Witam. Obejrzałem 3 pierwsze odcinki tego serialu. Mimo że fabularnie jest świetny to jednak dla mnie momentami zbyt drastyczny i ohydny. Jak rozpuszczali człowieka w kwasie to autentycznie bałem się, że się porzygam. I moje pytanie brzmi, czy w późniejszych odcinkach też będą tego typu sceny. Bo jeśli tak to chyba daruję sobie ten serial jako że jestem dość wrażliwy.
Nie zniechęcaj się, to był taki mocny akcent na początek :). Nie przypominam sobie nic równie brutalnego dalej ale lepiej niech ktoś jeszcze potwierdzi. Owszem będzie kilka krwistych scen ale to idzie przeżyć.
Niewiele, tak na myśl - na szybko - przychodzi mi (nie spoilerując zbytnio): zmiażdżenie głowy bankomatem, przymocowanie obciętej głowy do żółwia wraz z ładunkami wybuchowymi czy poderżnięcie gardła nożem do tapet. Ogólnie rzecz biorąc nic drastycznego :P. Serial świetny, również dlatego, że bardzo sugestywnie pokazuje tego typu sceny. Nie zdarzają się często, ale jak już są, to są mocne. Także nie mogę się zgodzić z Zysiem, że później nic takiego się nie wydarzyło. Mi nawet te sceny nie zapadły w pamięć z rozpuszczaniem, może dlatego, że póxniej SPOILER na bohaterach rozpuszczanie zwłok nie wywierało żadnego wrażenia.
Jesli macie zamiar zdradzac fabule to piszcie na poczatku SPOILER, bo pewnie kilku osobom juz zepsuliscie ogladanie. Pozdrawiam
Nie wydaje mi się, żeby informacja, że ktoś komuś poderżnie gardło w kolejnych 60 (czy ile ich tam jest) odcinkach odbierała komuś przyjemność z oglądania serialu, a jest istotna z punktu widzenia pytającego.
SPOILER Poderzniete gardlo moze nie, ale scene z zolwiem juz spaliles, choc bardziej przesadzil nemyalk. Wlasnie przez taki post jak nemyalka dowiedzialem sie ze Gus zginie w ostatnim odcinku 4 serii, gdy chcialem poczytac komentarze o Giancarlo Esposito. Nie bylem zachwycony. Po prostu piszcie SPOILER i bedzie git, uczymy sie na bledach
No bez przesady, przecież nie pokazywali ciała podczas procesu rozpuszczania. Ohydne to są horrory typu "Piła", ale na pewno nie ten serial.
brutalny to raczej ten serial nie jest
SPOILER
mnie jedyna scena co mocno poruszyła to jak ta dziewczyna jessiego się dławiła albo nalot jessiego na meline w której żył 4-6 letni dzieciak
serial o sprzedawaniu i produkcji narkotyków będzie pełen stokrotek i motylków - oglądaj dalej !
no ja już obejrzałem cały serial. jest tam pare mocnych scen ale po prostu może one mnie tak nie ruszają. jednych bardziej coś porusza innych nie
Nie martw się to tylko mocny początek ;) Jeśli chcesz wiedzieć więcej to przeczytaj moje
podsumowanie sezonu 1 Breaking Bad:
http://watchreadfreaks.blogspot.com/2012/11/breaking-bad-podsumowanie-sezonu_25. html
oraz podsumowanie sezonu 2:
http://watchreadfreaks.blogspot.com/2012/12/przekraczanie-kolejnych-granic_13.ht ml
Serial na prawdę świetny i warty uwagi :)