Witam, czy ktoś orientuje sie czy ten serial mozna zdobyc z lektorem? Nie jestem pewien czy HBO to puszczało. Uwielbiam filmy i seriale z lektorem, dlatego pytam. Jesli nie ma takiej mozliwosci bez wahania obejrze z napisami. Prosze o pomoc :)
Jak można uwielbiać filmy z lektorem? Lektor skraca zdania, tłumacząc niektóre kwestie w sposób absurdalny, smieszny. Dodatkowo zagłusza muzykę na filmie/serialu. Jak nie umiesz czytać, mogę to zrozumieć ;)
Eh, umiem czytać po prostu wole filmy z lektorem. Ogladam filmy z napisami(niezbyt często,ponieważ znam j.angielski biegle i umiem usłyszec zdania, które źle przetłumaczył lektor).Szkoda, ze nie umiecie mi pomóc.
PS marcin "Jak nie umiesz czytać, mogę to zrozumieć" kiedys bym odpowiedział na ta prowokacje trollu, ale jestem dzisiaj miły i spokojny.
Ponawiam pytanie, bo tych dwoje ludzi prawdopodnie nie umie czytać ze zrozumieniem. Czy jest ten serial dostępny z lektorem. Bardzo proszę o pomoc.
"znam j.angielski biegle i umiem usłyszec zdania" . Naprawdę? To do czego ci wersja z lektorem?
Po prostu lubię filmy z lektorem i tyle, zwłaszcza profesjonalnym. Skończmy tą kłótnie, bo to do niczego nie prowadzi. Nie umiesz odpowiedzieć na moje pytanie to sie nie odzywaj. Koniec kropka.
Tak przepraszam Cię. Tylko proszę Cie zauważ, że on zaczał niepotrzebną dyskusję zupełnie nie związaną z tematem. Jeszcze raz przepraszam.
"Jak nie umiesz czytać, mogę to zrozumieć" kiedys bym odpowiedział na ta prowokacje trollu, ale jestem dzisiaj miły i spokojny."
Nazywanie kogoś trollem, bo ma inne zdanie to dopiero dziecinada. Skoro znasz niby angielski biegle, to po co ci lektor? Bez sensu zupełnie. Chyba nie muszę pisać, że nawet najlepszy lektor nie jest w stanie zastąpić dobrze przetłumaczonych napisów, o wersji oryginalnej nie wspominając. Następnym razem zastanów się co piszesz i do kogo chłopcze.
Chłopcze?"Skoro znasz niby angielski biegle, to po co ci lektor" Po prostu lubię ogladać filmy z polskim lektorem, czasami ucząc się nowych zwrotów w języku polskim lub poprostu pośmiać się z ludzi, którzy to tłumaczyli(np. lektor z Californication na Comedy Central-szkoda słów).Naprawdę nie wiem po chcesz drązyc dalej tą dyskusje.Skończ i idz się pobawić z rówieśnikami. Widzę, że nie rozumiesz pojęcia troll. Juz Ci wytłumaczę:
Troll--Pewien rodzaj ludzi lubi krążyć od grupy do grupy "trollując", czyli
wywołując kłótnie i bezsensowne dyskusje. Postują tylko po to, by
wkurzyć innych. Niektórzy doprowadzili trollowanie do pewnego rodzaju
sztuki i lurkując (czyli czytając grupę bez czynnego udzielania się na
niej) czekają na okazję by niby to niewinnie włączyć sie do dyskusji.
Inni się nie kryją i podburzają zupełnie otwarcie.
Obecnie "trollem" nazywa się praktycznie każdego, kto lubi wywoływać
kłótnie. Lubi się wypowiadać w tematach o których niema najmniejszego pojęcia
autor obraźliwych postów, zawierających ataki personalne..
..prowokator, pyskacz, cham.
Zadałem pytanie : "Witam, czy ktoś orientuje sie czy ten serial mozna zdobyc z lektorem?"
