PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 325 tys. ocen
8,8 10 1 324722
9,1 62 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Chwila chwilunia

ocenił(a) serial na 10

Niech mi ktoś powie dlaczego w pierwszej scenie sezonu trzeciego wszyscy się czołgają. Była o tym
mowa? Ktoś to ogarnia?

ocenił(a) serial na 10
perfectOne

nie wiem dokładnie o co chodzi ale to jest coś w rodzaju intencji, ludzie się czołgają i składają później swoje prośby, nie mam pojęcia na czym to polega ale takie fakty możesz śmiało wysnuć uważnie oglądając te fragmenty ;)

ocenił(a) serial na 10
perfectOne

Poczytaj sobie o Santa Muerte, czyli Świętej Śmierci - to najpopularniejszy kult w Meksyku.

ocenił(a) serial na 10
perfectOne

To taki rodzaj pielgrzymki. Czołgają się do kapliczki, aby ich prośby zostały wysłuchane i spełnione, bądź w podzience za np. powrót do zdrowia. Meksyk to kraj ludzi głęboko wierzących a zarazem bardzo przesądnych.
p.s. jeszcze do niedawna na Jasną Górę również orgaznizowane były pielgrzymki, gdzie ludzie szli na klęczkach.

zeloth

A ktoś może wie o co chodziło Jessiemu w scenie gdy kopał dziurę w ogrodzie dilerów i zapytany o powód odpowiedział "Dobrze wiesz po co", czyli po co?

ocenił(a) serial na 10
5476

Tam chodziło o to, że Jesse wie jak działa mózg kogoś kto jest uzależniony od mety.Tucker-ten koleś , którego wywabił z domu- kopał ten dół po nic.Chciał znaleźć w nim cokolwiek jego chora bania sobie wyobraziła, bo tak zachowuje się mózg osoby uzależnionej od mety.

ocenił(a) serial na 10
5476

W pewnym momencie Jesse na początku znajomości z Andreą opowiada jej jakie działanie ma meta. To szło jakoś tak: 'bierzesz trochę i nagle wszystko staje się interesujące'. Na przykład kopanie dziury w ogródku :)

użytkownik usunięty
owiec_1989

Opowiada Andrei jakie działanie ma meta poznając ją gdy przechodziła od niej odwyk?
Jessie opowiadał to tej tłuściutkiej lasce na stacji paliw.

Andrei również to opowiadał

ocenił(a) serial na 10

może po prostu jego shop talk wyglądało