PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325525
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

A ZASŁUGUJE NA MIEJSCE W PIERWSZEJ PIĄTCE NA PEWNO -GŁOSOWAĆ!!! ;]

ocenił(a) serial na 10
backu

Spokojnie. Serial jest genialny. Na sile nie ma sensu glosowac bo tylko dostanie jedynki od osob ktore nic o nim nie wiedza, a tak wraz z popularnoscia bedzie szedl rowno w gore, tak jak kiedys Dr House i mysle ze juz niebawem zadomowi sie gdzies w top 5.

Kristof

no o to mi chodzi, nic na siłę

backu

no, już jest na 15. miejscu :D

backu

Panowie I Panie macie na myśli ranking tutaj na FW?
Czy jakiś bardziej ogólnoświatowy typu IMDB?

backu

Jest już 12. miejsce zaraz wbije się do pierwszej 10.-tki,
zaczyna się lawina jak z Dexterem

backu

Tylko przyjrzyj się dokładniej temu rankingowi.

1. Dr House 8,822 38585
.... ......
12. Breaking Bad 8,317 1366
...... ....
31. Lost 8,243 31645

Dostrzegasz ? Liczba głosów. Innymi słowy, 12 to bardzo dobrze, ale nie jest to aż tak miarodajny wynik jak 2 pozostałych seriali, które tutaj przytoczyłem. 8,317 na pewno cieszy, ale obawiam się, że jest on napędzony w większości dychami. Jeżeli będzie to ranking 10, czy nawet 20 tysięcy głosów, i wciąż wysoka pozycja. OOOoooo wtedy to będzie dopiero "solidna" pozycja. Nie mam nic przeciwko temu, żeby BB było w czołówce, ale bardzo bym chciał by była to zasługa większe, dużo! większej liczby głosów.

karol_azazel

wiem dlatego mam nadzieję na jak najwięcej głosów, liczba zaczyna coraz szybciej rosnąć
dzięki czemu w jeden dzień poszło z 15. [wczoraj] na 12. [dzisiaj]

ocenił(a) serial na 10
backu

dla mnie ten serial spokojnie mógłby sie znaleść na pierwszym miejscu. Myśle że nie byłoby to na wyrost. Breaking Bad po prostu rządzi ;]

drivt

Żeby coś takiego powiedzieć, napisać trzeba znać wszystkie inne seriale które są "ponad" BB :)
Trochę czasochłonne zajęcie. Ale pewnie nie nudne.

karol_azazel

11. :D

backu

10. - no pierwsza dziesiątka, Spartacusa przeskoczy pewnie dopiero za kilka dni

ocenił(a) serial na 9
backu

12. Już się dzieciarnia połapała i zaniża ocenę BB. Bo przecież takie cacy seriale jak "Pamiętniki Wampirów" czy "Supernatural", gdzie świat jest czarno-biały, wszyscy są piękni, a dobro zawsze zwycięża nie mogą być gorsze od jakiegoś serialu o naukowcu chorym na raka. ehh, pokolenie dzieci neo

ocenił(a) serial na 10
dezertx

chłopie, a co się rankingiem przejmujesz , według mnie im mniej osób wie o tak dobrym serialu tym lepiej , pozostanie wtedy dłużej w miarę niszowy i oryginalny , popularność znaczy komercja , komercja znaczy obniżanie lotów bo musi być dla szerszej widowni i kółko się zmyka ;)

tyrantx

Coś w tym jest co piszesz, bo każdy chce żeby serial pozostał sacrum, jeśli jedyną alternatywą jest profanum (5 sezon... brr już mi coś śmierdzi). Chociaż (i to już jest naturalnie sprzeczność), każdy chce się tym serialem "dzielić" z innymi, w nadziei, że podzielą jego zdanie. Tak więc popularność będzie zdobywał, ale czy gorszą czy lepszą. Na pewno większa zrównoważona ilość głosów wyjdzie na plus, nawet jeśli serial miałby spać 1 2 czy 5 miejsc w rankingu. Nikt się nie przyczepi, "O grono fanów dało 100x po 10 i temu tak wysoko jest". Z drugiej strony oby grono osób, które nie lubią go, albo nie rozumieją nie dało 1. Bo uczciwie podchodząc do serialu, zakładając że komuś w nim się NIC nie podoba to minimalnie można by dać 5. No ale wytłumacz niektórym, że ocena 1 to ewenement rzadszy o kiiiiiiiiiiiilometry niż 10.

ocenił(a) serial na 10
karol_azazel

karol bo z tymi ocenami jest tak samo jak z innymi przegięciami ludzkimi , jest jakaś część społeczeństwa która po po prostu żyje takimi rzeczami jak rankingi itp , uzależnić się można od wszystkiego , nawet od dłubania w nosie , patrząc na patologię i psycholi na internecie nic już mnie nie zdziwi , dlatego mam w nosie te całe listy "hitów" , zamiast się spinać nad takimi błahostkami wolę iść ze znajomymi do parku , kina lub w plener.
Seriali powstaje coraz więcej , podobno robi się tak dlatego że zmienia się społeczeństwo , coraz więcej ludzi siedzi w domu przed tv , kompem i żyje fikcją.

tyrantx

Wszystko to prawda ;) Bardo zręcznie to ująłeś.
Tylko 2 malutkie ale
- nie spinam się o to, bo i po co ? nic to nie zmieni
- jak piszesz dbaj bardziej o stylistykę i interpunkcję
(dzięki)

ocenił(a) serial na 10
karol_azazel

to "spinanie się" skierowane było do wyżej opisanej przeze mnie grupy a nie do ciebie karol_azazel , a co z ta moja interpunkcja i stylistyka , podaj przykład ;]

tyrantx

Zdania powinno się z dużej litery zaczynać;) Taka tam drobnostka.
Hmm myślałem, że się mnie czepiasz.

backu

iii 10.

backu

A potem 12, teraz 11.
Póki serial nie będzie w polskiej telewizji puszczany, nie ma szans na lepszy wynik.
Obejrzawszy 3 sezony BB i 4 Dextera, bez wahania mogę powiedzieć, że według mnie Dexter na 11 zasługuje, a BB na 3.

ocenił(a) serial na 10
karol_azazel

I już mamy 9. miejsce. Brawo!

Dexter_2465

Nawet marny wręcz badziewny Supernatural ma lepszy wynik ;) Smutne wręcz.

ocenił(a) serial na 10
karol_azazel

Mam nadzieję, że panowie z telewizji (obojętnie już o kanał) dostrzegą ten serial i to, że jest w TOP10 seriali FW i puszczą go u nas. Kto wie może na wiosnę zrobią nam taki mały surprise ;]

ocenił(a) serial na 10
lv_porta

Serial super razem z Dexterem są w mojej prywatnej liście Top 3 pozostaje nam czekać na sezon 4 :/

backu

No i co z tego skoro serial ma
8,343 1975

skoro House ma
8,762 45985
Nawet gdyby BB miał 8.8 i pobił House'a to i tak byłaby to rzeczywiście zapewne gorsza ocena niż tego drugiego.... liczy się ilość głosów. I póki serialu brak w PL to i oni niska będzie.