Zapraszam wszystkich, którzy oglądali, albo są w trakcie oglądania serialu BB, do podzielenia
się subiektywnymi opiniami na temat Waszych ulubionych scen ze wszystkich serii.
Dla mnie takich scen jest dużo, bo w każdym odcinku coś się dzieje, a aktorzy po prostu
świetnie grają.
Zacznę od sceny, gdy White'owie organizują przyjęcie z okazji dobrych wyników leczenia Walt'a. Na przyjęciu Walter podaje alkohol swojemu 16-letniemu synowi, dochodzi wtedy do
sprzeczki między Waltem i jego szwagrem.
Świetnie również zagrał aktor wcielający się w rolę Tuco, a sceny gdy wciąga metę,
wyprodukowaną przez Walta po prostu wymiatają.
Piszcie wasze typy ulubionych scen.
Ja myśle że w każdym odcinku mógłbym znaleźć ze 2 - 3 ulubione sceny :P
Ale zdecydowanym faworytem jest " Stay out of my territory!" :D
To była super scena, zwłaszcza, że przed chwilą Walt dawał mu instrukcje i wskazówki jakie przyrządy kupić do produkcji.
- "Stay out of my territory"
- "I won"
- scena z alkoholem i Waltem Jr.
- śmiech Heisenberga w piwniczce
- Gustavo i nóż do tapet
- Jesse przed domem dwóch ćpunów i jego monolog "bitch"
- scena z wanną i kwasem
- Jesse jako chemik dla kartelu
- Mike i robota z balonami
- piorunian rtęci
- mina Skyler, gdy Walter ściął włosy i przyszedł na śniadanie
- poduszka "mówcy"
- one minute
- Ted i dywan
- Walter & Jesse + beczka z metyloaminą
- Krazy 8 i drzewo
- Wendy i jeden dzień z jej pracy
- Jesse wypadający przez okno w majtach
- Walter upadający na szklany stół i KO
Wiele wiele innych :)
Dla mnie jednak wygrywa akcja na parkingu w 3x07 (one minute właśnie), pomimo że końcówka Crawl Space jest fenomenalną sceną.
takich scen jest dużo...
- już sam początek pilota, kiedy Walt jedzie camperem przez pustynie, robi nagranie dla rodziny, później staje na drodze i wymierza pistolet przed siebie
- śmierć Jane
- Walt, Walter Jr, Hank scena z alkoholem
- rozwalenie miejscówy Tuco'a przez Heisenberga
- jak roz*bany Crazy 8 idze ulicą, nadjeżdża Walt i zgarnia go do samochodu
- scena z wanną i kwasem
- śmierć Gus'a
- końcówka 4x11 Crawl Space i śmiech Heisenberga
- scena z 2 sezonu, kiedy Walt i Jesse utknęli na pustyni
- żółw z głową Tortuga'i
- słowa Heisenberga "Stay out of my territory"
- pierwsza rozmowa Waltera z Gusem
- zabicie Gale'a
- 1 sezon, wspomnienie przeszłości Waltera, pisze jakieś wzory na tablicy, rozmawia z Gretchen
- przeglądanie notatek z laboratorium Gale'a przez Waltera i rozmowa z Hankiem
*notatek Gale'a z laboratorium" tak powinno być ;P
jeszcze dodam scene spotkania Heisenberga z Gusem na otwartej przestrzeni
dopiszę:
- scena uduszenia Krazy-8 (a nie Crazy 8 ;) )
- scena, w której Jesse i Walter kradną beczkę :)
- scena, w której Walter dobija się do kibla, gdzie Jesse chce odpalić towar i jeszcze trochę później (pogoń na schodach i Heil Hitler, Bitch! :) )
(generalnie te chilloutowe sceny z Walterem i Jessem z pierwszego sezonu)
- scena z "poduszką mówcy"
- "Cat's in the Bag": scena rozmowy Skyler i Jessego :)
- transakcja z Tuco na złomowisku
- "Grilled": scena otwierająca
- "Negro Y Azul": scena otwierająca tzn. teledysk ;)
- "Negro Y Azul": scena spotkania Heisenberga z Badgerem, Skinny Petem i Combo
- "Better Call Saul": scena otwierająca, próba pozbycia się Saula, Badger i aresztowanie "Heisenberga"
- "Phoenix": odlot Jessego
- "No Mas": scena otwierająca
- "One Minute": scena otwierająca oraz końcowa
- "I See You": rozmowa Gusa z Juanem
- "Kafkaesque": scena otwierająca
- "Half Measures": końcówka
