PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325525
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Obejrzałem cały serial w niecałe 2 miesiące. Dosłownie pożarłem go, pochłonąłem. Genialna gra aktorska, akcje, mistrzowskie ujęcia, świetne dialogi, często zupełnie inne zakończenie danej sceny niż by się spodziewało.

I teraz nie wiem co dalej oglądać.. Obejrzałem 7 odcinków Better Call Saul, ale to nie to samo.. Ciekawy się zaczął robić dopiero jak się zaczęła akcja z Mike'em i to jak zemścił się za zabójstwo jego syna..

Obejrzałem również 1 odcinek True Detective - ale tez jakoś nie mam przekonania czy mnie tak wciągnie. Chyba że jednak warto - to mnie poprawcie.

Chciałbym obejrzeć jakiś serial na poziomie Breaking Bad. Mógłby ktoś coś polecić?

ocenił(a) serial na 10
Konrad_Januszewski

1 sezon True Detective jak najbardziej warto. Ja ze swojej strony polecam Sons of Anarchy.

ocenił(a) serial na 10
Konrad_Januszewski

Wiem co czujesz. Ja po obejrzeniu Breaking Bad baaaaardzo długo musiałam się przekonywać do jakiegokolwiek innego serialu. Nie umiałam w nic przebrnąć przez miesiące, bo wszystko stawiałam na równi z Breaking Bad, które dla mnie jest jednym z najlepszych seriali wszech czasów. Jednak z czasem przekonałam się również do: Homeland, Sherlocka... Możesz spróbować również Dextera (o ile nie widziałeś), jednak klimat jest trochę inny i pierwsze odcinki mogą cię trochę zniechęcić. Może na początku być ci ciężko znaleźć coś co dorówna Breaking Bad.

ocenił(a) serial na 10
wolf_chan

Ja potrzebowałem prawie pół roku żeby zacząć inny serial,czasami obejrzeliśmy z dziewczyną jakiś film tylko..Po 6 miesiącach zacząłem ogladać Dextera,naprawde daje rade a jeszcze bardziej The Walking Dead,rewelacyjny serial ale Breaking Bad pozostaje na 1 miejscu.Teraz czeka na mnie Gra o Tron.

ocenił(a) serial na 10
Konrad_Januszewski

Notabene, ostatnio został wyemitowany nowy serial: Mr. Robot. Moim zdaniem ma potencjał, mógłbyś spróbować, a nuż się spodoba ;)

ocenił(a) serial na 10
wolf_chan

Dzięki za propozycje :) ten Homeland zapowiada się ciekawie :)
i Mr Robot też. Zobaczymy czy chociaż zbliżą się poziomem do BB :)

ocenił(a) serial na 10
Konrad_Januszewski

BB jest poza zasięgiem i poza skalą,ale osobiście bardzo podobał mi się The walking dead,Hannibal i przede wszystkim Gra O Tron(pierwsze 4 sezony to jakaś masakra!). Oczywiście wszystkie te propozycje to zupełnie inne gatunki i nadal będę upierać się przy tym,że na BB nie ma bata......:)

ocenił(a) serial na 10
Gladiator1000

Dokładnie. Trudno cokolwiek stawiać na równi z tym serialem. Ale warto dać szanse innym produkcją, które na swój sposób również są ciekawe i wciągające. Jednak na początku oglądanie czegokolwiek innego może naprawdę kuć w oczy :)

ocenił(a) serial na 8
Konrad_Januszewski

The Sopranos
The Wire
Mad Men
True Detective
Fargo
Luther
Deadwood
Six Feet Under
The Shield
Boardwalk Empire
Peaky Blinders
House of Cards

Polecam przede wszystkim The Sopranos i The Wire, 2 najlepsze seriale w historii. W fachowych rankingach naprzemiennie okupują najwyższe lokaty.

ocenił(a) serial na 10
Konrad_Januszewski

Polecam serial włoski gomorra. Ciężki klimat Neapolu i włoskiej kamorry. myślę, że się nim nie zawiedziesz.

ocenił(a) serial na 9
dariuszkoszkul

Zgadzam się - jeśli szukasz czegoś dobrego to obejrzyj włoską "Gomorrę". Klimat jest porównywalny jak w Breaking Bad.