Ktoś poleci jakiś dobry serial? Myślałem o Bez skazy ale nie wiem czy mi podejdzie.
Deadwood (bez apelcyjnie tak!), potem w kolejnosci: Mad Men, Californication, Cold case, Justified
Osobiście polecam dwa, trochę starsze seriale (jeżeli oczywiście ich nie oglądałeś):
1. Farscape
2. La Femme Nikita (Oryginalna Nikita a nie to "gówno", które teraz próbują ludziom wciskać!)
Jako godne wzmianki uznaję jeszcze:
- Heroes (pierwszy sezon wymiata, drugi też niezły - chociaż krótki. Reszta to równia pochyła....niestety)
- Caprica
Przyznaję, że nie oglądałem jeszcze 'Breaking Bad", ale po opiniach na tym forum zaczynam poważnie rozważać ten tytuł. Szczególnie, że 'Dexter' to serial, który mnie po prostu rozwalił. Jestem właśnie po dwóch pierwszych sezonach i dosłownie nie było ANI JEDNEGO odcinka, który by mnie znudził czy zniechęcił do siebie :) Jeżeli BB jest tylko "ciut" gorsze, to może być serial w sam raz dla mnie ;D
A tak przy okazji - "Dexter" ma u mnie 11/10(!)
Dexter i Breaking Bad wymiatają! W tym drugim przypadku nie należy się zniechęcać wolno rozkręcającą się akcją pierwszego sezonu. To co dzieje się później rekompensuje początkowe znudzenie, a szczęka co odcinek ląduje na podłodze:)) Oba seriale należą do moich ulubionych.
Więc powiadasz, że I sezon BB trzeba przebrnąć, bo II wszystko rekompensuje...? Hmm...może powinienem spróbować? I sezon mnie zniechęcił...
Zgadza się. Super serial choć mało przypomina BB. Jedyne co ma z nim wspólnego to temat prochów.
proponuję też Sons of Anarchy. taka Harleyowa Rodzina Soprano. jak dla mnie super.plusem jest niezła muza
Ja dałem szansę "Damages" - póki co jestem świeżo po 1 sezonie i jestem zadowolony, nie to co prawda taki klimat jak Dex czy BB, ale jeśli lubisz tematykę serialu to Ci się spodoba. Poza tym ciekawy motyw retrospekcji - od 1 do ostatniego odcinka dowiadujemy się co raz więcej..
Bleeee. Tylko oglądałem bo miałem nadzieje ze się polepszy. I jeszcze jest strasznie monotoniczny.
Ja polecam złotą trójcę HBO, czyli Six Feet Under, The Sopranos, The Wire! Daje 100 że się nie zawiedziesz :)
HBO złota to ma szóstkę, bo zapomniałeś o kultowych Band of Brothers oraz The Pacific oraz Generation Kill.
Generation Kill nie widziałem jeszcze; Pacific i BoB faktycznie genialne - zaliczyłbym je bardziej do złotej trójcy mini-seriali HBO, aczkolwiek razem z SFU, Wire i Soprano mogą tworzyć złotą 6 :)
nie wiem czy chodzi Ci o klimat czy o jakość tych seriali w każdym razie oprócz tych co już były polecam nowy Boardwalk empire ze Stevem Buscemim, White collar, burn notice, sherlock, rome, bones, criminal minds
decydowanie: FRINGE, CHUCK, THE WALKING DEAD, SUPERNATURAL, 24, TRUE BLOOD WYMIATA:)))
Ja od siebie polecam serial " Trawka", wdg mnie również bardzo dobry, chociaż momentami zbyt chaotyczny, tyle sie dzieje ze najebał pies że tak powiem, ale wciągający ;) Teraz wlasnie jestem na drugim sezonie Breaking Bad. Pozdro
Ja nie koniecznie szukałbym podobnych seriali, oba seriale oglądałem a potem zacząłem oglądać "'Pamiętniki wampirów"(ze względu iż chciałem sprawdzić dlaczego ten serial jest tak popularny) serial typowo dla nastolatek przez pierwsze 11 odcinków nie mogłem przebrnąć a potem nie mogłem się doczekać następnego odcinka, po prostu zacznij oglądać to co ci odpowiada z opisu, polecam ci też "LOST", które już dawno zakończyłem oglądać ale uważam że to jeden z najlepszych seriali jakie powstały, polecam też "FRIENDS" oglądałem all sezony po 3 razy i dalej mi się nie nudzi po prostu kapitalny humor, sam miałem ochotę oglądać Supernatural czy Sopranos ale zbyt dużo odc do nadrobienia, nie lubię też seriali które są zapowiadane jako genialne ale pierwsze odcinki słabe,genialny serial ma wszystkie odcinki na poziomie a ja nie lubię oglądać na siłę jakiś odcinków tylko po to żeby potem było fajnie, fakt że robiłem już tak kilka razy a potem nie żałowałem ale jednak było ciężko, więc po prostu zacznij oglądać to na co masz ochotę i tyle ;-).
