Obejrzałem cały serial w niecałe 2 miesiące. Dosłownie pożarłem go, pochłonąłem. Genialna gra aktorska, akcje, mistrzowskie ujęcia, świetne dialogi, często zupełnie inne zakończenie danej sceny niż by się spodziewało.
I teraz nie wiem co dalej oglądać.. Obejrzałem 7 odcinków Better Call Saul, ale to nie to samo.. Ciekawy się zaczął robić dopiero jak się zaczęła akcja z Mike'em i to jak zemścił się za zabójstwo jego syna..
Obejrzałem również 1 odcinek True Detective - ale tez jakoś nie mam przekonania czy mnie tak wciągnie. Chyba że jednak warto - to mnie poprawcie.
Chciałbym obejrzeć jakiś serial na poziomie Breaking Bad. Mógłby ktoś coś polecić?
1 sezon True Detective jak najbardziej warto. Ja ze swojej strony polecam Sons of Anarchy.
Wiem co czujesz. Ja po obejrzeniu Breaking Bad baaaaardzo długo musiałam się przekonywać do jakiegokolwiek innego serialu. Nie umiałam w nic przebrnąć przez miesiące, bo wszystko stawiałam na równi z Breaking Bad, które dla mnie jest jednym z najlepszych seriali wszech czasów. Jednak z czasem przekonałam się również do: Homeland, Sherlocka... Możesz spróbować również Dextera (o ile nie widziałeś), jednak klimat jest trochę inny i pierwsze odcinki mogą cię trochę zniechęcić. Może na początku być ci ciężko znaleźć coś co dorówna Breaking Bad.
Ja potrzebowałem prawie pół roku żeby zacząć inny serial,czasami obejrzeliśmy z dziewczyną jakiś film tylko..Po 6 miesiącach zacząłem ogladać Dextera,naprawde daje rade a jeszcze bardziej The Walking Dead,rewelacyjny serial ale Breaking Bad pozostaje na 1 miejscu.Teraz czeka na mnie Gra o Tron.
Notabene, ostatnio został wyemitowany nowy serial: Mr. Robot. Moim zdaniem ma potencjał, mógłbyś spróbować, a nuż się spodoba ;)
Dzięki za propozycje :) ten Homeland zapowiada się ciekawie :)
i Mr Robot też. Zobaczymy czy chociaż zbliżą się poziomem do BB :)
BB jest poza zasięgiem i poza skalą,ale osobiście bardzo podobał mi się The walking dead,Hannibal i przede wszystkim Gra O Tron(pierwsze 4 sezony to jakaś masakra!). Oczywiście wszystkie te propozycje to zupełnie inne gatunki i nadal będę upierać się przy tym,że na BB nie ma bata......:)
Dokładnie. Trudno cokolwiek stawiać na równi z tym serialem. Ale warto dać szanse innym produkcją, które na swój sposób również są ciekawe i wciągające. Jednak na początku oglądanie czegokolwiek innego może naprawdę kuć w oczy :)
The Sopranos
The Wire
Mad Men
True Detective
Fargo
Luther
Deadwood
Six Feet Under
The Shield
Boardwalk Empire
Peaky Blinders
House of Cards
Polecam przede wszystkim The Sopranos i The Wire, 2 najlepsze seriale w historii. W fachowych rankingach naprzemiennie okupują najwyższe lokaty.
Polecam serial włoski gomorra. Ciężki klimat Neapolu i włoskiej kamorry. myślę, że się nim nie zawiedziesz.