Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 333 tys. ocen
8,8 10 1 332907
9,1 50 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Przynajmniej po obejrzeniu kilkunastu odcinków.

1. Sam motyw główny - wyraźnie jest pokazane, że Walt jest chemicznym geniuszem, który potrafi
w pojedynkę, w domowych warunkach, stworzyć coś z niczego. Jak to możliwe, że gość z takimi
umiejętnościami ma taką ch**wą pracę, a nie został wcześniej wypatrzony przez jakąś potężną
korporację farmaceutyczna, gdzie miałby o wiele większe pieniądze? Może gdzieś przegapiłam
wyjaśnienie, ale nie ma to dla mnie wielkiego sensu.

2. Dlaczego tak długo nikt go nie podejrzewa? Po tym jak zniknął i został znaleziony w
supermarkecie, wydaje mi się, że policja powinna już zacząć kojarzyć fakty (kradzież sprzętu ze
szkoły, kontakty z Pickmanem, wysoka wiedza chemiczna) - mógłby chociaż zostać przesłuchany.

3. Dlaczego w serialu w ogóle nie ma złych gliniarzy? Całe to DEA wydaje się być czyste i
szlachetne - nikt nie jest skorumpowany, nikt nie chroni szefów, no sorry...

ocenił(a) serial na 10
flavys_enkele

1. Bo mógł wiele był wkońcu założycielem koncernu chemicznego razem z Gretchen i Eliottem Schwartz, ale odsprzedał im udziały za parę tysię(Nie pamiętam czemu odszedł ale o ile mi się nie pomyliło to miał romans z Gretchen) i wybrał pracę nauczyciela w szkole.
2. Bo Hank był jego szwagrem i od zawsze uważał go za człowieka, tchórzliwego i uległego (innymi słowami sierotę), ostatnią osobę która mogła by się dopuścić takich czynów. W dodatku Walt się dobrze z tym ukrywał.
3 No tu się akurat zgadzam też mi się nasunęło czemu rzaden glina nie działał na lewo, no może z wyjątkiem Mike'a, ale to były gliniarz....