Witam, jakie znaczenie miała konwalia, którą Walt miał przy basenie wskazaną przez obracający się rewolwer i na samym końcu ostatniego odcinka. Wiem, że syn Andrei został ostatecznie jednak zatruty właśnie konwalią, a nie rycyną jak wcześniej Jesse sądził, a nie było nic w serialu o tej rycynie gdzie zginęła i skąd się wzięła w organizmie syna Andrei
Ostatnia scena była właśnie po to, aby pokazać widzom kto jest odpowiedzialny za to zatrucie. Jak wiemy był to Walter. Ma ona również za zadanie pokazać jak bardzo zdegenerowanym człowiekiem stał się główny bohater. Nigdzie jednak nie zostało wyjaśnione w jaki sposób do tego doszło. W odcinku poprzedzającym finałowy Walt siedzi nad basenem i zastanawia się nad możliwościami jakie mu zostały. Kręci 3 razy pistoletem, który leży na stole. Broń dwukrotnie zatrzymuje się lufą w jego kierunku. Przy trzecim podejściu lufa wskazuje roślinę (jak się później okazało konwalię). W tym właśnie miejscu Walt wpada na pomysł otrucia Brocka.
Co do rycyny, która zaginęła: nie wiem na jakim jesteś etapie, ale w pierwszym odcinku 5-go sezonu zostało wyjaśnione co stało się z rycyną.
Rycynę zabrał Jesse'mu Huell, jeden z ludzi Saula Goodmana podczas przeszukania przed wejściem do biura
Prawda. Pamięć jest ulotna. Nie mniej jednak w piątym sezonie poziom degeneracji pewnego osobnika jest pokazany w pełnej krasie i ma to związek z rycyną właśnie. ;]
Nie było wyjaśnione dokładnie kto(Huell) i kiedy zabrał Jesse'mu rycynę...Można się domyślić się,że akurat on- podczas przeszukiwania Jesse'go.
No chyba,że ja coś przegapiłam i uleciał mi jakiś istotny szczegół historii...