PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325659
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Co dalej

ocenił(a) serial na 10

Ludzie, ludziska ze względu na to że BB już obejrzałem nad czym ubolewam. Czy możecie polecić jakiś serial w podobnym klimacie co BB? z góry dzieki

ocenił(a) serial na 9
Timonorx

Proponuję coś mniej krwawego, bo jak ktoś policzył na wizji pokazane było 272 przypadki śmierci (łącznie z WW). Tylko co? Próbowałem "Trawki", niestety jakoś nie podchodzi.

ocenił(a) serial na 10
egghead

Może też spróbuję. thx

ocenił(a) serial na 9
Timonorx

Ja też wczoraj zakończyłam "przygodę" z Waltem Whitem i nie mam co oglądać, mnie zaproponowali American Horror Story.......... spróbuję....

ocenił(a) serial na 10
Bernadka78

Czy to ma coś wspólnego z fantasy, wampirami itp? Bo ten klimat mnie nie kręci :)

ocenił(a) serial na 9
Timonorx

American Horror Story ma tyle wspólnego z BB co i Doktor Queen.

Też spróbowałam AHS po BB i ledwo zdzierżyłam pierwszy odcinek. To dla mnie ograny do bólu horror: jest sobie tajemniczy dom nawiedzany przez duchy, który kupuje pewna rodzinka z problemami. Nic nowego jeśli chodzi o temat, nic nowego jeśli chodzi o pokazanie tego tematu. Takich filmów jest cała masa, tyle że pełnometrażówek.
Na forum AHS polecono mi raczej drugi sezon tego serialu niż pierwszy, ale na razie nie mam siły przekonywać się czy warto.

ocenił(a) serial na 9
Timonorx

Słyszałam że to raczej ciemne moce i siły nieczyste :) niż wampiry.............. nic więcej nie wiem...niestety...........

ocenił(a) serial na 10
Bernadka78

Skoro stosujemy terminy zastępcze to ciemne, znaczy głupie a nieczyste to inaczej bródne.
Czy w takim przypadku to opowieść o "niemądrych brudasach"? Jeżeli tak to chyba nie skorzystam :) lol

ocenił(a) serial na 9
Timonorx

hahahaha dobre...............

ocenił(a) serial na 10
Timonorx

W podobnym klimacie będzie ciężko . Mimo wszystko polecam Rodzine Soprano, The Wire lub Zakazane Imperium . Nie zawiedziesz się na tych serialach

ocenił(a) serial na 10
VooooDoooo

Myślałem właśnie nad Rodzinką Soprano, chyba zacznę od tego

ocenił(a) serial na 9
Timonorx

Patrząc po twoich ocenach i moim odczuciu polecić ci mogę seriale (niekoniecznie z podobnym klimatem ale część tak) w następującej kolejności:

Widziałem:
1.Oz
2. Dochodzenie
3. Tajemnice Laketop
4. Dexter
5. Homeland
7. The Walking Dead
No i nie wiem czy do twojej bajki należą (niekoniecznie tu pasujące): W garniturach, Mad Men, Zagubieni, Miasteczko Twin Peaks, Gotowe na wszystko

Chcę zobaczyć
1. Świat gliniarzy
2. House of Cards
3. Prawo ulicy
4. Na granicy cienia
5. Rodzina Soprano
6. Broadchurch
7. Sherlock
8. Luther
9. Shameless - Niepokorni
10. Czarne lustro
Może ci pod pasować Zakazane imperium no i nie wiem czy będzie ci pasowało Sześć stóp pod ziemią.
Wypisałem większość lepszych seriali, nie ma ich za dużo, chyba że się znacznie poszerzy krąg poszukiwań o obyczajowe i komedie...

ocenił(a) serial na 10
bergkamp10

To się nazywa wybór! Dzięki wielkie

ocenił(a) serial na 10
bergkamp10

z Twoich propozycji smakowałem Dextera - i niestety ale pierwszy odcinek mnie nie porwał.
z tego co wyszukałem to napewno wrzucę do kolejki pierwszą trójkę. Zacznę jednak od Rodziny Soprano bo kilku znajomych już kiedys o tym serialu wspominało w superlatywach.

ocenił(a) serial na 9
Timonorx

Dexter to dość specyficzny serial, to zależy czego szukasz w serialach, natomiast na pierwszej 2 nie powinieneś się zawieść, jeśli chodzi o Oz to pewnym problemem może być obraz 3:4 i niektórym przeszkadza praca kamery ale klimat, fabuła i napięcie wynagradzają to w dwójnasób. Tajemnice Laketop też jest dość specyficzny akcja się tam ciągnie, trochę jest też dziwaczny ale kto co lubi, on może ci się jednak nie spodobać...

Timonorx

Podobnie wartościowy serial co Breaking Bad - Six Feet Under (Sześć stóp po ziemią). Klimatycznie i treściowo całkiem inny, ale bardzo, bardzo wartościowy, jak już wspomniałem.

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
Timonorx

Ja polecam Sons of Anarchy, co prawda nie ma wiele podobieństw do BB, ale jest warty obejrzenia.

ocenił(a) serial na 10
Hajzenberg

Rada od samego Hajzenberga - chyba nie mam wyjścia hehe :) thx

ocenił(a) serial na 9
Hajzenberg

popieram :) Sons of Anarchy wymiata. już przy innym poście o tym wsomniałem

ocenił(a) serial na 10
Timonorx

Ja po BB ogladam The Wire i moge spokojnie polecic.

ocenił(a) serial na 10
snail_1981

tak samo jak kolega wyżej The wire jest świetne .

michalkuc1993

The Wire? http://www.youtube.com/watch?v=BOZv6IOtbFU xDDD

ocenił(a) serial na 10
Timonorx

jestem wlasnie w 5 sezonie :) i na tym koniec ? czy ktos moze wie czy bedzie 6 sezon ?

skrobi19

jak obejrzysz do końca to będziesz znał odpowiedź na to pytanie :)

ocenił(a) serial na 10
skrobi19

kolego lepiej tutaj nie zagladaj bo sobie zepsujesz koncowke.

ocenił(a) serial na 9
Timonorx

The wire jest obok Breaking bad najlepszym serialem gangsterskim.