Ty mi odpowiedziałeś: " Jak nie umiesz czytać, mogę to zrozumieć ;)" To była prowokacja, więc jesteś trollem.
heheh dokładnie, film musi być w oryginale, bez żadnych lektorów a tym bardziej dubbingów no chyba, że w kreskówkach typu shrek z dobrymi aktorami podkładającymi głos
Nie zawsze :). Np. Social Network wolałbym ogladac z lektorem niż z napisami. Ogólnie filmy o tematyce informatycznej, gdzie są nazwy bardziej skomplikowane- jak dla mnie oczywiście.
Znowu fail. Jaki lektor przetłumaczy poprawnie i w całości jakieś skomplikowanie zwroty techniczne? Podpowiem ci żaden. Spłyci zdanie, ponieważ nie starczy mu czasu. Chciałeś być fajny prowokując pyskówki i rzucając epitetami i zwrotami, których jak widać nie rozumiesz, a wyszło, że się tylko ośmieszyłeś. Może czas dorosnąć i nabrać manier trochę?
Ja Cię prowokuję ? Posłuchaj trollu, zadałem proste pytanie czy ten serial jest dostępny z lektorem. Ty mi odpowiedziałeś, że nie umiem czytać. Skończmy tą dyskusję dzieciaku, bo nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Dalej bardziej lubię filmy z lektorem, zresztą patrzac na twoja filmografię mamy zblirzone oceny filmów. Nawet nie oglądałes Social Network to co możesz wiedzieć...
" Chciałeś być fajny prowokując pyskówki i rzucając epitetami i zwrotami, których jak widać nie rozumiesz" Kiedy ja Cie sprowokowałem? Kiedy ?
Zadałem proste pytanie: Witam, czy ktoś orientuje sie czy ten serial mozna zdobyc z lektorem? Nie jestem pewien czy HBO to puszczało. Uwielbiam filmy i seriale z lektorem, dlatego pytam. Jesli nie ma takiej mozliwosci bez wahania obejrze z napisami. Prosze o pomoc :)" Ty odpowiedziałeś : Jak można uwielbiać filmy z lektorem? Lektor skraca zdania, tłumacząc niektóre kwestie w sposób absurdalny, smieszny. Dodatkowo zagłusza muzykę na filmie/serialu. Jak nie umiesz czytać, mogę to zrozumieć ;)
Jesteś niedorozwinięty czy po prostu nie masz co robić. Skończ, bo tylko się kompromitujesz. Miłośnik odpowiedział jako jedyny na moje pytanie. Twoja pierwsza wypowiedz już zgłosiłem jako spam. Dlatego proszę Cię. Skończ.
Nie żałuj sobie dziecko. Może zostaniesz lektorem? Z takim poziomem wypowiedzi mógłbyś tłumaczyć niektóre typy filmów, bo podobno znasz biegle angielski :)
Ps. To że nie oceniłem jakiegoś filmu, nie znaczy, że go nie oglądałem. Proponuje ci się ogarnąć i popracować nad ogólnym poziomem słownictwa i manierami. Dla mnie jesteś żałosny, jeśli masz 15 lat wybaczam, jeśli więcej współczuje.
Heh, mój poziom słownictwa jest na wyższym poziomie niż twoj. Rzadko spotyka się osoby +16 lat(sądze, ze tyle masz) zajmujące się trollowaniem. Gratuluję i współczuje.
serial leci na fox hd, czy ogólnie na fox.
http://www.foxtv.pl/breakingbad
jednak, żeby coś ustawić na foxie do obejrzenie/lub nagrania trzeba to robić 30 minut wcześniej i godzinie później.
program tv to mają tak "zjeb..y", że można się postrzelić
Dziękuję Ci, że jako jedyny umiesz czytać ze zrozumieniem i nie obwniasz mnie o to, że lubie bardziej filmy z lektorem niz z napisami. Dziękuje za pomoc i pozdrawiam ;).