PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325620
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Hmmm....

ocenił(a) serial na 10

Zapytam krótko i zwięźle... Co " wy " wszyscy takiego widzicie w tym Serialu czego Ja nie widzę? :(

ocenił(a) serial na 10
szaki3

A czego nie widzisz?

ocenił(a) serial na 10
marysiaur

Kurczę nie wiem dlaczego ale nie widzę ' nic " :( co np. inne seriale mają... Może inaczej od którego odcinka tak naprawdę się ten serial Rozkręca??? bo próbuje się go podjąć ale jakoś nie mogę :( Oglądnąłem 3 odc. max......

ocenił(a) serial na 10
szaki3

No nie wiem. Ja widzę (i widziałam od początku) genialnie napisaną i zagraną postać głównego bohatera. Postacie, wobec których trudno przejść obojętnie, bo ich usposobienie i losy albo przypominają nas samych albo kogoś z najbliższego otoczenia, wobec czego albo wkurzają, albo budzą współczucie, albo i jedno i drugie. Scenariusz przemyślany od pierwszego do ostatniego odcinka finałowego sezonu. Relacje między bohaterami prawdziwe zarówno na poziomie scenariusza, jak i zagrane tak dobrze, że ciarki przechodzą po plecach. Odpowiednie tempo akcji (tzn nazywane przez niektórych "dłużyznami" chwile na wczucie się w emocje bohaterów i rozkoszowanie się zbudowanym napięciem w pozornie statycznych scenach). Scen "akcji" na tyle dużo, żeby się ożywić, a na tyle mało, by się nimi nie znudzić. Postacie bohaterów rozwijające się przez cały serial, każdy na swój wyjątkowy sposób. Relacje między nimi iskrzące i prawdziwe. (Na czele z toksyczną ojcowsko-synowską więzią między Walterem i Jessem). Prawdziwość postaci ukazana przez pryzmat warunkiów, w jakich się znajdują/znajdowali oraz wady i zalety każdej z tych osób (nie ma czarno-białego podziału na "dobrych " i "złych", jest nacisk na dobre lub złe wybory każdego człowieka w danej sytuacji). Ciekawe zwroty akcji, fajni aktorzy drugo i trzecioplanowi grający typków spod ciemnej gwiazdy . Humor czarny i inteligentny. Wrażliwość niecukierkowa. Piękne zdjęcia i ujęcia, świetny montaż i muzyka. Genialny finał.
To tyle co mi przychodzi na myśl w pierwszej chwili.

ocenił(a) serial na 10
szaki3

Nie da się odpowiedzieć krótko i zwięźle... a zachwytów, recenzji i całego tego gówna znajdziesz w internecie masę, weźmy pierwsze z brzegu
https://www.youtube.com/watch?v=i2ZiGYBnqOs

ocenił(a) serial na 10
szaki3

Przede wszystkim jest bardzo wciągający i bardzo zaskakujący. Dodatkowo postacie są bardzo ciekawe, oryginalne i bardzo szybko się dop nich przywiązuje. Dodatkowym plusem jest cała naukowa i realna otoczka. Także od strony psychologicznej bohaterów serial jest bardzo mocny, Także ma on mało słabszych elementów, ogląda się go bardzo przyjemnie i jest niesamowicie wciągający.

ocenił(a) serial na 9
szaki3

Oryginalna realizacja serialu.

ocenił(a) serial na 8
Jaskier16

Świetny główny bohater.

ocenił(a) serial na 10
szaki3

świetny scenariusz, historia, muzyka, nietuzinkowe, niejednoznaczne postacie...fantastyczna gra aktorska, genialne połączenie elementów komediowych z thrillerem, w przeciwieństwie do innych seriali końcowe odcinki znakomicie lacza sie z poczatkiem - nie ma logicznych mega wpadek, wszystko tworzy spójną całość, zakończenie w pełni satysfakcjonujące...relacje ludzkie pokazane w bardzo wiarygodny sposob..bez wybielania i koloryzowania, brutalny i wzruszający jednocześnie