PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 325 tys. ocen
8,8 10 1 324811
9,1 62 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad
Mikasa08

Z hiszpańskiego oznacza coś związanego z kotem, ale tu pewnie jest to w jakimś znaczeniu slangowym z tamtego obszaru.

ocenił(a) serial na 10
Mikasa08

felino oznacza mniej wiecej krewnego kota albo cos, co ma kocie atrybuty. Felina to zenska odmiana tego terminu. Jak to się ma do ostatniego odcinka, każdy już pewnie sobie to indywidualnie zinterpretuje : )

ocenił(a) serial na 10
Mikasa08

Fe - żelazo
Li - lit
Na - sód

Jakiś czas temu trafiłem na takie wyjaśnienie. Być może są to składniki metaamfetaminy, nie wiem. Mam nadzieję, że się nie ośmieszyłem, ale byłem naprawdę beznadziejny z chemii.

ocenił(a) serial na 10
Mikasa08

Fe Li Na

Fe - Żelazo. które jest w krwi.
Li - Lit. "Lithium is often used to redox pseudoephedrine to methamphetamine" A więc Meta
Na - Sód który znajdujemy w chlorku sodu czyli soli która to natomiast występuje w łzach.

Krew, Meta i Łzy.

Tirith2708

Wow, Twoja interpretacja mi zaimponowała, naprawdę super!

ocenił(a) serial na 10
Mikasa08

Krąży po internetach od Bóg wie kiedy i jest zwyczajnie naciągana. Równie dobrze można powiedzieć, że Fe to "iron", czyli slangowe określenie broni, litu używa się przy leczeniu depresji, zaś Na silnie reaguje z wodą, tworząc wybuchowy wodór. Albo Na to składnik soli, używanej do solenia kurczaków w Los Pollos Hermanos.

A tak naprawdę chodzi po prostu o balladę Marty Robbinsa.

ocenił(a) serial na 10
otis_tarda

Nie zapominajcie że scenarzyści BrBa to geniusze i wszystkie te interpretacja (postać z piosenki Robinsa, anagram "finale" etc. ) są najprawdopodobniej prawdziwe :)

Mikasa08

F E L I N A to anagram F I N A L E

ocenił(a) serial na 8
Mikasa08

http://www.youtube.com/watch?v=kIHRgisdbeY