Ktoś poleci jakiś dobry serial? Myślałem o Bez skazy ale nie wiem czy mi podejdzie.
Z czystym sumieniem polecam Ci "Supernatural". Nie wiem, czy pasuje Ci klimat tego serialu, ale jeśli przebrniesz pół pierwszego, średniego sezonu, to dalej nie można się wręcz oderwać:D. Wiem coś o tym:p. "Flash forward" jeszcze jest dobry.
Zgadzam się - Supernatural wymiata. Mimo, że miałem do tego serialu dwa podejścia (za pierwszym razem zrezygnowałem po bodajże 5 odcinku pierwszego sezonu), to później wyczekiwanie na kolejny odcinek było nie do zniesienia! Z czystym sumieniem stawiam mu 9/10.
Tak jak pisze wyżej ja również polecam ci Supernatural. Pomimo że pierwszy sezon może nie zachwycać to potem jest co raz lepiej. Każdy sezon jest lepszy moim zdaniem od poprzedniego. Oprócz tego polecam jeszcze dwa świetne seriale oczywiście jeśli lubisz taką tematykę. Są to The Sopranos i The Wire. Myślę że nie powinieneś się zawieść.
Supernatural było świetne do 5 sezonu. Potem jest kręcone na siłę, wszystkie wątki się powtarzają, nawet gra głównych bohaterów zaczyna być męcząca.
sorry, ale jak ktos daje Breaking Bad 4/10 tak jak ty, to nie jest osobą kompetentną do polecania jakichkolwiek seriali lub filmow, bo gust raczej masz marny
W głębokim poważaniu mam twoje zdanie na temat mojego gustu; nie pasuje mi klimat tego serialu i tyle, zresztą kilka kolejnych osób poleca ten sam film, co ja, więc o co ci chodzi? Farmazony opowiadasz - to tak, jak byś twierdził, że kucharz, który nie lubi wołowiny nie był w stanie zrobić świetnych zrazów. Nie podoba się - nie oglądaj, ale swoje idiotyczne, nie poparte nawet jesdnym, sensownym słowem w buty sobie wsadź, wyższy będziesz.
Klimat BB sie nie podoba bo wymaga troche wiekszego wkladu uwagi oraz swojej osoby w ten serial, aby moc zrozumiec jego ewenement, mozliwe, ze nie zrozumiales, wiec musi byc be :)
"zresztą kilka kolejnych osób poleca ten sam film, co ja, więc o co ci chodzi..."
polecasz w koncu film czy serial, bo0 to 2 rozne kwestie heh
O wzrost sie nie musze martwic, a argumentow za BB jest tyle, ze mozna by napisac milion esjeow na ten temat.
Ocena 4 - ujdzie, a nie "be". A czepiasz się tego "filmu", bo...? Wrodzona złośliwość czy wyrobiony mechanizm obronny? Niech ci będzie: serial filmowy.
Btw, nie ma w BB niczego, co wymagałoby niesamowitego skupienia, uwagi czy zmysłu, żeby go zrozumieć. Najzwyczajniej w świecie, nie jest to mój klimat i tyle. No, chyba że, tak jak ktoś niżej napisal, 2 sezon jest dużo lepszy i warto przebrnąć przez 1-kę po to, by cieszyć się 2-ką.
Równie dobrze mógłbym stwierdzić że ty, skoro kochasz Bundych, jesteś niekompetentny do jakiejkolwiek dyskusji, ale...przecież to tylko serial - tobie się podoba, że "och" i "ach"! a mnie ani ziębi, ani grzeje. Kwestia gustu.
Chciałem pomóc, polecając serial moim zdaniem godny uwagi - musiałeś po chamsku skomentować, prawda? Spoko, skoro w ten sposób musisz podnieść swoją samooocenę...
Jeszcze jedno - inteligentny serial? Sprawdź "Bossa". Może ten zmieści się w twoich ramach.
Pozdrawiam. Mniej jadu, nie jest to do niczego potrzebne.
Tylko Ze Bundy to serial porzelomowy w historii amerykanskiej tv, ktory zlamal wszystkie szablony, tematy tabu i schemat amerykanskiej rodziny przedstawioanej w kalsycznych sitkomach. Takze Bundy to bardzo inteligentna satyra na zycie amerykanskiej rodzinki, ktora zazwyczaj byla wybielana w innych produkcjach. Bundy to kamien milowy w amerykanskich sitkomach, takze zly argument uzyles :)
Pozatym Braking Bad to jedyny serial ktory winduje swoj poziom wraz z kolejnym sezonem czy odcinkami, a wiec co sezon to jeszcze lepiej, a to rzadkie zjawisko wsrod produkcji tv.
W rankingach wszystkich ktore przedstawiaja 5 najlepszych serial w historii tv BB zawsze sie miesci w tej 5tce, a serial jest wysoce inteligentny i zeby wykryc wszystkie jego smaczki czy geniusz nalezy uwaznie go ogladac :)
Ok...wygląda na to, że powinienem spróbować pocisnąć 2 sezon. Mam teraz czas, może spróbuję. Nie odmawiałem serialowi BB poziomu, jedyne, do czego się odnosiłem to fakt, że mi 1 sezon majtek przez głowę nie ściągnął, że tak się wyrażę :p.
