PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325525
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Przyznam szczerzę, spodziewałem się wyniku, na poziomie 7 milionów.
Poprzedni rekord to odcinek poprzedzający finał z 6.58 miliona. Wzrost prawie o 4 miliony !
Co śmieszne, pierwsza część sezonu 5, czyli odcinki 1-8 miały rekord 2,98 miliona.
WZROST OGLĄDALNOŚCI o 346% !!
Ogromny sukces stacji !

ocenił(a) serial na 10
Jellenio

naprawde szacun, nie jest to czeste zjawisko zeby byla taka ogladalnosc..

ocenił(a) serial na 10
checik1

Tylko Walking Dead ze stacji AMC miało większą oglądalność ( 2 miliony więcej), ale tutaj też chodzi o rekordowe wzrosty oglądalności. Urwali kurze złote jaja :P

użytkownik usunięty
Jellenio

Po prostu chodzi o to, że Walking Dead jest na podstawie bardzo znanego komiksu i stąd takie zainteresowanie serialem od początku. Breaking Bad powoli zaczynało stawać się popularne, a na jego szczyt przypada okres po 4 sezonie, wtedy był największy wzrost. Gdyby BB było od początku tak bardzo znane, to jestem święcie przekonany, że pobiłby z łatwością TWD.

ocenił(a) serial na 10

Tak tak, trzeba też przyznać ile zostało wydane na reklamowanie Walking Dead :P Wynik jest świetny. Dla porównania pierwszy odcinek Walking Dead obejrzało 5,35 miliona osób, a Breaking Bad nie miało nawet 1 miliona.
Największy wzrost Breaking Bad to sezon 5b, z 2,98 na 5,92 pierwszego odcinka sezonu 5b. Rok czasu dał przerwę ludziom, na poznanie i rozreklamowanie tego genialnego serialu. Ale popatrzcie też na to, że 5x09 obejrzało 5,92 miliona, 5x10 obejrzało 4,77 miliona, a 5x16 obejrzało 10,3 miliona !!! To tylko w obrębie jednego sezonu ;) Gdyby taką oglądalność miał chociażby sezon 2, to na pewno mieliby więcej pieniędzy na realizację i zrobienie scen " jeszcze bardziej efektownych". Ale czy to nie zepsułoby serialu ?

użytkownik usunięty
Jellenio

Bardzo ciekawy punkt widzenia i kto wie...może jednak dobrze, że tak się nie stało. Akurat efekciarstwa w BB za dużo nie lubię, wszystko zostało idealnie wyważone : )

ocenił(a) serial na 9

"Gdyby BB było od początku tak bardzo znane, to jestem święcie przekonany, że pobiłby z łatwością TWD. "

BB już dawno pobiło i skopało TWD. I nie potrzebowało do tego milionowej oglądalności.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

No tak, nie potrzeba milionowej widowni, wystarczy opinia jakiegos typa jak ty.

ocenił(a) serial na 9
Mobilny

Nie ma jak wygrzebywać posta z przed roku : D
Nie jestem "typem", a po drugie nie wiem po co w ogóle ten wpis....owszem, uważam że BB jest lepszym serialem od TWD, to moja opinia po prostu.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Od strony aktorskiej i fabularnej BB przebija The Walking Dead - i to już nie jest nawet kwestia gustu.
TWD jest pod tym względem bardzo ubogie :P

ocenił(a) serial na 10
Asvers

Nie dość że ubogie to jeszcze wybitnie nudne się zrobiło. A zombiaki są tak straszne że już może je chyba kijkiem zabijać.

ocenił(a) serial na 10
checik1

m jak miłość miało raz 12 mln :P nie licząc tych co oglądali z torrentów :P

ocenił(a) serial na 7
Jellenio

Ciekawe jaka liczba byłaby, gdyby dodało się ilość widzów, którzy obejrzeli odcinek pobierając go, itp.

ocenił(a) serial na 10
Jellenio

Ile serial zarobił ?

ocenił(a) serial na 10
Jellenio

Przeciez to strasznie malo Jestem w szoku jak zobaczylem te liczby. Okazalo sie wlasnie ze Zwariowany swiat Malcolma ogladalo wiecej widzow niz BB chociaz byl w USA raczej niszowym sitcomem. JEstem w ogromnym szoku po tym co zobaczylem bo myslalem ze BB byl jednym z najpopularniejszych seriali w USA a okazuje sie ze duzo mu do tego brakowalo. Takie seriale jak dwoch i pol czy TBBT oglada w USA srednio po 15 mln ludzi, HIMYM ogladalo kolo 10 a finalowym odcinek Friends obejrzalo ponad 30 mln ludzi. Breaking Bad wypada przy tym strasznie slabo.

ocenił(a) serial na 10
Mobilny

Ale tamte seriale były emitowane w telewizji publicznej a AMC jest tylko na kablówkach. Porównaj to z wynikami np. HBO w USA, gdzie rekordowy pod względem oglądalności odcinek Gry o Tron oglądało 7,1 miliona ludzi. AMC zjechało konkurencję dzięki Breaking Bad i The Walking Dead. Osiągnęło wyniki na poziomie oglądalności popularnych seriali ogólnodostępnych a to olbrzymi sukces.

ocenił(a) serial na 4
Mobilny

prawdopodobnie Zwariowany świat Malcolma to serial dużo lepszy niż jakieś tam breaking bad.
a o Friends to nawet nie ma co wspominać, bo BB zjada na śniadanie i wydala wraz z porannym stolcem.
BB podniecają się przede wszystkim niedouczone kmioty.
rzekłem.

użytkownik usunięty
Jellenio

Nigdy nie powstanie lepszy serial.