PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325698
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Zachwyty, nagrody, komentarze, ogólny szum. Siadam, zaczynam, oglądam i co? I kurde nic... Zręcznie zrobiony serial. Ciekawy pomysł choć mało realistycznie sfabularyzowany. Nie mam sympatii do głównych bohaterów chociaż aktorzy są doskonali. (lubię prawnika - jedyna osoba bez głębokich zaburzeń emocjonalnych).
Oglądam bo ciekawi mnie bardziej jak scenarzyści rozwiążą swoje własne supły niż co się stanie z bohaterami. Oni mi kompletnie wiszą. Są irytujący i przerysowani. Ja rozumiem, że jak kablówce żre pierwszy sezon to zamawia się drugi, ale w wypadku Breaking Bad to ciągnięcie złotego druta jest zbyt oczywiste. Jak dla mnie to powinno się skończyć na pierwszym sezonie jakimś epickim p**dolnięciem.

A no i serial jest robiony dla jakiejś cipowatej kablówki więc oczywiście jakiś cenzor ostro temperował język jakim posługują się bohaterowie. Doprowadza to do dość groteskowych scen gdzie banda ćpających metę dilerów, degeneratów z domu Pinkmana prowadzi na haju pełne pasji dyskusje właściwie pozbawione przekleństw.
To też sprawia, że gdy ktoś w jednym zdaniu wymieni Breaking Bad i np. The Wire to jedynie grzecznie się uśmiecham...

ocenił(a) serial na 10
GeBreezer

to tylko znaczy, że bardzo niewiele rozumiesz, nie tyle z serialu co po prostu z życia ( nie , nie z życia korporacji...)

piotrkom

Ciekawa diagnoza.
Chociaż chyba trochę zbyt radykalna i nieadekwatna do tematu. Nie rozumiem życia bo nie zachwycam się serialem telewizyjnym? Niech i tak będzie bo przecież nie mam powodu by się upierać, że jest inaczej.
Mam jednak wrażenie, że byłbym zafascynowany tym serialem jakieś 10-12 lat temu, gdy przecież z życia rozumiałem - bardzo delikatnie mówiąc - nie wiele więcej :-)

ocenił(a) serial na 10
GeBreezer

Spokojnie oglądaj dalej bo naprawdę wciąga.

ocenił(a) serial na 10
GeBreezer

Jeżeli postacie wydają Ci się posiadać zbyt duże problemy emocjonalne, to przypominam, że jest to dramat. A prawnika gra Bob Odenkirk, znany amerykański komik. Skoro on Ci się podoba najbardziej, idź obejrzeć jakiś sitcom.

GeBreezer

Ogólnie zgadzam się. Ten serial jest dla mnie typowym produkcyjniakiem robionym na siłę by jak to napisałeś ''ciągnąć złoty drut''. Zamiast zakończyć w pewnym momencie gdy było trzeba, robią tak jak z Californication, czyli walą masę bzdurnych scenariuszowych wątków, a później bohaterowie jakoś z nich wychodzą. Tutaj masz linka, który idealnie opisuje zachowanie serialowych fanów tego tytułu. Także niektórych fanów The Wire, chociaż bardziej bym zamienił ten tytuł na SoA. ;) http://www.youtube.com/watch?v=mFsxAA_HYwY Czyli spodziewaj się wpisów; jeśli Ci się nie podoba to pewnie nie jesteś inteligentny, może jesteś dzieckiem, nie znasz życia, albo lubisz durne Polskie komedie:) Mnie po mniej przychylnej opini o BB tak styrano jakbym komuś co najmniej siostrę zgwałcił. Zgadzam się, że nie ma ten serial porównania do The Wire, czy o innych znakomitych serialach nie mówiąc. Brotherhood zrobił na mnie ostatnio bardzo dobre wrażenie. Polecam.