Na chwilę wrócę jednak jeszcze do Supernatural. Możesz mi powiedzieć, co w tym serialu tak ci doskwiera, że zareagowałeś wręcz alergicznie ;)? Konwencja zupełnie inna, owszem, ale, tak jak przy BB, od 2 sezonu zaczyna się masakra - muzyka, poczucie humoru i temat niebo - piekło - naprawdę, dobrze się to ogląda.
I zajrzyj do Bossa, serio :).
pooh77- skoroś się nie zagłębił w serial i wydajesz ocenę na podstawie "klimatu" - to jest to niekompetentne. Ale jak byś obejrzał chociaż ze 30%-50% dostępnych odcinków i dał jakąkolwiek ocenę - miałaby sens - nie każdy musi lubić to samo. Pozdrawiam :)
Właśnie 4-5 są najlepsze. Potem zaczyna się stopniowy spadek poziomu. Ale zgadzam się, że Chuck jest super.
jaki supernatural?! To jest totalnie fikcyjny si-fi, duchy wampiry gnomy trole... Co Supernatural ma wspolnego z Dexterem i Breaking Bad? NIC
Radze nawet tego nie ruszac, chyba ze lubisz takie historyjki
~kabelek~ to może sam byś coś zaproponował?? Supernatural jest także warty obejrzenia, po prostu.
Jeżeli lubisz filmy opowiadające o czymś 'poza prawem' to polecam na pierwszym miejscu:
Sopranos - o ile jescze nie widziales
Sons of Anarchy - podobne do sopranos tylko w swiecie motocyklistów
Deadwood - miasteczko na dzikim zachodzie - poza prawem, majstersztyk
Weeds - historia MILFetki handlującej trawą, bardzo zabawny, nawet gdy nie zaliczasz się do 'jarającej bananowej młodzieży' to film naprawde warty uwagi
Uwielbiam Breaking Bad i Dextera, a wszystkie wyżej wymienione seriale bardzo mi się podobały (szczególnie Deadwood), więc również polecam.
Ja polecam Weeds, bardzie lightowe niż Breaking bad, ale są "pewne" podobieństwa. Od serialu nie mogłam się oderwać;)
Supernatural podobny do Dextera i Breaking Bad, dobre sobie! :D Ja podpisuję się pod wszystkimi serialami zaproponowanymi przez użytkownika Hilarious (wie co dobre!) oraz dodaję wspomniane przez Ciebie Bez skazy (świetne!), Mad men (dzieło tej samej stacji co BB - AMC) oraz Carnivale (inny klimat, ale serial godny polecenia). Miłego oglądania!
Supernatural jest spoko ale to komercja.Masa identycznych odcinków.
Jeżeli chcecie coś jak Dexter czy Breaking Bad to Weeds koniecznie. Super jest też Californication.Główny bohater może nie jest przestępcą...no dobra za sypianie z nieletnimi tez sie karze.
Oczywiście Rodzina Soprano. Polecam tez Rzym. Może to film historyczny ale fani wymienionych wcześniej seriali szybko się w nim odnajdą.
I tak w ogóle zobaczcie sobie Czystą Krew. Nie mieszajcie tego omyłkowo z syfem Zmierzch.Oglądając Czysta Krew nie raz podnosiłem szczenę z podłogi czy strasznie się śmiałem.To horror-komedia-dramat. Wypas.Masa przemocy, cycków i dobrego humoru. Oto słynna juz scena łóżkowa a potem intro i na koniec Jason Stackhouse w akcji.. POLECAM!!!
http://www.youtube.com/watch?v=OdtbfJ4u6mU
http://www.youtube.com/watch?v=Wet5OM7RR8Q
http://www.youtube.com/watch?v=V-p3X-mZOxU&feature=related
Jason to najlepsza postać w TB. Chociaż trzeci sezon nie zachwyca jak dotąd, to również polecam serial
Nie zapomnijcie o Vampire Diaries , nie wiem czy nie lepszy od Czystej Krwi . Najlepsze cechy Zmierzchu , Underworld i Beverly Hills w jednym filmie . Czyli : ciacha i piękne laseczki , krew i walka , klimat horroru , wampiry , czarownice , voo-doo i znowu piękne laseczki . Trochę zabijania , tylko mało seksu .
A kto powiedział, że jest podobny? Owszem, kompletnie inna tematyka, nie zmienia to jednak faktu, że serial zacny, zwłaszcza od momentu, w którym główną rolę zaczynają grać szatan i anioły:). Poza tym - to jednak wszystko kwestia gustu, nieprawdaż? Ja nie dałem rady przebrnąć na przykład przez Breaking Bad, tak zachwalany )obejrzałem cały I sezon), Sons of A odrzuciło mnie po pierwszych 3 odcinkach...The Wire - w połowie I sezonu zrezygnowałem z dalszego oglądania - nie wciaga. Natomiast Boss, na ten przykład - genialny! Mimo braku jakichś mega zwrotów akcji, to inteligentne wybory mniejszego zła pana burmistrza, czy też jego wrogów - przyjaciół powodują, że serial wciąga jak bagno:p. Californication - wulgarny humor, Shameless - cudowna patologia;). Różne rodzaje kinematografii serialowej mi się podobają, nie nzaczy to, że będą podobać się tobie, na przykład.
