PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325620
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Breaking bad czy True detective ?

ocenił(a) serial na 10
wolth

Przyjmujesz zakłady?
Jeśli tak, to jeszcze mam pytanie- czy chodzi Ci o tegoroczne Emmy , czy o całokształt.

ocenił(a) serial na 10
marysiaur

Te co dopiero będą. Chodzi mi o najlepszy serial dramatyczny , aktorzy itd.

ocenił(a) serial na 10
wolth

Moje typy odnośnie nominacji do Emmy dla Breaking Bad (sezon 5B): powinni byc znów nominowani w kategorii "outstanding drama", "outstanding writing", lead actor (Bryan Cranston)-za dowolny odcinek, "supporting actor"- Aaron Paul prawdopodobnie za "Confessions", być może też Dean Norris ,"supporting actress" Anna Gunn . No i powinna być kategoria "outstanding infant actor in a drama" dla odtwórczyni roli Holly White :-)
Co do Detektywa wypowiem się , jak obejrzę. Słyszałam, że świetny pierwszy sezon.

ocenił(a) serial na 10
marysiaur

Emmy 2014
BB-5 Emmy
najlepszy serial dramatyczny, najlepszy aktor pierwszoplanowy, najlepsza aktorka drugoplanowa, najlepszy aktor drugoplanowy (tak jak myślałam, za "confessions"), najlepszy scenariusz
Detektyw- 5 Emmy
Najlepsza reżyseria, obsada, zdjęcia , make-up, czołówka

ocenił(a) serial na 10
marysiaur

Szkoda troche Matthew McConaughey bo niesamowicie zagrał w Detektywie.

ocenił(a) serial na 9
wolth

Szkoda to Thorntona, genialna kreacja w "Fargo", ale musiał oczywiście wygrać przehajpowany Cumberbatch...

ocenił(a) serial na 10
wolth

Matthew jest świetnym aktorem, ale rola w Detektywie była tak skonstruowana, że nie mógł w pełni pokazać swojego kunsztu. Większość czasu grał jedną emocję (przygnębienie, pustka egzystencjonalna), odrobinkę pijaństwa i chwilkę podekscytowania- prawie żadnego wachlarza emocji. Jedna łzawa scena na koniec nie wystarczyła, by to zrównoważyć, zreszta jak dla mnie była najmniej przekonująca. Bardzo podobnie zresztą jeśli chodzi o Thorntona- też nie miał okazji się zaprezentować.
Bryan Cranston- świetna rola świetnie zagrana, dla mnie geniusz, sprawiedliwości stało się za dość.