Moze mi ktos powiedziec czemu ten serial jest taki niesamowity. Bo nie wiem czy zacząć go oglądać
czy nie
Bo to prawdziwy majstersztyk. Jeśli chodzi o historię i jej rozwój - niesamowicie wciągająca, zaskakująca, niepokojąca. Bohaterowie - genialnie wymyśleni, rewelacyjnie zagrani i to nie tylko pierwszoplanowe postaci, ale wszyscy. Serial jest perfekcyjnie zaplanowany - nie ma w nim nic zbędnego. Napięcie rośnie z każdym odcinkiem. Nie ma złych odcinków albo słabszego sezonu a to się praktycznie nie zdarza, jeśli chodzi o inne produkcje. Serial jest wielowarstwowy: mamy tu historię kryminalną, mamy dramat rodzinny, rozbudowaną warstwę obyczajową; świetnie poprowadzona historia psychologicznej przemiany bohaterów. To chyba najważniejsze kwestie, przynajmniej z mojego punktu widzenia. Jednym słowem - polecam.
Taki temat już gdzieś był na forum. Serial jest rewelacyjny, ale nie dla wszystkich. Błagam - nie zniechęcaj się po obejrzeniu kilku odcinków.
Spoko, nie zniechęcił mnie pierwszy sezon Gry o Tron (serial rewelacja) to i to mnie nie zniechęci
BB?=Cudoooo :) jestem tak zachwycony ze ogladam drugi raz ;>> tez na poczatku jakos nie chcialem ogladac tego serialu i gdybym nie zaczal to zrobilbym najglupsza rzecz w zyciu :) POLECAM!!!
Miałam tak samo. Gdybym odpuściła po 3 odcinku, zrobiłabym bardzo głupio. Zakładam, że za jakiś czas odświeżę serial, bo zapomnieć o nim się nie da.
Powiem tylko tyle : chciałbym być na Twoim miejscu i jeszcze raz od zera zacząć oglądać ten serial :) Drugiego takiego nie ma i nie będzie.
Właśnie skończyłem po raz trzeci Breaking Bad. Emocje podczas oglądania ostatnich odcinków, jak za pierwszym razem - oglądałem na stojąco :D
ja wiem,ze już wszyscy powiedzieli pewnie wszystko i już zapewne oglądasz, ale na pytanie dlaczego jest niesamowity muszę odpowiedzieć, bo chyba nie miałam dotąd okazji wyrazić swojego zachwytu. Dla mnie niesamowity jest przez trzy sprawy:
1) ciekawy temat i niesamowicie rozwiniętą psychologię postaci.
Fascynujące i prawdziwe jest według mnie założenie,ze większość naprawdę złych czynów nie jest popełniana przez psychopatów, to efekt powolnej demoralizacji dobrych ludzi. Tutaj pokazany jest proces takiej demoralizacji, bez ściemy, z uwzględnieniem tego, co bohater na takiej przemianie zyskuje ( np. charyzmę,pieniądze) ale i z całym bagażem negatywnych konsekwencji dla siebie i dla innych.
2) absolutnie wspaniałe aktorstwo. To co prezentują aktorzy grający dwóch głównych bohaterów zapiera mi dech w piersiach , a cała reszta obsady jest bardzo profesjonalna. nic nie razi, nikt nie odstaj w dół i nie powoduje wrażenia sztuczności.
3) żadnego odcinania kuponów od sukcesu i dodawania sezonów na siłę. widać,że to historia wymyślona od początku do końca. Jeśli popatrzysz na oceny odcinków, te najlepiej oceniane przez widzów to odcinki finałowe- ile znanych seriali może się tym pochwalić? Jeszcze gdy serial jest adaptacją powieści to pół biedy, zwykle ma początek, rozwinięcie i koniec, ale wśród scenariuszy oryginalnych naprawdę trudno znaleźć taką konsekwencję, dowodzącą dużego szacunku dla widza, którego nie tratuje się jak dojną krowę, która łyknie setki odcinków rozwodnionej fabuły.
Lepszego serialu nie widziałam jak dotąd,polecam.