Koledzy wyżej wymieniają Supernatural ...dobry serial choć ma mały związek z Dexterem Nie ma w nim takiego klimatu ...
Breaking Bad ma Klimat można go Podpisać pod Dext...fakt fabuła inna o co innego chodzi ale ta sama działka Mistycyzmu :)
przewroty akcji i niespodzianki :)
Polecam choć odcinek z muchą Przewiniłem :P
Supernatural był fajny do pewnego momentu, ostatnie sezony są słabe, za bardzo naciągane. Warto obejrzeć, lecz jest to serial bardzo płytki, od razu mówię. Jak chcesz wartościowe seriale to zobacz sobie, Six Feet Under, the Wire, Sopranos, Sons of Anarchy.
The Sopranos, The Wire. Dodam jeszcze Six Feet Under (jedną z głównych ról gra tam Michael C. Hall z Dextera), The Shield. Wszystkie cztery absolutnie miażdżą Dextera i BB.
Do Soprano podchodziłem już dwa razy i wymiękałem - z apierwszym razem już przy pierwszym odcinku, za drugim dotrwałem do trzeciego. 6 feet - przebrnąłem z bólem przez kilka odcinków... nie mam sił na więcej. So... gadanie, że te filmy "miażdżą" Dextera i BB jest cokolwiek nie na miejscu, bo moim zdaniem do pięt im nie dorastają.
Widziałem pierwszy sezon Six feet under i na tym zakończę przygodę z tą serią. Nie przepadam za telenowalami. Tak więc jak widzisz gusta są różne i nie ma co się napinać.
Sons of Anarchy, ale tak jak Dexter to dla mnie 9, a Breaking Bad 10 to SOA daje 6.
Mnie strasznie wciagneto zarowno Six Feet Under, jak i Nip/Tuck. Oba wazam za arcydziela :)
Poza tym warto wspomniec o Twin Peaks (ja juz widzilem serial 4 razy) The Sopranos
Weeds, 4440 oraz V, Sons of Anarchy, Damages (sadowy) Medium, White Collar i Burn Notice tez godne polecenia tytuly
Z thrillerów SF :
Supernatural , True Blood ( Czysta Krew ) , Vampire Diaries ( Pamiętniki Wampirów ) , Persons Unknow , V
komedie :
Dwóch i pół , Jak poznałem waszą matkę , Scrubs , Weeds ( trawka ) , Teoria wielkiego podrywu ,
sensacyjne :
the Sopranos family , The Wire , Dexter
SF i fantasy :
Stargate , Battlestar - Galactica , Caprica , V , Andromeda ( mimo wszystko , słaby początek potem tylko lepiej ) , Babilon V , Firefly ,
Obyczajowe :
Bez Skazy , Magia Kłamstwa , Californication
jeśli mogę dodać coś od siebie to rubicon i leverage - oglądałem na razie piloty, ale zapowiadają się rewelacyjnie - jeśli odpowiadał Ci dexter i breaking bad to te tytuły powinieneś obejrzeć obowiązkowo.
Justified - jako pierwsze
The mentalist - jako drugie
lie to me - jako trzecie
jeszcze millenium jak ktos sie wychował na archiwum x a nie widział:D ja uważam że dużo lepsze:D
SIX FEET UNDER !!! Zreszta tez z Michaelem C Hallem. Ten serial to jest mistrzostwo
Dextera uwielbiam, Breaking Bad lubię. W mojej skali pierwszy ma 10/10 drugi 8/10. Do seriali, które mnie wciągnęły w podobnym stopniu zaliczam: Czystą Krew ale dopiero od 2 sezonu, Bez skazy - wszystkie sezony, Pamiętniki wampirów - dadzą się oglądać choć w porównaniu z Breaing bad wypadają nieco gorzej. V - goście - bardzo fajny serialik, na razie ma jeden sezon, ale zdecydowanie wciąga, no i Układy - pierwszy sezon to rewelacja (drugi ujdzie, trzeci to chała) No i jeszcze wspomnę o serialu nieco z innej półki, który oglądam na przemian z Breaking bad - Mad Men - dla mnie rewelacja, oceniam go również na 8/10, choć to całkiem inny typ serialu, ale skoro mnie się podoba Dexter, Breaking Bad i Mad Men to może znajdzie się więcej takich osób. Zawrotnych akcji w Mad Menie nie ma, fabuła rozgrywa się wolniej niż w pierwszym sezonie Breaking Bad ale Mad Men ma na prawdę niesamowity klimat. Gorąco polecam.