Jest ktoś w stanie polecić inny serial ale o podobnej tematyce ? Po za The Wire który wszyscy zachwalają.
Podobno Dexter jest dobry i też opowiada o podwójnej osobowości jednak sam się nie mogę wypowiedzieć ponieważ dopiero zacznę go oglądać.
Dexter to po BB to jedyny serial który mogę polecić jako "wciągający". Tylko co można polecić komuś (czyli mi) skoro najpierw oglądnąłem Dextera a dopiero potem BB?.. No właśnie. I teraz siedzę i oglądam jakieś mini epizody i ścinki z kadru BB aby ulżyć cierpieniom...
Ludzie Dexter sie nie kwalifikuje nawet jako przegryzka, to papka, nie porównujcie do BB który ma klasę.
Jak dla mnie najlepsze są Robin of Sherwood, Miasteczko Twin Peaks, Gra o tron, Rzym,
Oz, The Wire, Breaking Bad, Zakazane imperium, choć X-Files oraz Millenium też miało
swoje świetne momenty i ten ciężki kryminalny klimat.
Dextera czy Sopranos nawet nie umieściłbym obok tych wyżej wymienionych.
Kiedyś byłem bardzo oczarowany Robin of Sherwood oraz Miasteczkiem Twin Peaks.
Do tych seriali można wielokrotnie wracać. Magia.
Potem przyszło zafascynowanie Grą o tron i sagą powieści na której podstawie jest serial "Pieśń lodu i ognia" .
Oz też jest świetny, moim zdaniem lepszy od The Wire czy Breaking Bad.
Dexter była fajny, ale to zupełnie inne klimaty. Przygody Morgana od samego początku podobnie jak Californication jechały tylko i wyłącznie na kontrowersjach i niemalże braku jakichkolwiek granic moralnych.... Fanem Dextera byłem od dawna, ale ostatni sezon, zakończenie heh tragedia... Serial jest nierówny i jest przykładem na to jak wycisnąć z niezłego konceptu kasę. O co mi chodzi? Gdyby BB było w rękach ludzi od Dextera, mielibyśmy jeszcze z 5 sezonów a na koniec W.W. wyjechałby na Antarktydę polować na pingwiny......
To że dla ciebie jest kiepski nie oznacza że dla innych też. A po drugie to wiem doskonale że Homeland jest o innej tematyce. Według mnie jest dobry i godny polecenia.
the wire , kompania braci , rodzina soprano i świat gliniarzy - ale tego jeszcze nie oglądałem ale podobno jest zajebisty .
To nie ten gatunek ale soprano czy wire można obejrzeć, natomiast Kompania Braci to gniocik, się nie umywa do starej wersji.
Kompania braci to gniot dlaczego ? To właśnie jedyny taki serial W USA zrobiony gdzie nie ma takiej karykatury wojny jak to było w Np. W Pacyfiku.
moze to cos pomoze: http://onlygoodfilms. pl/jaki-serial-ogladac-po-skonczeniu-breaking-bad/ (spacja do usunięcia)