Ludzie, ludziska ze względu na to że BB już obejrzałem nad czym ubolewam. Czy możecie polecić jakiś serial w podobnym klimacie co BB? z góry dzieki
Proponuję coś mniej krwawego, bo jak ktoś policzył na wizji pokazane było 272 przypadki śmierci (łącznie z WW). Tylko co? Próbowałem "Trawki", niestety jakoś nie podchodzi.
Ja też wczoraj zakończyłam "przygodę" z Waltem Whitem i nie mam co oglądać, mnie zaproponowali American Horror Story.......... spróbuję....
Czy to ma coś wspólnego z fantasy, wampirami itp? Bo ten klimat mnie nie kręci :)
American Horror Story ma tyle wspólnego z BB co i Doktor Queen.
Też spróbowałam AHS po BB i ledwo zdzierżyłam pierwszy odcinek. To dla mnie ograny do bólu horror: jest sobie tajemniczy dom nawiedzany przez duchy, który kupuje pewna rodzinka z problemami. Nic nowego jeśli chodzi o temat, nic nowego jeśli chodzi o pokazanie tego tematu. Takich filmów jest cała masa, tyle że pełnometrażówek.
Na forum AHS polecono mi raczej drugi sezon tego serialu niż pierwszy, ale na razie nie mam siły przekonywać się czy warto.
Słyszałam że to raczej ciemne moce i siły nieczyste :) niż wampiry.............. nic więcej nie wiem...niestety...........
Skoro stosujemy terminy zastępcze to ciemne, znaczy głupie a nieczyste to inaczej bródne.
Czy w takim przypadku to opowieść o "niemądrych brudasach"? Jeżeli tak to chyba nie skorzystam :) lol
W podobnym klimacie będzie ciężko . Mimo wszystko polecam Rodzine Soprano, The Wire lub Zakazane Imperium . Nie zawiedziesz się na tych serialach
Patrząc po twoich ocenach i moim odczuciu polecić ci mogę seriale (niekoniecznie z podobnym klimatem ale część tak) w następującej kolejności:
Widziałem:
1.Oz
2. Dochodzenie
3. Tajemnice Laketop
4. Dexter
5. Homeland
7. The Walking Dead
No i nie wiem czy do twojej bajki należą (niekoniecznie tu pasujące): W garniturach, Mad Men, Zagubieni, Miasteczko Twin Peaks, Gotowe na wszystko
Chcę zobaczyć
1. Świat gliniarzy
2. House of Cards
3. Prawo ulicy
4. Na granicy cienia
5. Rodzina Soprano
6. Broadchurch
7. Sherlock
8. Luther
9. Shameless - Niepokorni
10. Czarne lustro
Może ci pod pasować Zakazane imperium no i nie wiem czy będzie ci pasowało Sześć stóp pod ziemią.
Wypisałem większość lepszych seriali, nie ma ich za dużo, chyba że się znacznie poszerzy krąg poszukiwań o obyczajowe i komedie...
z Twoich propozycji smakowałem Dextera - i niestety ale pierwszy odcinek mnie nie porwał.
z tego co wyszukałem to napewno wrzucę do kolejki pierwszą trójkę. Zacznę jednak od Rodziny Soprano bo kilku znajomych już kiedys o tym serialu wspominało w superlatywach.
Dexter to dość specyficzny serial, to zależy czego szukasz w serialach, natomiast na pierwszej 2 nie powinieneś się zawieść, jeśli chodzi o Oz to pewnym problemem może być obraz 3:4 i niektórym przeszkadza praca kamery ale klimat, fabuła i napięcie wynagradzają to w dwójnasób. Tajemnice Laketop też jest dość specyficzny akcja się tam ciągnie, trochę jest też dziwaczny ale kto co lubi, on może ci się jednak nie spodobać...
Podobnie wartościowy serial co Breaking Bad - Six Feet Under (Sześć stóp po ziemią). Klimatycznie i treściowo całkiem inny, ale bardzo, bardzo wartościowy, jak już wspomniałem.
Ja polecam Sons of Anarchy, co prawda nie ma wiele podobieństw do BB, ale jest warty obejrzenia.
jestem wlasnie w 5 sezonie :) i na tym koniec ? czy ktos moze wie czy bedzie 6 sezon ?