- "Full Measure": scena otwierająca
- "Box Cutter": scena otwierająca oraz dalej scena, w której pojawia się Gus, do momentu wyjścia ("Get back to work")
- "Bullet Points": scena otwierająca
- "Cornered": scena otwierająca, I am the danger, I am the one who knocks
- "Hermanos": scena otwierająca, retrospekcja Gusa
- "Salud": pozbycie się kartelu
- "Buyout": scena kolacji :)
- "Gliding Over All": spotkanie z naziolami, sekwencja z Crystal Blue Persuasion
- "To'hajiilee": scena otwierająca, końcówka, pojawienie się nazioli i strzelanina
- "Live Free or Die": scena otwierająca
- "Madrigal": scena otwierająca
- "Blood Money": scena otwierająca
- "Buried": scena, w której Lydia siedzi w podziemnym labie, podczas gdy naziole "koszą" Declana i jego ludzi
- "Confessions": scena otwierająca
- "Ozymandias": rozmowa Waltera i Skyler przez telefon
- końcówka "Granite State": Walt siedzący przy barze, oglądający Gretchen i Elliotta w telewizji
- "Felina": scena otwierająca, rozmowa Waltera i Skyler, ostatnie minuty od momentu pojawienia się u nazioli (ku*wa, właściwie czemu nie cały odcinek? ;P)
końcowa scena z 4x11 jest niesamowita i wedlug mnie Bryan powinien dostać za nią jakąs nagrodę ;)
ale było też kilka innych co trzymały poziom, chociażby scena z wanną, ogólnie miło też wspominam cały wątek z Tuco
Zawsze lubiłam scenę z odcinka Peekaboo - sam początek: Jessie widzi na ziemi jakiegoś żuczka. Bierze go nawet na rękę i uśmiecha się. A potem przychodzi jego kumpel, na którego czekał i rozdeptuje owada.
Oprócz tego:
- scena z aresztowania Badgera - klasyk: http://www.youtube.com/watch?v=EWjMzaxkGmw
- scena z "I am the one who knocks"
- scena szkolnej akademii ku czci ofiar katastrofy samolotów wraz z przemową Walta
Wybuch bomby pod wózkiem Hectora Salamanki, po czym wyjście Gustawo z pokoju, jak gdyby nigdy nic, jeszcze krawat poprawił, w jego stylu,
Moje typy (kolejność przypadkowa):
- Marie z poduszką mówcy (i reakcja Skyler)
- rzut pizzą
- "rozmowa handlowa" zakończona "say my name"
- ostatnie spotkanie Salamanki i Gustava (przy czym wyjście Gustava imho zdecydowanie niepotrzebne)
- spotkanie biznesowe Walta z Tuco ("this is not meth")
- Badger i Skinny Pet w "grupie wsparcia", rozmawiający o powrocie niebieskiej mety
- Jessie przed domem pary ćpunów ("where's my money, bitch?")
- Hank z książką na kiblu
Hank siedzący z Waltem w swojej sypialni przeglądając notatki Gale'a. I żartobliwe rozwiązanie skrótu W.W. jako Walter White ;)
oprócz już wymienionych
salud
scena z przeszłości gusa(rozmowa z don eladio)
akcja z rycyna i tuco, gdy przełączyli telewizor i chcieli otruć tuco rycyną w jedzeniu
potracenie i egzekucja dilerow gusa przez waltera
hank i jego odkrycie
sceny gotowania(szczegolnie w RV)
scena, gdy porwali saula i wywiezli na pustynie
scena, gdy wyladowala im sie bateria w RV
scena gdy hank i walter rozmawiaja o galu i hank zastanawia sie co oznacza WW ("ha, you got me")
smierc mikea
magnes
gotowanie w domu jessiego, gdy ten zapomniał, że jest dom otwarty i mała dziewczynka w drzwiach
i to tyle mi w tej chwili przychodzi
- jesse po raz pierwszy w laboratorium w pralni i sceny zaraz po tym jak zostaje sam
- polowanie na muche
- gotowanie na pustyni w kamperze, rozladowany akumulator i kombinowanie jak odpalic auto xD
dla mnie mistrzostwo świata po której dostałem gęsiej skórki to ostatnie słowa Hanka, kiedy powiedział. "Walter jesteś najmądrzejszą osobą jaką znam, a zarazem najgłupszą. On podjął decyzję 10 minut temu" i paah. Należy się złoty medal !