszyło, ale jak zdałem sobie sprawę, że to Polsat...jeden odcinek trwa średnio 40 minut, a pewnie w trakcie emisji będą minimum dwie reklamy.

użytkownik usunięty
adamo001

Niesamowity news, bardzo się cieszę, że teraz BB (czyli imho małe dzieło sztuki :p) trafi do większej liczby odbiorców w Polsce. Jestem pewny, że po kilku odcinkach mnóstwo osób, które dotychczas nie miały do czynienia z tym serialem, go pokocha. Wielki plus dla Polsatu, choć nie lubię tej stacji :D

adamo001

hmm...być może zerknę...widziałem może z jeden odcinek na FOX Polska i jakoś nie mogę się przekonać do tego serialu...nie wiem czemu. :) Możecie mi napisać co jest w tym serialu że jest takim hitem.?

nihooya

No ja możliwe że też się skuszę. Widziałem że 1 sezon ma chyba 7 odcinków czy 8, więc dlatego Polsat postanowił wykupić. Może obejrze.

ocenił(a) serial na 10
adamo001

o napewno obejrze :)

ocenił(a) serial na 9
adamo001

opstawiajmy polski tytuł hahaha ciekawe jak teraz nazwą ? ,, Nauczyciel chemi na złej drodze"
:D:D:D dla przypomnienia przypomne inny przykład tłumaczenia polskiego =>Prison Break gdzie po polsku było Skazany na Śmierć" :D hahaha

ocenił(a) serial na 10
dejvidos

Tytuł na szczęście zostawią orginalny :)

ocenił(a) serial na 9
dejvidos

Akurat tytuł "Skazany na Śmierć", biorąc pod uwagę cały serial nie jest taki głupi.

ocenił(a) serial na 9
Vuko44

hmm ale mi chodziło o tłumaczenie nazwy a nie o serial ...

ocenił(a) serial na 8
adamo001

Poszli w ślady TVP, które najpierw puszczało Rzym teraz Tudorów po 23 00 w niedziele. Teraz Polsat aby nie kłócić się z Tvp puścił jeden odcinek o 22 00.

ocenił(a) serial na 10
adamo001

Szkoda, ze tak pozno. TVN dawał Dextera jeszcze pozniej (do tego z lektorem, który jest strzałem w stope dla tego serialu) i za dobrze na tym nie wyszli, nie jest popularny ten serial wsrod ludzi ogladajacych TV, szkoda by bylo gdyby to samo bylo z BB.

użytkownik usunięty
dawid1420

Chyba jakiś błąd z "chmurce" w której pojawiają się daty emisji nowych odcinków. Napisane tam jest że za kilka dni 13 odcinek 4 sezonu.

ocenił(a) serial na 9

Chodzi o to, ze w polsce będzie za kilka dni.

dawid1420

"do tego z lektorem,..." a co spodziewales sie dubbingu!?:D Na jakim ty swiecie ty zyjesz, widziales zeby jaki kolwiek serial w TVNie mial napisy albo dubbing o takiej porze?!

ocenił(a) serial na 9
adamo001

Mnie się wydaje że w telewizji mało kto będzie go oglądał o tej porze. Kto go miał obejrzeć to już obejrzał. W internecie wiadomości o dobrych serialach rozchodzą się jak świeże bułeczki. Według mnie przepadnie bez echa jak Dexter na tvn , który jest równie dobry .

ocenił(a) serial na 10
mariusz_z75

Zwróć uwagę, że Dexter był emitowany w Polsce w środku tygodnia o 1 w nocy, więc to że przepadł nie było chyba zaskoczeniem. BB z kolei będzie leciało bodajże o tej samej porze co w Stanach, a poza tym jest to niedziela. Chociaż z drugiej strony na niekorzyść BB przemawiają zwyczaje polskich widzów; chodzi mi o to, że (przynajmniej z tego, co udało mi się samemu zaobserwować) nie ma u nas chyba takiego zwyczaju zasiadania przed telewizorem o konkretnej godzinie z zamiarem obejrzenia konkretnego serialu/filmu i ludzie po prostu włączają telewizor i wybierają na bieżąco, co aktualnie leci ciekawszego. Dlatego też BB może mieć ciężko się przebić, bo w porównaniu do przeróżnych seriali kryminalnych cieszących się u nas dużo popularnością (chociażby Kości, które zastępuje), BB wręcz musi się oglądać tydzień w tydzień, żeby to miało jakiś sens. Mimo wszystko jestem jednak dobrej myśli i liczę, że serial utrzyma się na antenie, choć na pewno oczekiwania Polsatu co do widowni o tej porze będą spore.

