PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 324 tys. ocen
8,8 10 1 324490
9,1 62 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Emmy 2012 

ocenił(a) serial na 10

Głowna rola męska - Cranston
Drugoplanowa rola męska - Paul, Esposito
Drugoplanowa rola żeńska - Gunn
Występ gościnny - Margolis (ding!)
Reżyseria - Gilligan (za Face Off)
I cały serial jako Best Drama Series

Bez niespodzianek, chyba tylko nominacja dla Gunn nie była pewniakiem. Tak czy inaczej
wszystkim będzie ciężko we wrześniu, bo Downton Abbey jest masakrycznie obsadzone i
wyrasta na faworyta głównych nagród.

buka_power

Mam nadzieję, że chociaż Margolis wygra, bo bardzo zasłużył.

ocenił(a) serial na 10
buka_power

NAJLEPSZY AKTOR DRUGOPLANOWY W SERIALU DRAMATYCZNYM:
Aaron Paul, "Breaking Bad"
Giancarlo Esposito, "Breaking Bad"

Tak to wygląda jeśli chodzi o drugi plan.
W zasadzie to już wygrali ilością nominacji.

buka_power

Bryan i Aaron zasłużyli na statuetki, bo to co wyprawiali w 4 sezonie to kosmos (np. scena kiedy Jesse przychodzi zabić Walta- mnie rozłożyła na łopatki). Jednak nie widziałam wszystkich pozostałych nominowanych, więc trudno mi powiedzieć- szczególnie w przypadku Paula, bo Cranston na moje ma bardzo duże szanse wygrać. A poza tym to bardzo wierze w wygraną w kategorii serial dramatyczny i trzymam kciuki!

ocenił(a) serial na 10
violusek

Z tego co kojarzę Aaron Paul będzie zgłaszał właśnie End Times, chociaż moim zdaniem lepszym wyborem byłby Problem Dog z tym monologiem z psie, bo takie coś to prawdziwy prezent od scenarzysty dla aktora. Pomijając już fakt, że Jesse to postać stuprocentowo pierwszoplanowa i na dobra sprawę powinien być o kategorię wyżej (tak samo jak Peter Dinklage). Grzebałem trochę w przeróżnych spekulacjach i przewidywaniach i wszyscy wydają się być jednomyślni, że Cranston jest żelaznym faworytem do głównej Emmy, poza tym zgłasza Crawl Space, więc pozamiatane. Co do duetu Paul/Esposito, to teoretycznie powinni rozstrzygnąć to między sobą, ale kto wie. Dinklage wygrał w zeszłym roku, a w drugim sezonie GoT miał jeszcze więcej do pokazania, a poza tym jest jeszcze to nieszczęsne Downton Abbey, które cieszy się najwyraźniej wielką popularnością wśród Akademii (jak każdy pseudo "elitarny" serial w sumie). Koniec końców trudno chyba jednak oczekiwać, żeby Mad Men przegrało nagrodę dla serialu i piąte z rzędu zwycięstwo wydaje się formalnością.

buka_power

Muszę obejrzeć Mad Mena, żeby przekonać się czy ten serial jest naprawdę tak dobry. Nie będę ukrywać, że bardziej cieszyła bym się z wygranej Paula niż Esposito, ale ten drugi też zasługuje na statuetkę. Dobrze, że chociaż Cranston jest faworytem- wybierając Crawl Space raczej inni aktorzy nie mają dużych szans.

ocenił(a) serial na 10
buka_power

Wszyscy nominowani aktorzy zgłosili już swoje odcinki:

Bryan Cranston - "Crawl Space"
Groźni rywale: Jon Hamm (Mad Men) - "The other woman", Damian Lewis (Homeland) - "Marine one"

Aaron Paul - "End times" (pierwotnie zgłosił "Problem dog", ale mu się odwidziało)
Giancarlo Esposito - "Hermanos"
Groźni rywale: Peter Dinklage (Game of thrones) - "Blackwater", Jared Harris (Mad Men) - "Commissions and fees"

Anna Gunn - "Cornered"
Groźne rywalki: Christina Hendricks (Mad Men) - "The Other Woman", Maggie Smith (Downton Abbey) - "Episode 1"

Mark Margolis - "Face off"
Rywale: Dylan Baker (The Good Wife) - "Marthas and Caitlins", Michael J. Fox (The Good Wife) - "Parenting made easy"

Z przewidywań przeróżnych znawców wynika, że Cranston ma czwartą Emmy w kieszeni, Paul i Esposito powinni rozstrzygnąć to między sobą, Gunn nie ma żadnych szans, a kategoria gościnna to praktycznie loteria. 6 odcinków do nagrody za serial jeszcze nie wybrano, ale powinny się pojawić na dniach. Co myślicie o tych odcinkach?