Zapomniałem dodać, polecam też serial "Herosi" sezon 1 i 2 rewelacyjne w komiksowym stylu, dużo akcji, sezon 3 bardziej jak thriller, 4 sezon powrót do klimatu z 1, ogólnie serial bdb.
Oglądam teraz The Shield i jestem pod wrażeniem, świetny scenariusz, dobrzy aktorzy (pierwszoplanowi i drugoplanowi), fajnie pokazana praca policji, ciągła akcja. W dodatku każdy sezon (widziałem 5) trzyma poziom nie tak jak w Dexterze.
Polecam serial "Chłopaki z Baraków".
Robiony w bardzo specyficzny sposób - jakby reality show ale to 100% fikcja.
Odcinki dość nierówne ale świetni bohaterowie i naprawdę kupa śmiechu oraz całkowicie nielegalnej działalności!
Serial w niektórych kręgach wręcz kultowy! :)
nie polecam supernatural. on nie dorsta breaking bad to pięt. na siłe obejrzałem pierwszy sezon i zrezygnowałem
W Supernatural właśnie wszystko zaczyna się od 2 sezonu, pierwszy faktycznie jest średni...Ale jak do akcji wkracza "Dół" i "Góra" to się oderwać nie można...
Zakazane Imperium ok ale jakoś szczerze powiem że po 2-gim sezonie przestało mi się chcieć oglądać być może ze względu na śmierć Darmodiego , mogli wątek pociągnąć dalej troche :(
Chyba nikt nie powiedział, więc ja zaproponuję Bordwalk Empire. Jak dla mnie serial genialny. I klimatem i bohaterami i fabułą, wszystkim. Po skończeniu 3 sezonu chodziłam w kółko po domu i nie wiedziałąm co ze sobą począć :P
Ja właśnie szukam czegoś, co będzie podobne do Breaking Bad pod względem: ciągłej ewolucji świetnie napisanych i zagranych bohaterów, z których każdy potrafi zaskoczyć widza, a nie jest oczywisty i w 100% przewidywalny, badassowości i inteligencji głównego bohatera, świetnego klimatu dopracowanych scen, w których wszystko, począwszy od oświetlenia, przez pracę kamery, muzykę po dialogi i grę aktorów tworzy niezwykle przyjemną dla widza całość. Nie szukam koniecznie serialu o narkotykach, ani o sprawach kryminalnych. Szukam bardziej dramatu, czy thrillera niż filmu akcji.
Bordwalk Empire wpasowuje się?
Wspomniany "Boardwalk Empire" na pewno. Bardzo dobry jest moim zdaniem "Hell on wheels", właśnie zaczął się trzeci sezon.
Aktualnie nie znam innego serialu, który by się lepiej wpasowywał. Do 3 odcinka jeszcze trochę się męczyłam, a później to cud, miód i orzeszki.
polecam ci gliniarz i prokurator wymiata wgnieciony w fotel od pierwszej do ostatniej minuty tylko zapnij pasy
The Sopranos
The Wire
Game of Thrones
+ Breaking Bad to najlepsze seriale jakie widziałem.
Polecam również: Bolek i Lolek :) hahahaha