ocenił(a) serial na 9
buka_power

Tak jak zauważyłeś nie jest to serial gdzie można przeoczyć parę odcinków jak np CSI bo fabuła jest jedna tylko zmieniają się wątki. W ten serial jest jak długi film jeden odcinek jest związany z następnym i to jest wciągające. Ja ten serial obejrzałem z torrentów ściągając jeden za drugim i to w tym było najlepsze . Bo jeśli bym miał czekać tydzień na następny to różnie w życiu bywa jak masz czas raz nie, czasem zapomnisz i tracisz wątek i tyle. A co do godziny to wiadomo jaki jest serial, o 20 gdzie jest najlepszy czas antenowy to go nie puszczą i tyle. Te seriale które ja ogłądałem i wciągły mnie po całości to tylko dzieki temu że mogłem je połknąć szybko i nie raz czekałem parę tyg zeby obejrzeć kilka odcinków z rzędu niż po całym tygodniu swoich spraw myśleć co tam ostatnio się działo, chodź wiadomo są streszczenia.

użytkownik usunięty
adamo001

Jestem po pierwszym odcinku z lektorem na polsacie. Jak wrażenia? Średnio. Było parę dobrych tekstów, odzwierciedlających klimat, ale to nadal jest przepaśc między lektorem a napisami. Same słowa "ku(t)as" i "pier(d)ol się" nie wystarczą, przy tym serialu :) mimo wszystko, dało się oglądać, jestem ciekaw, ile widzów zobaczyło premierowy odcinek.

ocenił(a) serial na 10

W tym serialu i tak nie ma duzo wulgaryzmow, poza niezliczonymi bitchami. To chyba jedyny moment gdy pojawilo sie fu*k.

użytkownik usunięty
dawid1420

Racja, ale rozbawiła mnie scena podczas śniadania. Walter mówi: "jak to jest być dupkiem", a lektor czyta: "jak to jest być przemądrzałym". Niby malutka różnica, a jednak duża. Jestem ciekaw, jak sobie lektor poradzi dalej, np. w słynnej scenie "bitch" (bodajże odcinek "Peekaboo").

ocenił(a) serial na 9

dzisiaj zaczęłam oglądać ten serial i właśnie w tej scenie słowo przemądrzały jakoś mi nie pasowało -.- skoro serial jest puszczany wieczorem to mogliby tłumaczyć tak jak powinno być..

ocenił(a) serial na 10

Tyle, ze to nie jest dupek. Dupek to asshole, smartass... to raczej mądrala. Smart to być mądrym, przyrostek "ass" ma lekko atakować kompana rozmowy. Przemądrzały tak naprawde juz bardziej pasuje niz dupek. Moją uwage bardziej zwrocily totalnie zle tlumaczenie niektorych kwestii. Gdy Hank i inni ogladaja TV w domu White'ów Hank mówi "It's easy money... till we catch ya!" Lektor powiedzial "To łatwe pieniądze, więc je łapiemy" Wtf ? To samo "We're not gonna hold that against ya" - Nie będziemy tego trzymać przeciwko tobie. Lol? Tłumacze nie znają takich wyrażen? Czy jak padnie "first things first" to powiedza - pierwsze rzeczy maja byc pierwsze?

ocenił(a) serial na 10
dawid1420

W zapowiedzi nie było lektora tylko napisy - łudziłem się, że tak pozostanie. Jednak martwi mnie jak sobie poradzą z tłumaczeniem Jessiego. Myślę, że gdy na końcu zdania będzie wplatał 'bitch' lektor powinien zamilknąć by dać nam szansę zachwycać się tym jak Pinkman to wypowiada bo dla mnie robi to niesamowicie.

ocenił(a) serial na 10
Znakomajkowity

Prawda, prawda.

ocenił(a) serial na 10
adamo001

Właśnie obejrzałam ten serial. Myślałam że będzie kicha a tu fajnie się rozczarowałam. :) Zajebisty

NieKrzyczDoMnieNaUlicy

noo fajny, szkoda że nigdzie indziej go w polsce nie puszczano w TV chyba że się mylę?:D

ocenił(a) serial na 10
ZeneQr

Jest na kanale FOX.

Bart_Gorzala

tak, kurde to jak szukam to nigdzie nie ma tego serialu z lektorem:(

ocenił(a) serial na 9
adamo001

Serialu nigdy nie widziałem, ale kumpel kiedyś mi go polecał. Jak się dowiedziałem, że będzie emitowany na polsacie to postanowiłem obejrzeć ten pierwszy premierowy odcinek. Pierwszy odcinek znakomity, na pewno co tydzień w niedziele o godzin 22:00 będę miał włączony polsat. :)

Spinel

Obejrzałem, jak wspominałem i jest ciekawie. Postać tego chemika jest idealnie dobrana w moim przekonaniu. Zobaczymy co bd dalej, ale faktycznie chyba czasem jest lepiej obejrzeć z napisami.