PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325698
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Kiedy?

ocenił(a) serial na 10

Wie ktoś może kiedy reszta odcinków 5 sezonu??? Jakie info? :)

ocenił(a) serial na 9
AdiM22

na tej stronie jest podane, że kolejny odcinek 14 lipca.

ocenił(a) serial na 10
AdiM22

no to się naczekamy widocznie mała przerwa jest .

ocenił(a) serial na 9
FanHouse

"mała przerwa" :) szczerze powiem nie przypominam sobie sytuacji żeby przerwa w serialu trwała aż tyle

ocenił(a) serial na 10
zarate

Bodajże... między trzecim a czwartym sezonem musieliśmy czekać jeszcze dłużej. Tylko, że tam nie byli tacy perfidni, żeby ciąć sezon w połowie ;-)

Szczerze mówiąc - ja osobiście zawsze wypadam z rytmu i po takim czasie serial staje się lekko obojętny. Przesadzają z tym jakoby kręcili "Avatara 2". Scenariusz już dawno napisany [ jak się mylę to proszę o sprostowanie ] a nakręcenie tego nie wymaga jakichś niesamowitych metod rodem z produkcji sci-fi - kamera jest typowa / zwyczajna. Doją z tego serialu jak się da...

Mam nadzieję, że wyznawcy "Breaking Bad" mnie nie zjedzą :-) Żeby nie było wypowiadam się tylko odnośnie technikaliów z negatywnej strony. BB - przede wszystkim słynie dzięki aktorom, treści i uzyskanemu przez te dwa czynniki klimatu. Zdjęcia mnie nie ruszają - więc nie wiem czemu tak przedłużają to wszystko.

ocenił(a) serial na 10
Spiff

1 odcinek drugiej połowy 5 sezonu został napisany w grudniu. I dopiero zaczęli kręcić.

I zdjęcia Cię nie ruszają? Toż to jeden z największych plusów.

ocenił(a) serial na 10
drzewo_topola

Aha - no to wszystko jasne. Mój błąd. Widocznie podchodzą z pietyzmem do zakończenia - to dobrze. Choć będę musiał sobie przed premierą włączyć cały sezon, żeby wczuć się w ostatnie wydarzenia. Te przerwy strasznie rozstrajają...

Co do zdjęć to jest tak jak napisałem - pewnie jestem odosobnionym przypadkiem, trudno. Zdarzają się niekiedy mocne i interesujące ujęcia - temu nie da się zaprzeczyć - ale całościowo nie jest to wirtuozeria na którą jest przecież kładziony nacisk; to nie tego typu produkcja, IMHO. Bardziej mnie fascynuje uzyskany klimat poprzez aktorstwo i samą czystą treść [ to jak się w niej odnajdują i kreują odpowiednie emocje ] - tu jest ten najmocniejszy element. Nie mylmy tych dwóch czynników. Po prostu zastanawiałem się co im zabiera tyle czasu - zakładając, że scenariusz jest już stworzony; dzięki za odp. - gdzie jak dla mnie sam montaż/kamera nie mają takich wymuszeń co produkcja s/f, artystyczne czy też nowatorskie kino. Pod tym względem zdjęcia mnie nie ruszają - nic czego bym jeszcze nie widział... są poprawne; nic więcej. Gdyby nie czynnik, który wymieniłem wyżej mielibyśmy zwykłą produkcję Jutjubową. Mam nadzieję, że wiesz co mam na myśli? ;-)

Pozdrawiam