PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325525
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

UWAGA SPILER - domagam sie wyjasnienia co sie stalo z rycyna pickmana :D teoretycznie
walter spalil tego szluga z jessim przed pralnia ........i co dalej do cholery??

ocenił(a) serial na 10
Kryzmys

jesli sie domagasz to nie do nas z tym ;p

dawid1420

tylko i wyylacznie do was bo polscy internauci maja najwieksza wiedze w kazdej mozliwej dziedzinie. Szczegolnie w psychologii, prawie kryminalnym, pilotaz samolotu itp .... :P

ocenił(a) serial na 10
Kryzmys

Nie jestem zbyt dobra w myśleniu ale domniemam, że Walter zabrał tego papierosa, żeby Jessie uwierzył, że to Gus maczał palce - taki rodzaj usprawiedliwienia na krótką metę, żeby Walter mógł kontynuować dalej swój niecny plan. W skrócie: Walt zabrał papierosa z rycyną od Jessiego, aby Jessie uwierzył, że Gus przejrzał go na wylot i uwierzył, że Gus zatruł dziecko (po wyjaśnieniach Waltera).

espantosa

a to moze nie byc takie glupie faktycznie......

ocenił(a) serial na 8
Kryzmys

Nie spalił tylko ten gruby czarny ochroniarz adwokata podmienił mu paczkę kiedy go przeszukiwał.

użytkownik usunięty
jukatos

Oglądam to scenę już setny raz i nie widzę, żeby ten murzyn cokolwiek podmieniał.

ocenił(a) serial na 10

;) Opisałem wszystko w swoim temacie jednak photo/video.

http://cliqueclack.com/tv/2011/10/07/who-took-jesses-cigarette/

ocenił(a) serial na 10
Kryzmys

Niby by to pasowało, że to Walter otruł dzieciaka tym kwiatem (przynajmniej tak chce reżyser abyśmy myśleli, widać to na początku 12 odcinka gdy Walter patrzy na doniczkę i coś knuje) tylko jest to jedno "ale"... co stało się z ryciną Jessiego? są chyba trzy opcje:

1 - zabrał mu ten sługus Gusa w laboratorium (to jest wersja Waltera i niby pasuje do scenariusza wydarzeń aczkolwiek do mnie jakoś to nie przemawia)
2 - zabrał mu ochroniarz Soula (mało prawdopodobne, nic takiego nie widać w filmie, poza tym o rycinie Soul nie wiedział)
3 - zabrał mu Walter (i tu się nasuwa drugie "ale" czyli kiedy miałby to niby zrobić? gdy palą przed pralnią Walter bierze na pewno normalnego ćmika, pali go prawie całego i gasi później butem, zresztą Jessie by widział jakby brał mu tego "szczęśliwego")

Albo jest 4 opcja czyli żadna z powyższych a co się z nią naprawdę stało dowiemy się w retrospekcjach w 5 sezonie... może mu w Teksasie wzięli jak robił mete dla kartelu, tam też był przecież przeszukiwany... hmm no jest to zastanawiające...

ocenił(a) serial na 10
jaca_cool

aha... no i skoro Walt otruł dzieciaka to też pytanie kiedy i jak?
jedyna opcja to tylko wtedy jak w pralni był nalot DEA... Walt musiał iść (a raczej włamać się) do domu Brocka i wsadzić mu to do żarcia jakoś bo na pewno nie wpuściła go Andrea potulnie do domku... eh za dużo tych niejasności :/

Kurde naprawdę mam nadzieje, że to będzie wyjaśnione w 5 sezonie...

jaca_cool

cos czuje ze to bedzie 5 sezon, bo Face Off konczy sie ujeciem na ta konwalie czy co to tam bylo, kurde sie nie moge doczekac no :D

ocenił(a) serial na 10
jaca_cool

Jaką ryciną Jessiego?

ocenił(a) serial na 10
return666evil_filmweb

jejku no rycyna... wiadomo o co chodzi, masz się czego czepiać

ocenił(a) serial na 10
jaca_cool

Myslałem, że rycina (taki obrazek) może czegoś nie zauważyłem, aa tu chodziło o rycynę ;)
Nie miałem zamiaru nikogo poprawiać o literówki, także nie denerwuj się :)

ocenił(a) serial na 10
return666evil_filmweb

Aha... myślałem, że jest to jasne i chcesz mnie własnie poprawić :P
Spoko, nie denerwuję się :)

ocenił(a) serial na 8
jaca_cool

Biedny Walt, jak Jesse się domyśli - znowu dostanie po gębie :)