Z hiszpańskiego oznacza coś związanego z kotem, ale tu pewnie jest to w jakimś znaczeniu slangowym z tamtego obszaru.
felino oznacza mniej wiecej krewnego kota albo cos, co ma kocie atrybuty. Felina to zenska odmiana tego terminu. Jak to się ma do ostatniego odcinka, każdy już pewnie sobie to indywidualnie zinterpretuje : )
Fe - żelazo
Li - lit
Na - sód
Jakiś czas temu trafiłem na takie wyjaśnienie. Być może są to składniki metaamfetaminy, nie wiem. Mam nadzieję, że się nie ośmieszyłem, ale byłem naprawdę beznadziejny z chemii.
Fe Li Na
Fe - Żelazo. które jest w krwi.
Li - Lit. "Lithium is often used to redox pseudoephedrine to methamphetamine" A więc Meta
Na - Sód który znajdujemy w chlorku sodu czyli soli która to natomiast występuje w łzach.
Krew, Meta i Łzy.
Krąży po internetach od Bóg wie kiedy i jest zwyczajnie naciągana. Równie dobrze można powiedzieć, że Fe to "iron", czyli slangowe określenie broni, litu używa się przy leczeniu depresji, zaś Na silnie reaguje z wodą, tworząc wybuchowy wodór. Albo Na to składnik soli, używanej do solenia kurczaków w Los Pollos Hermanos.
A tak naprawdę chodzi po prostu o balladę Marty Robbinsa.
Nie zapominajcie że scenarzyści BrBa to geniusze i wszystkie te interpretacja (postać z piosenki Robinsa, anagram "finale" etc. ) są najprawdopodobniej prawdziwe :)