Przyznam szczerzę, spodziewałem się wyniku, na poziomie 7 milionów.
Poprzedni rekord to odcinek poprzedzający finał z 6.58 miliona. Wzrost prawie o 4 miliony !
Co śmieszne, pierwsza część sezonu 5, czyli odcinki 1-8 miały rekord 2,98 miliona.
WZROST OGLĄDALNOŚCI o 346% !!
Ogromny sukces stacji !
Tylko Walking Dead ze stacji AMC miało większą oglądalność ( 2 miliony więcej), ale tutaj też chodzi o rekordowe wzrosty oglądalności. Urwali kurze złote jaja :P
Po prostu chodzi o to, że Walking Dead jest na podstawie bardzo znanego komiksu i stąd takie zainteresowanie serialem od początku. Breaking Bad powoli zaczynało stawać się popularne, a na jego szczyt przypada okres po 4 sezonie, wtedy był największy wzrost. Gdyby BB było od początku tak bardzo znane, to jestem święcie przekonany, że pobiłby z łatwością TWD.
Tak tak, trzeba też przyznać ile zostało wydane na reklamowanie Walking Dead :P Wynik jest świetny. Dla porównania pierwszy odcinek Walking Dead obejrzało 5,35 miliona osób, a Breaking Bad nie miało nawet 1 miliona.
Największy wzrost Breaking Bad to sezon 5b, z 2,98 na 5,92 pierwszego odcinka sezonu 5b. Rok czasu dał przerwę ludziom, na poznanie i rozreklamowanie tego genialnego serialu. Ale popatrzcie też na to, że 5x09 obejrzało 5,92 miliona, 5x10 obejrzało 4,77 miliona, a 5x16 obejrzało 10,3 miliona !!! To tylko w obrębie jednego sezonu ;) Gdyby taką oglądalność miał chociażby sezon 2, to na pewno mieliby więcej pieniędzy na realizację i zrobienie scen " jeszcze bardziej efektownych". Ale czy to nie zepsułoby serialu ?
Bardzo ciekawy punkt widzenia i kto wie...może jednak dobrze, że tak się nie stało. Akurat efekciarstwa w BB za dużo nie lubię, wszystko zostało idealnie wyważone : )
"Gdyby BB było od początku tak bardzo znane, to jestem święcie przekonany, że pobiłby z łatwością TWD. "
BB już dawno pobiło i skopało TWD. I nie potrzebowało do tego milionowej oglądalności.
No tak, nie potrzeba milionowej widowni, wystarczy opinia jakiegos typa jak ty.
Nie ma jak wygrzebywać posta z przed roku : D
Nie jestem "typem", a po drugie nie wiem po co w ogóle ten wpis....owszem, uważam że BB jest lepszym serialem od TWD, to moja opinia po prostu.
Od strony aktorskiej i fabularnej BB przebija The Walking Dead - i to już nie jest nawet kwestia gustu.
TWD jest pod tym względem bardzo ubogie :P
Nie dość że ubogie to jeszcze wybitnie nudne się zrobiło. A zombiaki są tak straszne że już może je chyba kijkiem zabijać.
Ciekawe jaka liczba byłaby, gdyby dodało się ilość widzów, którzy obejrzeli odcinek pobierając go, itp.
Przeciez to strasznie malo Jestem w szoku jak zobaczylem te liczby. Okazalo sie wlasnie ze Zwariowany swiat Malcolma ogladalo wiecej widzow niz BB chociaz byl w USA raczej niszowym sitcomem. JEstem w ogromnym szoku po tym co zobaczylem bo myslalem ze BB byl jednym z najpopularniejszych seriali w USA a okazuje sie ze duzo mu do tego brakowalo. Takie seriale jak dwoch i pol czy TBBT oglada w USA srednio po 15 mln ludzi, HIMYM ogladalo kolo 10 a finalowym odcinek Friends obejrzalo ponad 30 mln ludzi. Breaking Bad wypada przy tym strasznie slabo.
Ale tamte seriale były emitowane w telewizji publicznej a AMC jest tylko na kablówkach. Porównaj to z wynikami np. HBO w USA, gdzie rekordowy pod względem oglądalności odcinek Gry o Tron oglądało 7,1 miliona ludzi. AMC zjechało konkurencję dzięki Breaking Bad i The Walking Dead. Osiągnęło wyniki na poziomie oglądalności popularnych seriali ogólnodostępnych a to olbrzymi sukces.
prawdopodobnie Zwariowany świat Malcolma to serial dużo lepszy niż jakieś tam breaking bad.
a o Friends to nawet nie ma co wspominać, bo BB zjada na śniadanie i wydala wraz z porannym stolcem.
BB podniecają się przede wszystkim niedouczone kmioty.
rzekłem.